• Yağmur Çizmeleriyle Islak Havaları Kurtarın

  • Botlar ağır, kar botları fazla, spor ayakkabılar yetersiz mi geliyor? O zaman bu belirtiler demek oluyor ki siz de sonbaharı yağmur çizmeleriyle geçirmelisiniz. Suya dayanıklı ve içine giyeceğiniz çorapla gün boyu ayaklarınızın sıcak kalmasını sağlayan yağmur çizmeleriyle hızlıca şık bir stil yakalayabilirsiniz.

    Artan bahar yağmurlarında ayağınızın ıslanmasını engelleyen yağmur çizmeleri, fonksiyonel oldukları kadar sofistike de görünüyorlar.

    Yağmur Çizmesi Nasıl Giyilir?

    Yağmur çizmelerine en çok yakışanlar opak çoraplar! Elbiseyle, etekle, şortla, tulumla, salopetle opak çorap giydiğinizde, yağmur çizmesi çok daha güzel duracaktır. Burada dikkat etmeniz gereken kriter çorapla çizmenin renk uyumu. Eğer ayağınızın biraz daha sıcak olmasını isterseniz, yağmur çizmesinin içinden biraz kendini gösterecek ya da tercihinize bağlı olarak hiç görünmeyecek başka bir çorap giymek.

    Yağmur çizmelerini pantolonla giyecekseniz bu noktada biraz daha özenli davranmanız gerekiyor. Vücuda tamamen yapışan skinny jean pantolonla yağmur çizmesi uyumlu olacaktır. Ama bot paçalı, İspanyol ya da boru paça pantolonlarla diz boyu yağmur çizmelerinin yakışmaması büyük bir ihtimal. Moda kurbanı olmak istemiyorsanız bu riski göze almayın. Eğer giyeceğiniz yağmur çizmesi bilek boyundaysa uyum konusunda pek sıkıntı yok demektir. Hemen her pantolon modeliyle, ister botu üste çıkararak isterseniz de pantolonun paçasının içine saklayarak giyebilirsiniz.

    Taytlarsa, yağmur çizmeleri için ideal seçim. İstediğinin desende ya da düz taytı yağmur çizmenizle giyebilirsiniz. Deri, örme ya da streç modeller arasından seçim yapmaksa size kalmış.

    Müzik festivallerindeki ünlülerin stillerine dikkat ettiğinizde, sık sık yağmur çizmesi giydiklerini görebilirsiniz. Onların stilinden yola çıkmak isterseniz düz bir tişört üzerine salaş bir hırka alıp ya da mini şort ve bol kesimli bir atletle giyebilirsiniz.

    unlu2

    Kraliyet Ailesi’nin en sevilen ve en çok takip edilen ismi Kate Middleton da  Londra’da ne kadar çok yağmur yağdığı göz önüne alındığında çok mantıklı bir seçim oluyor- yağmur çizmesini en çok tercih eden isimlerden. Defalarda yağmur çizmesiyle görüntülenen Cambridge Düşes’i, çizmesini genellikle skinny pantolon ile giyiyor. Farklı zaman ve mekanlarda, Kate Middleton’ın bol yakalı kazak, triko, yelek ve süet ceketle yağmur çizmesini kombinliyor.

    Yağmur çizmesi diğer sportif çizme modellerine göre, daha sofistike olan tarzıyla stilinizi kolayca öne çıkarabilen bir parça. En sade stille giyseniz bile fark edilecektir. Ama biraz daha uyumlu bir kombin yapmak için trençkot, yağmurluk, balıkçı yaka kazak, biker deri ceket, şort ya da kalın dokulu şallarla giyin. Yağmur çizmesiyle şemsiyeyi uyumlu seçmek de akıllı bir stil tüyonuz olabilir.

    Yağmur Çizmenizle Ayak Sağlığınızı İhmal Etmeyin

    unlu3

    Yağmur çizmeleri genelde kauçuktan üretildiği için iç yapısına da dikkat etmelisiniz. Ama çoğu yağmur çizmesi, yapısı gereği incedir ve giyerken ekstra destek gerekir. Onları giyerken ayağınızı rahat ettirecek, mümkünse kalın dokulu bir çorap seçmenizde fayda var. Ayağınızdaki teri çekecek bir çorap seçerseniz ayak sağlığınızı garantiye almış olursunuz.  Ayağınıza büyük ya da küçük çizme seçmeyin. Kendi ayak numaranız neyse onu alın.

    Ve tabii sağlıkla ilgili olan en önemli kısımlardan biri malzemesinin kanserojen olmaması. Kaliteli malzemelerle üretilen, bilinmiş markalarda bu sorunu aklınıza getirmeyin. Ama ucuz, nerede üretildiği belli olmayan yağmur çizmelerinde bu tehlikenin olabileceğini de unutmayın.

    Her çizme ve ayakkabıda olduğu gibi yağmur çizmelerinde de pedikürünüze, en azından ayak tırnaklarınızın kısa ve köşeli olmamasına dikkat etmelisiniz. Çizmenin ucu dokundukça acıyan parmaklarla dolaşmayı kimse istemez değil mi?

    Havanın çok soğuk olduğu günlerde yağmur çizmesi yerine daha sıcak tutacak botlardan ya da çizmelerden giyin. Ayağınızı üşütmemeniz için bu çok önemli.

    Yağmur Çizmelerinde Neler Moda?

    Bundan birkaç sene önce çok renkli ve desenli modellerine yükselişe geçen yağmur çizmelerinde artık karışık desenler pek yok. Onun yerine siyah ya da kahve tonlarda, mavi veya bordolar var. Ekoseler, deri efekti verilmiş dokular da yine revaçta. Tartan desenlerle hazırlanan yağmur çizmelerini gelecek sezonlara taşıma konusunda da kaygınız olmasın. En az siyah kadar zamansız olan bu desen, her kıyafetinizle uyum sağlayabilir.

    Yağmur çizmesinin boyları da trendlerden daha çok sizin zevkinize göre değişiyor. Diz boyu, baldır hizasında ya da bilekteki yağmur çizmeleri arasından istediğinizi seçin. Bilek boyundaki çizmeler kombin yapmak için daha elverişli olurken daha uzun modeller, yağmurdan koruma etkisini artırıyor.

    wellies

    Yağmur Çizmesi Markaları

    Klasik olacak, uzun yıllar ayakkabı dolabınızda olacak ve istediğiniz zaman istediğiniz kıyafetler giyebileceğiniz yağmur çizmesi için Tommy Hilfiger ve Calvin Klein’a bakabilirsiniz. İç yapısı ayak sağlığına destek olan, rahat kullanılan ve klasik hatlarıyla kullanılan bu çizmeleri çok seveceksiniz.

    Yağmur çizmesi olarak Hunter, Burberry, La Chameau markalarına da göz atabilirsiniz.

    Ünlülerin Yağmur Çizmeleri

    Yağmur çizmeleri sonbahar ve ilkbahar aylarında bu kadar sevilir de ünlü isimler onları giymeden, yağmurun tadını bu çizmelerle çıkarmadan durur mu? Elbette hayır. Tüm dünyada tanınan isimler yağmurlu havalarda stilini bu çizmelerle tamamlıyor.

    unlu1

    Alessandra Ambrosio, Taylor Swift, Liv Tyler, Emmy Rossum, Kourtney Kardashian, Kristin Bell, Kate Bosworth, Elle Fanning, Ashley Olsen, Kate Middleton, Sarah Jessica Parker, Chiara Ferragni, Kate Moss, Hilary Duff, Jessica Alba ve çok daha fazla isim, yağmurlu günlerde bu çizmelerle stilini tamamlıyor.

    Yağmur Çizmesiyle Hangi Çanta

    Yağmur çizmeleri çanta seçiminde sizi tamamen özgür bırakıyor! Sırt çantası, büzgülü çantalar, bohça modeller, çapraz ya da omuz çantaları yağmur çizmeleriyle giyilebilir.wellies-2

    Havanın yağmurlu olduğu göz önüne alınırsa deri modeller seçmenizde fayda var. Yağmur çizmesi giydiğinizde ayakkabı – çanta uyumundan daha çok, kıyafetle çantanızın uyumun dikkat edebilirsiniz.

    Eğer rahat olmak istiyorsanız yan asabileceğiniz askılı küçük çantalardan seçebilirsiniz.  

    Yağmur Çizmeleri Adını Wellington Dük’ünden Alıyor

    wellington dük

    Åžimdilerde moda dünyasının bir parçası olarak, özellikle yağmurlu havalarda ayaklardaki yerini alan yağmur çizmeleri aslında 1800’lü yılların başında, Wellington Dük’ü Arthur Wellesley tarafından üretilmiş. Yağmur çizmelerinin asıl üretim amacı, aynı trençkotlarda olduğu gibi siperlerde askerler tarafından giyilmesi, uzun süre yağmurda kalan askerlerin ayağının sudan korunmasıymış. Püsküllü, diz boyunda ve hafif üçgen burunlu çizmeler, o devirde deriden üretiliyormuş.

    Dük, askerlik hayatı sonrası bu ayakkabıların geliştirilmesi, daha çok kullanılması için Londra’daki kendi ayakkabı tasarımcısıyla konuşmuş ve günlük hayatta da giyilebilmesi için ayakkabıda bazı değişiklikler yapılmış. Boyu, daha kullanışlı olması için bilek boyuna indirilmiş, topuğu kaldırılmış ve baldırları sıkmaması için genişletilmiş. Böylece bugünkü yağmur çizmelerinin ilk adımları atılmış olmuş.

    İngiltere’deki adıyla Wellington’lar yani yağmur çizmelerinin en popüler olduğu zamanlarsa 20. Yüzyılın başlarından ortalarına kadar olan süre yani 1. ve 2. Dünya Savaşı’nın gerçekleştiği yıllar olmuş. Siperlere dayanıklı trençkot ve ayağı ıslatmayan çizmeler askerlere dağıtılmış. Savaşların sonundaysa, yağmur çizmeleri her yaştan ve her cinsiyetlerin ayaklarındaki yerini almış.

    Yani Wellington çizmelerden gelen yağmur çizmelerinin aslı deriden üretiliyormuş. Ama zamanla daha kullanışlı olması için kauçuk modellere dönülmüş ve bugünkü dayanıklı yağmur çizmeleri son halini almış. Bugün sadece stil sahibi kadınlar tarafından değil, tüm gün boyunca ayağının kuru ve temiz kalmasını isteyen herkes tarafından yağmur çizmeleri kullanılıyor. Ve İngiltere’deki adı hala Wellington’ın kısaltması olan Wellies.

     

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN