• Termal Seçeneği ile Vücut Isınızı Dengeleyin

  • Teknolojik gelişmeler hayatımızın her alanında bizi desteklediği gibi giyim konusunda da daha fazla rahatlık ve sağlık için yeni ürünlere destek olmaktadır. Termal ürünler de yine teknolojik gelişimlerin bizlere sunmuş olduğu terleme ve üşüme anlarında kondor sağlayan tekstil ürünleri hayatımızı kolaylaştırmamıza yardımcı oluyor. Peki insan vücudu neden üşür ve terler terlemek ile alakalı biraz ayrıntılı bilgiye sahip olduğumuzda daha fazla termal giyim ile ilgili bilgiye sahip olabiliriz.

    bayan-termal-giyim

    Terleme aslında vücudun ısısını ayarlamak için yüksek ısıya ulaştığında ısıyı düşürebilmek için gerçekleştirmiş olduğu eylemdir. Beynimizin hipotalamus adı verilen bölgesinin de görevi tam da budur. Vücut ısımızı kontrol etmekte gerekli müdahaleyi yapmakta vücudumuzu destekler bir nevi ısı kontrol merkezi olarak düşünülebilir. Kan dolaşımını ayarlamak ter bezlerini göreve çağırmak da bunun görevidir. Sağlıklı bir yetişkin de günlük olarak yaklaşık 500 ml kadar terler. Aşırı terleme sonrasında üşüme artarak ve birtakım sağlık problemleri yaşayabiliriz. Hipotermi adı verilen fasial paralizi yani yüz felçleri gibi sıralanabilir.

    Pamuklu ürünler ve yine pamuklu elbiseler teri çok hızlı emerek vücudumuzda terin oluşturduğu ıslaklığın yol açabilecek olan hastalıkların engellenmesini sağlayamazlar.Termal giysiler ise tam da bu noktada bize destek vermektedir. Bu giysilerin amacı buharlaşma ve soğuma ile etkilenen vücudu bu durumlardan korumaktır. Bu kıyafetler hava kanalları konularak tasarlanmış olan özel kumaşlardan üretilmektedir. Ürünler yüksek buhar geçirgenliği sayesinde terin vücudu ve kıyafetleri ıslatmasını engelleyerek kuru kalmamızı sağlar böylece de ısı kaçaklarını minimize eder. Buna karşın pamuklu kıyafetler vücudun ısısını yaklaşık yüzde 95’e kadar dışarı verir fakat termal ürünler vücut ısısını muhafaza ederek koruma sağlar.

    erkek-termal
    Pamuklu kıyafetleri spor yaparken tercih ettiğimizi ele alalım. Ciddi bir terleme oluşur ve pamuklu kıyafetlerimiz hemen teri emer ve içine alır. Bu da elbisenin ıslanmasını ve dolayısıyla da vücudun ıslak olarak kalmasını bu da vücut ısısını düşmesini getirir. Bu da yukarıda saydığımız hastalıklara davetiye çıkarmış olur.
    İşte bu yüzden termal kıyafetler bu geçirgenliği sağlar ve vücut ısısını dengede tutar. Bu noktada da en önemli olacak kıyafet iç giyimdir. Doğru seçilecek bir iç giyim size rahatlık sağlayacaktır.
    Vücut ısısı dengede ve sabit kaldığı zaman üşüme gerçekleşmez. Bunun olabilmesi için de vücudumuzun kuru olması gereklidir. Kuru olması da teri emen değil ara ara dışarıy doğru aktaran kıyafetlerle mümkündür.
    Termal içlikler ve yine termal kıyafetler sporcular için olmazsa olmaz kıyafetlerden olmalıdır. Ancak bu sayede vücut ısısı dengede kalır ve üstün performans sağlar. Aslında bunun bir de faydası terli olan kıyafetler insanı rahatsız eder ve bir süre sonra ciddi etkileri olur. Termal kıyafetlerle ısıyı dengeleyin performansınızı arttırın.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN