• Türkiye’nin Gizli Kalmış 5 Cenneti

  • Ülkemiz gerek tarih bakımından, gerek coğrafya bakımından, gerek yer altı ve yer üstü güzellikleri bakımından oldukça zengindir. Fakat pek bilinmeyen ve oldukça güzel alanlara sahiptir. Bu alanların gün yüzüne çıkması çok önemlidir. Türkiye’nin gizli kalmış 5 cenneti demekle sınır konulamaz. Ülkemiz her bakımdan oldukça fazla güzelliğe sahiptir. bTürkiye’nin gizli kalmış 5 cenneti denince ilk olarak akla gelinmesi gereken yer Muğla dır. Muğla’nın her noktası ayrı bir güzel ve görülmeye değerdir.

    olimpos

    Olimpos
    Antalya da yer alan bu yer çadır evler, ağaç evler ve muhteşem denizi ile gözde mekânlardan biridir.

    agva

    Ağva
    Birçok uygarlığın geçiş noktası olan bu yer çoğu insan tarafından bilinmemekte. Oysaki İstanbul a birkaç km uzaklıkta olan yazın ve kışın farklı güzelliğe sahip sakin bir yerdir. Kafa dinlemek ve doğa ile iç içe olmak isteyenlerin tercih edeceği güzel bir yerdir.

    sovalye-adasi
    Şövalye Adası
    Fethiye de olan bu güzel ada akdenizin gözde adalarından biridir. Dağlarla çevrili olan bu ada çok bilinmemekle birlikte, tatil yapmak isteyenlerin kafa dinleyeceği bir yerdir. Merkeze 10 dakika uzaklıkta olan bu ada da bir tane otel ve birkaç ev vardır.

    golyazi
    Gölyazı
    Bursa Nilüfer ilçesine bağlı olan bu yer Ulubat gölü kıyısında yer almaktadır. Küçük bir yarım adada kurulmuştur. Gölyazı halkının sıcaklığı da bu yerin göz kamaştırıcı güzelliğiyle birleşince daha muhteşem bir yer haline gelmektedir. Köy kahvaltısı, Sandal gezintileri, sakin ve huzur verici bir yer olması ile bilinir. Bursa’nın kıymetli hazinelerinden biridir.

    Meram-baglariMeram Bağları
    Konya da bulunan bu yer çokça insan tarafından bilinmemektedir. Oysaki Mevlana ve Şemsi-i Tebrizi nin sözlerine mazhar olmuş bir yerdir. Rivayete göre; ‘Mevlana Şemsi Tebrizi’nin Kimya adında bir karısı vardı. Bir gün Şems hazretlerine kızıp Meram bağları tarafına gitti. Mevlana hazretleri medresenin kadınlarına işaretle Haydi gidin Kimya hatunu buraya getirin, Mevlana Şemseddin’in gönlü ona çok bağlıdır, buyurdu. Bunun üzerine kadınlardan bir grup onu aramaya başladıkları sırada Mevlana Şems’in yanına girdi. Şems şahane bir çadırda oturmuş, Kimya hatunla konuşup oynaşıyor ve Kimya hatun da giydiği elbiselerle orada oturuyordu. Mevlana bunu görünce hayrette kaldı. Onu aramaya hazırlanan dostların karıları da henüz gitmemişlerdi. Mevlana dışarı çıktı. Bu karı kocanın oynaşmalarına mani olmamak için medresede aşağı yukarı dolaştı. Sonra Şems İçeri gel diye bağırdı. Mevlana içeri girdiği vakit Şems’ten başkasını görmedi. Bunun sırrını sordu ve Kimya nereye gitti? dedi. Mevlana Şems Yüce Tanrı beni o kadar sever ki istediğim şekilde yanıma gelir, şu anda da Kimya şeklinde geldi. Buyurdu.’

    Türkiye’nin gizli kalmış 5 cenneti görülmeye değerdir. Gerek ülkemiz insanınca gerekse farklı ülkelerden insanların bu muazzam yerleri görmesi gerekmektedir. Türkiye’nin gizli kalmış 5 cenneti dışında da birçok güzel ve görülmesi değer yerleri vardır. Adıyaman Nemrut Dağı gibi, Erzurum Palandöken gibi ya da Mardin Taş Evleri gibi.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN