• Her Yaşta Kullanılabilecek 5 Converse Modeli

  • HER YAŞTA KULLANILABİLECEK 5 CONVERSE MODELİ…

    2008 yılında 100. yaşını özel ürettiği modelde spor ayakkabılar ile kutlayan Converse markası, sıradan bir spor ayakkabı markasından çok daha ötede, efsanelerin ve kahramanların markasıdır. Dünya üzerinde ortalama 70 yaşında olan pek çok kişinin, mutlaka hayatında bir dönem bir Converse ayakkabısı olmuştur.

    jack-purcell-converse

    Efsane marka Converse’in hikayesi, 1908 yılında başlar. Daha önceden de ayakkabı üzerine çalışmış olan Amerika’lı Marquis M. Converse, bu sefer Boston Massachusetts’de Boston Kauçuk Ayakkabı Şirketi’ni açar. Firma önce her yaş için, dondurulmuş kauçuktan sağlam ve dayanıklı kışlık ayakkabılar üretir, sonra yaz için üzeri bez olan ayakkabı üretimine geçer. Fabrikanın 1910 yılında üretimi, günde 4000 adete kadar yükselir. 1915 yılında tenis sporu için özel ayakkabılar üretmeye başlar. Ancak Boston Kauçuk Ayakkabı Şirketi’nin adını değiştirecek değişim 1917 yılında yaşanır. Bu yılda şirket, sadece 9 yıllık tecrübesiyle Converse All Star adını verdiği basketbol ayakkabılarını üretmeye başlar.

    kirmizi-converse

    1921 yılında Converse All Star kullanan basketbol oyuncusu Chuck Taylor, firmaya spor yaparken ayaklarının çok ağrıdığını söyler. Bu şikayeti çok ciddiye alan firma, Chuck Taylor ile birlikte çalışarak yepyeni modelde basket ayakkabıları üreti ve 1923 yılında bu yeni spor ayakkabılarına Converse All Star-Chuck Taylor adını verir. O Tarihten itibaren efsane marka Converse’in adı, basketbolcu Chuck Taylor ile beraber yükselmeye başlar. 1962 de NBA de Converse’leri ile 100 sayı ile rekor kıran Taylor’un bu rekoru hala geçilememiştir. Chuck Taylor 1969 yılında ölene dek Converse’in gelişimi için çalışır.

    converse-chuck-taylor-beyaz

    Yeni markası ile Converse aynı yıl, oyuncularının tamamı zenci oyunculardan oluşan ilk basketbol takımı olan NY Renaissance için ayakkkabı sponsoru olur. Yılın 1923 olduğu düşünülürse, bu aslında yeni bir marka için çok riskli bir pazarlama tekniğidir, ancak Converse kaybetmez. Çünkü ilerleyen yıllarda neredeyse tüm oyuncuları zencilerden oluşan NBA oyuncuları, Converse’in bu desteğini asla unutmazlar ve Converse giymeye devam ederler. NY Renaissanse, o yıl giydiği Converse’lerle çıktığı maçlarda, 2588 basket ve 539 kayıp ile NBA’de bir rekora imza atar.

    lacivert-bez-converse

    1935 de tenis topu yerine tüylü topla oynanan bir tür tenis sporu olan Badminton sporu şampiyonu Jack Purcell, Converse için dayanıklı bir sert tenis kortu ayakkabısı tasarlar ve ürettirir. Bu ayakkabının bugüne kadar gelen en büyük özelliği; burun kısmındaki gülücük şeklindeki tasarımıdır. 1939 da ise Kolej Basketbol Ligi’nde Oregon Dracks takımı, ilk Kolej Ligi Şampiyonluk Kupasını Converse ayakkabıları ile alır.

    Amerika 1941 de savaşa girince Converse, Amerikan piyadeleri için kauçuk bot, çizme ve ayakkabının yanı sıra ceket, özel giysiler ve A6 uçuş botları üretmeye başlar.

    İlk Converse’lerini 1957 yılında annesine yalvararak 3 dolar 95 sente aldıran ve sonradan Dr. J olarak modern basketbolun sistemini kuran adam olarak bilinecek olan Julius Erving, 1976 yılında Converse için  Proleather modelini tasarlar.

    converse-modelleri

    1966 da sokaklarda da giyilebilmesi için ilk boğazsız Converse üretilir.  1974 de ise kaykaycılar ve sörfçüler için üretilen One Star doğar. 1936 yılından beri her olimpiyat maçında Converse giyen ABD Olimpiyat Basketbol Takımı, Converse’in sponsor olduğu 1984 Los Angeles Olimpiyatları’nda altın madalya kazanır. 2002 yılında yılda 750 milyon çift ayakkabı satışına ulaşan Converse, 9.Temmuz.2003 yılında 305 milyon dolara Nike tarafından satın alınır.

    siyah-converse

    Converse ayakkabıların en pahalı modelleri her zaman, özel tasarım modelleridir. Ancak zamansız olarak nitelendirilebilecek ve her yaşta giyilecek 5 Converse modeli; Chuck Taylor imzalı beyaz, kırmızı ve siyah, lacivert bez modeller ile beyaz boğazsız Jack Purcell modelidir.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN