• Calvin Klein Şıklığınızı Kolunuzda Gezdirin

  • İlk üretimi olan palto ve kabanlardan parfüm şişelerine, güneş gözlüklerinden saatlere kadar, tasarladığı hiç bir üründe ve koleksiyonda, sadelikten ödün vermeyen Amerikalı ünlü modacı Calvin Klein, ürün çeşidi arasında kattığı gündüz ve gece kullanılabilen, sade, şık ve çok kullanışlı çanta koleksiyonu ile yine dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Pek çok rakip modacı tarafından başarısı hor görülen ve sadece kışkırtıcı reklam kampanyaları hazırladığı için bu kadar başarılı olduğu söylenen 72 yaşındaki Calvin Klein, tüm bunlara kulaklarını tıkayarak trend olan hiç bir şeyi koleksiyonlarında kullanmayarak, yoluna başarı ile devam ediyor.


    calvin-klein-ekru-kol-cantasi
    Bu sene moda dünyasına girişinin 48. yılını kutlamaya hazırlanan Calvin Klein markası, 1968 yılında New York Hotel’in bir katında kadın ve erkekler için palto ve kaban tasarlayarak başlıyor. Çocukluk yıllarının geçtiği New York’un Bronx mahallesinden yakın arkadaşı olan Barry Schwatz ile birlikte 10.000 $ sermaye ile ortak açtıkları butiğin kaderi, yanlışlıkla dükkana gelen bir müşterinin palto ve kaban tasarımlarını çok beğenerek, 50.000 $ lık sipariş vermesi ile değişiyor. Siparişi çok beğenilen Calvin Klein, bundan aldığı cesaretle yeni koleksiyonlar hazırlamaya ve hızla büyümeye başlıyor. 

    calvin-klein-sirt-cantasi

    19.Kasım.1942 yılında New York Bronx’da doğan Klein, aslında ilk dikiş eğitimini, terzi olan büyükannesinden alıyor. NY Fashion Institude of Technology’i bitirdikten sonra, ünlü tasarımcı Dan Millstein’ın yanında 5 yıl çıraklık yapıyor. Bu deneyimlerini daha sonra kendi koleksiyonlarını yaratırken kullanan ünlü tasarımcı, aslında çok iyi dikiş bilmesinin de meyvelerini toplamış oluyor.

    calvin-klein-defile-cicekli-canta

    1969 yılı için yeni bir koleksiyon hazırlayan Klein, sade, düz ama çok şık bu koleksiyon ile moda dünyasında yeni bir çığır açıyor. 1971 yılında ise ilk kez spor giyim ve iç giyim koleksiyonları hazırlanıyor. 1973’te hazırladığı ve 74 parçadan oluşan kadın koleksiyonu ile Coty Amerikan Moda Ödülü’nü evine götüren Klein, aynı ödülü 1974, 1975 ve 1976 da da almayı başarıyor.  Calvin Klein artık moda dünyasında kullandığı toprak tonlarındaki doğal renkleri ve gündüz giyilip, sadece bir kaç aksesuar eklenerek gece de giyilebilen kıyafetleri ile anılmaya başlanıyor.

    ck-siyah-omuz-cantasi

    1977’de ise marka atkı, ayakkabı, kemer, çanta ve güneş gözlükleri üretmeye başlıyor. 1978 de piyasaya çıkan ve ilk kez arka ceplerinde kendi imzasının olduğu dapdar jean pantolonlar ise resmen kapışılıyor. 1980 yılında tüm ünlü modacılar gibi parfüm işine de el atan Klein ertesi sene Calvin’i üretiyor. Calvin’i CK Be, CK One, Obbsession, Escape, Euphoria ve en son 2015 yılında Reveal takip ediyor.

    calvin-klein-canta

    Şirket, 1992’de mali darboğaza giriyor ancak atlatmayı başarıyor. Ünlü tasarımcının 2013 yılında hazırladığı koleksiyonu için çektiği 10 dakikalık tanıtım filmi Provocations’da başrolleri; Kuzeyli oyunculara vererek aslında Orta Avrupalı genlerinden gelen ve tasarımlarının merkezine oturan sadelik hakkında da mesaj vermiş oluyor.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN