• Her Kadının Sahip Olması Gereken Ayakkabılar

  • Güzel, tasarım bir ayakkabıya bakıp iç geçirmeyen bir kadın gördünüz mü? Bu sorunun cevabı herkes için aynı olsa gerek: Hayır. Bir stili tamamlamaktan çok daha fazlasını ifade eden ayakkabılar kadınlar için gerçekten bir tutku. Yüksek topuklular, babetler, makosen ve loafer’lar, botlar, çizmeler ve çok daha fazla model ayakkabı, kadınların en çok yatırım yaptığı parçalar başında geliyor. Peki bir kadının mutlaka sahip olması gereken ayakkabılar hangileri? Aşağıdaki ikonik olmuş modellere göz atın ve kombinlerinize bu ayakkabılardan eklemeyi deneyin.

    a12

    Stiletto

    Adını ince uzun bıçak türünden alan stiletto, tüm ayakkabılar arasında açık ara en seksi model olarak tanımlanabilir. İkinci Dünya Savaşı sonrasında dünya kadınlarıyla tanışan stiletto’nun özelliği yüksek topuklu, sivri burunlu ve ayağı yanlardan göstermemesi. Yani klasik bir kadın ayakkabısını çekici hale getirecek tüm özellikleri bir araya getirmesi. Eğer stiletto’ları her zaman giymiyorsanız önerimiz öncesinde giyerek biraz alıştırma yapmanız.

    Stiletto’yla ilgili en önemli önerimiz eğer onu giydiğinizde dengede duramıyorsanız giymeyin. Üzerinde düzgün yürüyebildiğiniz stiletto sizi seksi gösterecektir.

    a8

    T-Line Ayakkabı

    Ayağı bilekten sarıp, T harfi şeklinde bantıyla ayakkabıyla birleşen bu ayakkabılar gerçekten hem seksi hem de aynı anda sofistike durmayı başarıyor. Kısa bilekli kumaş pantolonlar, jean’ler ya da etek ve elbiseler T line ayakkabılarla uyumlu olabiliyor.

    a5

    Babet

    En klasik ve zamansız ayakkabı modeli olarak babetleri seçebiliriz. Gün içerisinde dışarıya çıkarken de, ofiste de hatta kırmızı halıda bile gördüğümüz babetler bu özelliğiyle gönlümüzü fethediyor. Yaz ya da kış farketmeden kadınların giydiği bu ayakkabılar doğru kombin ipuçlarıyla size istediğiniz sonucu verebilir. Üstelik hiç topukları olmamasına rağmen oldukça feminen bir parça.

    a10

    Ten rengi topuklu

    Bacak boyunuzu daha uzun mu göstermek istiyorsunuz? O zaman kendi ten renginize yakın tonlarda bir topuklu ayakkabı giyin. Ya da ayakkabının stilinizde çok öne çıkmamasını mı istiyorsunuz? Bu pek imkanlı olan bir şey değil ama yine de kombinle uyumlu, nude renk bir topuklu giyin. Bu da yetmediyse, her zaman ve her şeyle giyebileceğiniz joker bir ayakkabı için ten rengi bir topuklu alın ve kendinizi zor stiller arasından kurtarın.

    a17

    Yukarıda: Calvin Klein, Yağmur Çizmesi

    Yağmur çizmesi

    Islanmış sokaklar her zaman için soğuk hava demek olmayabiliyor. Yani yağmur çizmeleri bahar ya da yaz yağmurlarında kullanmak için var. İçerisine pamuk ve ne çok kalın ne de çok ince olmayan bir çorapla giydiğinizde, gün boyu ayağınızda kalsa bile rahatsız olmazsınız. İsterseniz kombininize uyması için çorabı çizmenin üzerinden birazcık gösterin. Bu sizi aynı zamanda farklı da gösterecektir.

     

    a14

    Klasik ve siyah bir topuklu

    İş görüşmesine giderken, hangi ayakkabıyı uyduracağınızı bilmediğinizde ya da jeanlerinize spor – şık bir hava vermek istediğinizde siyah topuklu ayakkabınıza ihtiyacınız olabilir. Önerimiz; kaliteli bir modelde ayakkabıya yatırım yapmanız ve uzun yıllar boyunca onu dolabınızda tutmanız.

    a2

    Kısa ve kalın topuklu bootie

    Çabasız görünen stillerin en sevdiği ayakkabı kesinlikle bu tarz bootie’ler. Yüksek bilek kesimleri sayesinde kombin içerisinde dikkat çekmeyi başarırken bir o kadar da uyumlu duran bu tarz bootie’ler Eylül ayından itibaren Nisan ayına kadar ayakkabı dolabınızda kalabilir.

    a3

    Yukarıda: Superga, mavi ayakkabı

    Kanvas bez ayakkabı

    İlk çıkışları basketbol için olsa da onlar artık her ayakkabı dolaplarında yer alıyorlar. Kanvas malzemeden üretilen bu ayakkabılar çooğu kişi için ultra rahat adımlar da demek oluyor. İsterseniz basketbol antrenmanlarında giyin isterseniz de sokak stilinizi onlarla değiştirin. Tercihiniz ne olursa olsun bu ayakkabılar kesinlikle sizde de olmalı. Eğer uzun süre giyeceğiniz bir şey istiyorsanız önerimiz beyaz ya da krem renkler arasında seçim yapmanız.

    a18

    Loafer

    Kadınların en maskülen ayakkabılarından biri loafer’lar olabilir. Babetlerin yerini almaya aday gösterilen loafer modeller özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarının favorisi. Blazer ceketler, kumaş havuç pantolonlar ve gösterişli aksesuarla çok yakışan bu ayakkabıdan en az bir tane her kadının dolabında olmalı.

    a1

    Yukarıda: Levi’s, deri çizme

    Çizme

    Kış ayakkabıları arasında açık ara en seksi olan modeller çizmeler olabilir. Diz boyu uzanan, siyah, mat deriden tasarlanmış, sivri burunlu ve orta boy topuklu bir çizme ile tüm kışı dikkat çeken stilinizle geçirebilirsiniz. Orta boyda özellikle kalem modelde etekler,  bluzlar, elbiselerle çok yakışan bu çizmelerin tek dezavantajı pantolonlarda giyildiğinde, ortaya güzel bir sonuç çıkarmaması. Eğer pantolonunuzla yakışan bir çizme istiyorsanız aha sportif duran bağcıklı ve bilek üzerinde biten modellere bakabilirsiniz.

    a4

    Yukarıda: And1 bot

    Bağcıklı bot

    Lise yıllarına geri dönün ve kış aylarında kızların yüzde 90’ının ayağında hangi ayakkabıların olduğunu hatırlayın. Bağcıklı otlar değil mi? Özellikle koyu sarı ya da açık kahve renkteli bağcıklı ve sportif botlar sadece okul hayatında değil, sportif olmak istediğiniz tüm günlerde seçebileceğiniz bir ayakkabı. Özellikle dar paçalı jean pantolonlar ve sweatshirt’lerle uyumlu duracaklardır.

    a13

    Yukarıda: Asics Gel Noosa Spor Ayakkabı

    Spor ayakkabı

    Ayakkabılar arasında tarz, stil, cinsiyet ya da yaş farketmeyen modellerden biri hatta en çok tercih edileni spor ayakkabılar. Artık şık sokak stillerinde hatta gece davetlerinde bile giyilen spor ayakkabılar şüphesiz kadınlar için de vazgeçilmez. Özellikle de son zamanlarda çıkış yapan, yüksek tabanlı ve farklı renklerde tasarlanan ayakkabılar, iş günlerinde bile tercih edilir oldu. Uyumlu tarz yakalama kaydı olmadan seçebileceğiniz bu ayakkabıları en çok kullandığınız modeller arasına yerleştirin.

    a16

    Sandalet

    Yaz aylarında ayaklarınızı ayakkabıların içerisine hapsetmeye gerek yok değil mi? Yazlık elbiseler, etekler, şortlar tüm yazı sandaletlerle geçirebilir. Eğer tarzınızı ayakkabınızda öne çıkarmayı seviyorsanız önerimiz gösterişli, boncuklar, payetlerle süslnemiş modellere yönelmeniz. Eğer uzun süre giyebilmek ve ayağınızın içinde rahat etmesini istiyorsanız da deri sandaletlerden alabilirsiniz. Plaj stilinizde de sandaletlerden tercih yapıp daha elegan görünebilirsiniz.

    a7

    Kalın topuklu sandalet

    Isınan havalar geldiğinde bunu ayaklara da yansıtmak gerek değil mi? Rengarenk ve topuklu sandaletler tam da bu yüzden var. İstediğini herhangi bir kıyafet kombininde kullanabileceğiniz topuklu sandaletlerle rahat olmak istiyorsanız seçiminizi dolgu tabanlı modellerden yana yapabilirsiniz. Üstelik onları sportif stillerde kullanabilir, şehir içinde hızlıca yürüdüğünüzde bile rahatsızlık hissetmezsiniz.


    a19

    Dolgu topuklar

    İnce, yüksek topuklar kesinlikle çok seksi evet ama dolgu topuklu modeller de hem rahat, hem feminen hem de alımlılar. Dar paça jean pantolonla, elbiselerle, şortlarla kısacası istediğiniz her şey ile onları giyebilirsiniz. Eğer ofis hayatında sürekli topuklu ayakkabılar üzerinde denge kurmaya çalışmaktan yorulduysanız dolgu tabanlı modellerden tercih edin. Sandaletler, sivri burunlu ayakkabılar, botlar, çizmeler kısacası tüm ayakkabıları dolgu topuklu modeller arasından yapabilirsiniz.

    a9

    Terlik

     Terlik denildiğinde aklınıza evde giyilenler gelmesin. Artık terlikler de yazın en çok tercih edilen ayakkabı modellerinden biri oluyor. En sevilen terlikler düz modeller olsa da ortopedik terlikler rahatlığıyla yükselişe geçmiş durumda. Sabo modeller de moda dünyasına geri dönen trendlerden biri.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN