• Kar Botları

  • Soğuk havalarda saatlerce dışarda kalmanız gerekse bile ayağınız sıcacık kalsın isterseniz yapmanız gereken kendinize iyi bir kar botu almak. Karlı ve soğuk havalar için özel olarak tasarlanan bu botlar, soğuğu kesinlikle geçirmeyip ayağınızı sıcak tutarken, eriyen karın ya da yağmurun ayağınıza kadar gelmesini engelliyor. Sadece bu özellikleriyle yatırım yapmaya değer parçalardan biri olan kar botlarını seçerken de tarzınızı belirlemeniz, onları daha uzun yıllar giymeniz için önemli.

     

    k3

    Yukarıda: Calza 50 White Tüylü Bot

    Kar Botları ile Stilinizi Yaratın

    Kar botları gözünüze gereğinden biraz fazla iri, büyük ya da kaba gelebilir ama buna aldanmayın ve içinizdeki moda yaratıcılığını kullanın. İnanın sonuçları çok seveceksiniz 🙂

    Kar botuyla birlikte pantolon giyecekseniz beli ya da renk uyumundan önce skinny, bacağı tamamen saran paçaya sahip model giyin. Bot paça pantolonları kar botunun içerisine koyduğunuzda paça büzgülü görünür. Flare pantolonlarla giyilen botlar da o feminen duran pantolon paçasının altından pek de güzel görüntü vermez. Bunu istemeyiz değil mi?

    Taytlar bu botlarla giyilmek için güzel bir alternatif. Tek renk, desenli ya da örme tayt modellerini kar botlarınızda bir araya getirdiğinizde daha şık durması için üzerine kalın örme kazaklar, uzun sweatshirtler alabilirsiniz. Son zamanlarda yeniden moda olan renkli kaşe paltolar da bu kombin fikrine yakışacak.

    Opak çoraplarda artık yeni teknolojiler kullanılıyor. Bu da demek oluyor ki tek kat giyildiğinde bile sıcak tutma özelliğine sahip çoraplar kışın, soğuk havalarda bile giyilebiliyor. Eteklerinizi, elbiselerinizi bu çoraplarla giyip kar botlarınızı da kullanabilirsiniz. İsterseniz, ayakkabının içerisine giydiğiniz diğer çorabı, botun dışarısına çıkarıp ayrı bir tarz yaratabilirsiniz.

    Modaya dair her parçada olduğu gibi burada da sonsuz düşünün. Kendi zevkinizi stilinize yansıtın ve ön yargı yerine yaratıcılığınızı kullanın.

    k2

    Yukarıda: Onitsuka Tiger Mexico 66 Bot

    Hangi Kar Botunu Seçmeliyim

    Bu sorunun cevabı, aslında kar botlarının malzemesinde gizli. Öncelikle kar botunun tabanına bakın. Kaymaz malzemeden üretilen taban olması, karlı ve sonrasında buz tutan yollarda yürüken sizin sağlam basmanız için önemli bir detay.

    Kar botunun dış yüzeyi su geçirmeyen materyalden olmalı. Gore-Tex teknolojisiyle birlikte diğer su geçirmeyen malzemeler sayesinde ayağınız ıslanmaz.

    Botun iç yüzeyi hem ayağı sıcak tutacak hem de terletmeyecek şekilde olmalı. Eğer naylon içerikli bir malzemeyle üretilmiş olursa ayağınız zamanla içerisinde terler ve ıslanmış olur. Sıcak ve sağlıklı bir ayak için bunu istemeyiz değil mi?

    Seçeceğiniz botun içerisinde ayağınız uzun saatler boyunca kalabilir. Ayakta bakteri oluşmasına neden olacak materyaller içeren botlardan almayın.

    Tabanı dümdüz bir karbotu yerine altında ve etrafında girinti – çıkıntılar olan; hatta tabanında portatif zincir olan modellere bakabilirsiniz. Bu özellikleri sayesinde bastığınız zeminde kayma yapmayacaktır.

    Kar botları ağır olabilir. Bu yüzden ayakkabı seçiminizi daha hafif olan botlardan yana kullanabilirsiniz.

    Kar botlarını giymek zor olabilir. Kolay giyilip çıkarılan modeller arasından seçim yaparsanız, tüm kış boyunca zaman kazanabilirsiniz.

    Tarzınıza göre seçim yapın ki botları her zaman kullanabilin. Kıyafetlerinizle renginin uyumlu olması kadar tarzının da uyumlu olması önemli bir detay.

    k4

    Yukarıda: Romika Bot

    Outdoor Sporlarda Kar Ayakkabıları

    Doğa sporları yapıyorsanız, kullandığınız outdoor bot sizin için yeterli olacaktır. Genellikle su geçirmeyen kumaşlardan üretilen botlarda ihtiyacının olan tek şey içine giyilen çorabın ayağı daha da sıcak tutması. Outdoor botların bazıları iç materyal olarak yeterince sıcak tutamayabiliyor.

     

     

    k5

    Yukarıda: Romika Bot

    Sağlık İçin Ayağınızı Sıcak Tutun

    Hava ne kadar soğuk olursa olsun bot, çizme ya da kar botu giymeyi sevmiyor olabilirsiniz. Ama ayak üşütmenin ne gibi sonuçları olabileceğini düşünürseniz bot giymeye daha sıcak bakabilirsiniz. Ayağınız üşüdüğü ya da ıslanıp bir süre böyle kaldığı zaman böbreklerden, mideye; idrar yollarından yumurtalıklara kadar hastalanma ihtimaliniz olur. Bu yüzden sadece ev içerisinde değil dışarıda da ayaklarınızı sıcak tutmaya özen gösterin.

    Ayağınıza her zaman terletmeyen ve sıcak tutan çorap giyin.

    Altı kalın ayakkabıları soğuk havalarda kullanmayın.

    Ayakkabının üzerinden bileğin görünmesi hoş oluyor evet ama bunu bahar ve yaz aylarına saklayın. Soğuk havalar ayakları çok kolay yakalayabilir.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN