• Sırt Çantalarıyla Stilinizi Oluşturun

  • Sırt çantaları şehir hayatına geri döndüler! Moda dünyası bize bu yıl en güzel hediyelerden birini verdi ve sırt çantalarını modernize etti; onları gece ve gündüz için yarattığınız kombinlere ekleyerek tarz sahibi bir görünüm yakalayabilirsiniz.

    Günlük stilde kullanacağınız sırt çantalarının illa ki deri, rugan, süet, kumaş ya da vinil olmasına gerek yok. Spor markalarının ürettiği sırt çantalarının küçük ya da orta boy modellerini güzel görünen stiller için kullanabilirsiniz. Önemli olan kombinde komple olarak uyumu yakalamak.

     

    s2

    Yukarıdaki çantalar:

    Solda: Çiçek Desenli Vans Realm Sırt Çantası

    Sağda: Sarı Vans Realm Sırt Çantası

    Günlük Stilde Sırt Çantası

    Skinny ve bu yılın modasına uyun olarak yüksek bel jean’inizi giydiniz. Üzerine sadece beyaz tişört ya da sevdiğiniz bir sweatshirt’ü geçirdiğiniz. Amacınız çabasız ve şık görünmek, ayna karşısında saatler geçirmiş gibi görünmemekse sırt çantaları istediğiniz stili size verecek.

    Sırt çantasını daha birçok çabasız görünüm için kullanabilirsiniz. Jean’ler kadar uzun ya da kısa elbiseler, etekler, şortlar günlük stilde kullanabileceğiniz sırt çantalarınızla harika olacaktır.

     

    s3

    Solda: The North Face Terra 50 Sırt Çantası

    Sağda: Tempish Dixi Skate Kit Sırt Çantası

    Kamp Yaparken Sırt Çantası

    Sırt çantasını stil yaratmak için değil de kampta güzel bir gün geçirmek için kullanacaksanız çantanın modeli kadar içerisine ne koyduğunuz da önemli.

    Uyurken, ateş yakarken, karnınızı doyururken, dolaşırken size lazım olacak her şey bu sırt çantasının içinde olmalı. Dolayısıyla görünümden daha çok kullanımı pratik olacak çanta modellerinde bakabilirsiniz. Kamp için seçtiğiniz sırt çantasını da gelişi güzel, her şeyi içine tıkarak doldurmak pek kurtarıcı olmayacaktır. Kampta kullanacağınız sırt çantasını nasıl yerleştirmeniz gerektiğini önceki blog yazılarımızda bulabilirsiniz.

     

    s4

    Sırt Çantasıyla Şık Görünün

    Sırt çantası olan stillerde sportif tarzın ağır basacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Doğru parçaları seçerek  oluşturduğunuz kombinde sırt çantası uyumu yakalayacak ve tamamlayıcı parça olduğu için size istediğiniz şık stili verecektir.

    Bunun için doğru parçaları seçerek işe başlayın. Jean pantolon yerine kumaş pantolonları tercih edin. Tişörtleri, polar ya da sweatshirt’leri unutun. Onun yerine blazer ceketleri, trençkotları, bluzları ve kaşmir kazakları deneyin.

    Doğru kombinle birlikte sırt çantanızı kullandığınızda şık görünmeniz çok kolay olacak. Önemli olan, çantaı değil stilinizdeki kıyafet ve diğer aksesuarları kullanıp çantayı tamamlayıcı yapmanız ve sırt çantanızı uyumlu renklerde, çok büyük olmayan modellerde ve çok doldurmadan kullanmanız.

     

    s5

     

    Solda: Tommy Hilfiger Lance Messenger Sırt Çantası

    Sağda: Puma Echo Backpack Scooter Sırt Çantası

    Okulda Sırt Çantası

    Elbette ki ilkokula giderken seçilen sürgülü ya da çizgili film kahramanlı sırt çantalarından bahsetmiyoruz. Lise ve özellikle üniversite yıllarında kocaman ders kitaplarını ve okuduğunuz bölümle ilgili ekipmanları taşıdığınız sırt çantalarından bahsediyoruz.

    Üniversite yıllarında da çoğu erkek sportif görünmek ister. Bu yüzden çok cepli, alabildiğine rahat görünen sırt ya da çapraz çantalardan tercih eder. Ama istediğiniz sadece ekipmanlarınızı taşıyacağınız ve sizin güzel görünümünüzle uyumlu olacak bir sırt çantasıysa minimal, önünde küçük bir cebi olan modellere yönelebilirsiniz.

    Hatta bazı markaların artık ikonik olmuş sırt çantası modellerinden birini alırsanız uzun yıllar kullanabileceğiniz bir çantaya da sahip olmuş olursunuz.

    Sırt Çantası Nasıl Seçilir?

    Bu çok detay gerektien bir iş değil. Önemli olan çantayı nerede kullanacağınıza karar vermek.

    Her zaman kullanacağınız bir sırt çantası alacaksanız klasik modellere yönelmenizde fayda var. Özellikle sade, siyah, mavi gibi klasik renklerde seçeceğiniz bir sırt çantasını hemen her yerde kullanabilirsiniz.

    Şık duracak bir sırt çantası istiyorsanız askılarının ince olmasına dikkat edin. Mümkünse tem bir gözü olan ve büyük olmayan sırt çantası modelleriniz seçin.

    Spor yaparken kullanacaksanız önerimiz geniş, bir kaç tane bölmesi olan sırt çantalarına yönelmeniz. İçine spor kıyafetleriniz, havlunuzu, ayakkabılarınızı alacak kadar büyük olmasının yanında küçük cepleri sayesinde kullanışlı da olacaktır.

    Okulda kullanacaksanız da cepli modellere bakın. Kalemler, cüzdan, çantanızdaki diğer şeyler dışında proje ve kitaplarınızı da taşımanız daha kolay olacaktır.

    Günlük kullanmak için sırt çantası alacaksanız önerimiz kol çantanızdakilerin içine sığabileceği, bölmeler sayesinde kolay kullanacağınız, dolabınıdaki renk ve dokularla uyumlu bir şeyler seçmeniz.

    Kamp ya da outdoor sporlar yaparken kullanacağınız bir sırt çantası arıyorsanız büyük modellere yönelin. İçerisine yedek kıyafet, yiyecek, içecek, gün boyu lazım olacak materyallerin yanında uyku tulumu ve matı da koyacağınız sırt çantanız yeterince büyük olmalı. Rahat taşıyabilmek için geniş kol askıları olması da dikkat edebileceğiniz bir seçenek. Su geçirmeyen kumaş her doğa olayında size yardımcı olacak. Çantanın 2 – 3 farklı bölmeden oluşması ve çok sayıda cebi olması işinizin daha rahat olmasını sağlayacak.

    s6

     

    Yeni Trendde Sırt Çantası Nasıl Kullanılıyor?

    Son 1 yıldır aramıza modanın güzel bir aksesuarı olarak katılan sırt çantalarını yeni trende göre kullanmak isterseniz şeytanın ayrıntıda gizli olduğunu unutmamalısınız. Dikkat çeken hatta sokak stilinin başkenti olarak kabul edilen Londra’ya gittiğinizde bile bakışları size çevirecek bir görünüm istiyorsanız seçim yaparken biraz daha dikkatli olup, hazırlanırken aynaya daha sık bakmalısınız.

    Başkalarının aklına gelmeyecek parçalarla uyumu yakalamak önemli bir detay. Kısa bilekli jean pantolonu ipek bir bluzla kullanmak ortaya hem güzel hem de farklı bir uyum çıkarabilir. Bunu da deri ve pastel renkler bir sırt çantasıyla tamamlamak da güzel bir çözüm.

    Dikkatin sırt çantanızda olması için alt giyimden ve ayakkabılardan daha çok üst giyiminiz önemli. Çantayla zıt renklerde bir ceket seçerek sırt çantanızı patlatabilirsiniz. Natürel renklerde bir sırt çantası kullanacaksanız üzerinize giydiğiniz tişört, kazak, hırka ya da paltonun daha açık renklerde olmasına dikkat edebilrisiniz.

    Sırt çantası kullanırken de ayakkabılarınızda uyum konusuna dikkat etmelisiniz. Ve kesinlikle sırt çantasının spor olduğunu düşünüp sadece sportif ayakkabı seçimleri yapmayın. Çünkü sırt çantaları makosen, loafer, babet, bootie ve sandalet modelleriyle çok uyumlu duruyorlar. Eğer tasarım bir markadan çıkma, minik bir sırt çantanız varsa onu topuklu ayakkabılarla birlikte bile giyebilirsiniz.

    Sırt Çantasının Tarihi

    En az insanlık kadar eski bir tarihi var sırt çantalarının. Alp Dağları’nda bulunan ve milattan önce 3000’li yıllara ait olduğu tahmin edilen donmuş insanla birlikte bir de ilkenl bir sırt çantası bulundu. Bu da sırt çantasının Avrpa’nın soğuk iklimlerinde ortaya çıktığı tezini kanıtlar nitelikte. İnsan yaşamını idare ettirmesi için aletlerin içerisinde bulunduğu sırt çantası, Alpler’in dondurucu soğuğuna karşı koyamamış gibi görünüyor.

     

    s8

    19’uncu yüzyılda Amerika’da bankaların ve iş adamlarının para taşımak için kullandığı sırt çantası zamanla daha pratik hale getirilmiş ve daha günlük ihtiyaçlar için kullanılmaya başlanmış. Yine aynı yıllarda da Norveç, sırt çantasının kendilerine ait olduğunu kanıtlamak için patentini almış.

    Sırt çantası zamanla savaş cephelerinde de kullanılmaya başlanmış. Savaşın ağır koşullarına karşı, askerlerin ihtiyacı olan, yaşamını mümkün olduğunca kurtarabilecek malzemeler sırt çantalarına konularak her bir askere verilmiş.

     

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN