• Kaya Tırmanışı Yaparak Doğada Rahatlayın

  • Kaya tırmanışı

    Ülkemizde son yıllarda rağbet gösteren yeni ve gelişen spor dallarından biri olan kaya tırmanışı değişik ve zorlu bir spor dalı olmaya hak kazanmış durumda. Zorlu spor dallarını tercih eden insanlar için birebir olan ve vites yükseltmek isteyen insanlar kaya tırmanışı yaparak doğada rahatlayabilirler, bu sayede adrenalin tutkusunun doruğunu yaşayabilirler.

    ulkemizde-kaya-tirmanisi

    Peki, nasıl yapılır bu spor; uzman ekipmanlara, çeşitli giysilere, ayakkabılara, kasklara, iplere, karabinalara vs. ihtiyaç duyulabilir. Ekipman gereksinimi son derece önemli olmakla birlikte nasıl kullanılacağını bilmekte önemlidir. Yapılan spor adrenalin gerektiren dikkat gerektiren bir spor olunca, bu konuda uzman hocalardan ders almakta doğru olacaktır.  Doğru yapıldığı takdirde kaya tırmanışı yaparak doğada rahatlayabilirsiniz.

    kaya-tirmanisi-ve-doga

    Doğru ekipman kullanımı bu adrenalin sporda çok önemlidir. Öyle ki; kaya tırmanışı yaparken kullanılan ayakkabı esnek, kaliteli ve bu spora uygun olmak zorundadır. Herhangi bir outdoor ayakkabının bu sporda kullanılması, sizi zor durumda bırakabilir, hatta ve hatta sakatlıklara, kazalara yol açabilir.  Bu nedenle, kaya tırmanışı yaparken kullanılan ayakkabının kaya tırmanışı ile alakalı olan ürünlerden alınması ve bu konuda uzman mağazalardan yetkin marketlerin uzman satış temsilcilerinden bilgi dahilinde alınması , kullanılması doğru olur.

    kaya-tirmanisi-sporu

    Ayakkabı gibi kullanılan diğer önemli eşyalardan biriside, kıyafetlerdir. Ter emici kıyafetler, uzun süreli sporlarda yani , (kaya tırmanışı gibi sporlarda) hemen kurumayan, teri dışarı atmayan kıyafetler  sizi rahatsız edebilir . Islak bir tırmanış yapak  bir sporcu için dayanılmaz bir durum haline gelebilir. Bu rahatsızlık sizin performansınızı olumsuz şekilde etkileyebilir. Sağlıklı  ve başarılı bir tırmanış yapmanıza engel olabilecek bu tarz durumlardan kaçınmak için , en doğru seçim; hafif , ter emmeyen , teri dışarı atabilen ve çabucak kurutabilen kıyafetler kullanmanız , tırmanış sırasında performansınızı üst düzey seviyelerde tutmanızı sağlar . Kıyafetler gibi bir de ipler , kazıklar , çivilerinde kullanımı önemlidir . çünkü bu sporu yaparken güvenebileceğiniz nesneler bunlardır .

    kaya-tirmanisi

    Nasıl yapıldığını, nelerin kullanıldığını ve kullanılan ekipmanların önemini anlattık. Tabi ki en önemli konulardan belki de kaya tırmanışı yapmanın en önemli konusuna geldik. Bu konu ; bu sporu yapacak insanın kendisidir . Kaya tırmanışı sporu; güce , esnekliğe , fiziksel yapıya , dengeye , kol ve ayak gücüne bağlı bir spordur . kol ve ayak kombinasyonu , fiziksel yeterlilik ve dengeye sahip olunmadan başa çıkılabilecek bir spor dalı değildir. Kaya tırmanışı yapmadan önce yeterli antrenmanla kendinizi yeterli seviyelere getirmelisiniz.  Sonrasında bu sporun başına geçmeli ve uygulamalısınız.

    extrem-spor-kya-tirmanisi

    Ülkemizde ve başka ülkelerde çoğu insan , bu sporu yetersiz yapmasından dolayı kaçınılmaz sonuçlarla karşılaşabilmektedir. Bu durumlardan kaçınmak için doğru ekipman seçimi yani; ayakkabı, ip, kask , kıyafet gibi ekipmanları kullanmak bunları doğru mağazalardan temin etmek gerekmektedir . bunları doğru kullanabilmek bu sporu öğrenmek içinde , yeterli bilgi ve becerilere sahip bu işin uzmanlarından ders almak gerekir. Aksi takdirde kötü sonuçlara neden olacak durumlarla karşılaşabilirsiniz. Gerekli fiziksel yapıda iseniz , ekipman ve bilginiz var ise kaya tırmanışı yaparak doğada rahatlayabilirsiniz.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN