• Bebekler İçin ‘Hoşgeldin’ Hediyeleri

  • Bebeğinizi dokuz ay boyunca, büyük bir heyecanla beklediniz. Ve sonunda heyecan doruğa çıktı ve o’na kavuşma vaktiniz geldi. Bebek kıyafetleri, ayakkabıları, yatağı tamam. Ama bebeğiniz için hem kendiniz hem de onun için koşuşturduğunuz o süre içerisine bir de sizi ziyaret edecek olan misafirleri düşünmeniz gerekiyor. Bebek ya da bebeklere ‘hoşgeldin’ derken misafirlerinize de minik hediyeler hazırlamak zarif bir hareket olacaktır.

    Hem hastanede, bebeğinizin dünyadaki ilk dakikalarında sizinle olmak isteyenler için, hem de evde sizi ziyaret edecekler için farklı hediyeler hazırlamaya ne dersiniz.

    Bebek ziyareti için gelenlere sadece çikolata ikram etmek için artık çok gerilerde kaldı diyebiliriz. Hem daha fazla sizin zevkinizi yansıtan hem hatıra olarak saklanabilecek hem de daha farklı bir şeyler için bebek hediyesini önceden hazırlayabilir, siparişini verebilir ya da Maxioutlet sayfalarındaki çeşitler arasından seçip hazır olarak kapınıza kadar gelmesini bekleyebilirsiniz.

    Bebek Hediyesi Alternatifleri

    Bebeğinizi ve sizi görmeye gelenlere farklı bir hediye vermek istiyorsunuz ama ne alacağınıza karar veremiyorsanız aşağıdaki hediye alternatiflerine göz atabilirsiniz. İlham almanıza yardımcı olacak bu hediyelere kendi dokunuşunuzu da ekleyebilirsiniz. 

    kese

    -Kokulu keseler (Çoğu kişi bu keseler için lavanta seçse de siz kendi kokunuzu yaratabilirsiniz. Bebek kokusunu size hatırlatan koku güzel bir hediye olabilir)

    -Renkli badem şekerleri. İsterseniz bunları tüllere sarabilir, bebeklerin doğum konseptine uygun minik peluşlara tutturabilirsiniz.

    -Minik parfüm şişeleri (klasik kolonyalar yerine bebek kolonyaları koyarak daha anlamlı hale getirebilirsiniz)

     

    b2

    -Kek sepetleri. Özellikle minik top şeklindeki keklerden sipariş edebilir ya da makinelerinden alıp kendiniz süsleyebiliriniz. Üzerine bebek adını yazmak da başka bir alternatif.

    Havlular. Mini boyuttaki havlularda isterseniz nakışlı olanları seçebilir isterseniz de bebeğinizin adını üzerine işletebilirsiniz.

    -Minik kavanozlar. İçerisine reçel ya da draje doldurabilirsiniz. Üzerine de minik bir bebek figürü koymak da sevimli bir seçenek olacaktır.

    -Kokulu taşlar. Son dönemin favori bebek hediyelerinden biri de bu taşlar. İster asabilecekleri isterseniz de çekmece içine koyabilecekleri şekilde kokulu taşlardan alabilirsiniz.

    Sabun. Rengarenk sabunları artık kalıplarda, istediğiniz şekilde tasarlayabiliyorlar. Ama herkesin doğallığa yöneldiği bugünlerde doğal sabunlardan seçmek de bebek hediyesi olarak mantıklı bir tercih.

    -Minik fideler. Ufacık saksıların içerisine yerleştirilmiş fideler anlamlı da olacak. Doğaya saygılı bir bebek olacağının sinyallerini doğumla birlikte verebilirsiniz.

    -Minyatür bebekler. Lahan bebeklerin avuç içerisine sığacak kadar küçüğü olan bebekler de hastanelerde bebek hediyesi olarak dağıtılanlardan.

     

    havlu

    Bebek Hediyesi Nasıl Hazırlanır

    Bebeğinize hoşgeldin demek için seçtiğiniz hediyeleri isterseniz siz de hazırlayabilirsiniz. Bunun için biraz mağaza gezmek, yapacağınız hediyenin sayısına göre de zaman ayırmanız gerekiyor. Ama hayata bu kadar heyecan getiren bebekler için zaman ayırmaya kesinlikle değer.

    Öncelikle hangi bebek hediyesini hazırlayacağınızı bilerek işe başlayın. Çünkü malzeme satan mağazalarda çok sayıda seçenek olacağı için oralara gittiğinizde kafanız karışacaktır. Aynı şey yapacağınız süsleme için de geçerli. Hazırlayacağınız bebek hediyesinin neler olacağına tam olarak karar verin ve alışverişe öyle başlayın. Yoksa envai çeşit alternatifin olduğu yerde alışveriş yaparken hiç ihtiyacınız olmayan parçalardan alıp gerekenleri almadan çıkmanız çok normal.

    Aldığınız ürünlere bağlı olarak ip, yapıştırıcı (daha kuvvetli olması için sanayi tipi yapıştırıcılardan kullanmanızda fayda var), sıcak silikon almalısınız. Eğer üzerine pırıltı katmak isterseniz sim ve pullardan kullanabilir ya da kumaş kalemleriyle üzerine çizim yapabilirsiniz.

     

    minnie kese

     

    Bebek Hediyesi Nasıl Süslenir

    Bu soruya alternatif olarak bir çok seçenek var.

    İstediğiniz daha gösterişli bir hediye ise kadife kumaşlar, ağır danteller, püsküller hatta taşlar kullanabilirsiniz.

    Romantik tarzda bebek hediyesi için yine dantelleri kullanabilirsiniz. Ama amaç romantik olup, naif görünmek olduğu için daha hafif dantellerden seçmelisiniz. Pastel renkler ve beyazları başrole çalabilirsiniz. Süsleme için çiçekler, fiyonklar ya da inciler kullanabilirsiniz.

    Çocuk dünyasına özgü bir şey olmasını istiyorsanız hayvanlar alemine dalabilir, sevimli çizgi film karakterlerini seçebilirsiniz. Aslanlar, filler, zürafalar, köpek ve kediler bu seçeneklerden birkaçı. Ya da o çok sevdiğiniz çizgi film karakterini ana tema olarak belirleyebilirsiniz.

    Kokulu sabunları süslemek içinse en ideal yol onları şeffaf (tül ya da ince danteller olabilir) bir keseye koymak. İsterseniz kesenin üzerini kurdele ya da fiyonkla süsleyebilirsiniz.

     

    b3

    Kokulu sabunları asabilecek bir askıyla ve altına püskülle farklı bir hava verebilirsiniz de. Taşın kalıbını da istediğiniz tarza seçebilirsiniz.

    Bebek hediyesi olarak mum yapmak isterseniz içini sevimli figürlerle süsleyebilirsiniz ya da ışıltı katmak için sim ekleyebilirsiniz.

    Havlulara isim işletmek bebek hediyelerinde en klasik seçimlerden beri. Birçok tuhafiye ve havlu atölyesinde bunu yaptırabilirsiniz. Ya da evde nakış makineniz varsa kendiniz yapabilirsiniz. Bir diğer alternatif de bu havluları süslemek. Çiçekler, fırfır ve danteller, ışıltılı taşlar havluları süslemek için kullanabileceklerinizden.

    En çok süsleme alternatifi keselerde olsa gerek. İçine istediğiniz kokuları doldurun ve istediğiniz süslemeyi yapın. Kesenin kendisi ufacık olduğu için hiçbir şey abartı olmayacaktır. Keseye kaneviçe işleyebilir, taşlar yapıştırabilir; kurdela, dantel, fırfır ve daha birçok şeyle süsleyebilirsiniz.

     

    b4

     

    Hediye Bebek Süslerinin Yanında Bunları da Hazırlayın

    Bebeğiniz için hazırladığını hediyelerle isterseniz konsept dahilinde, isterseniz de  farklı seçeneklerle bir şeyler daha hazırlayabilirsiniz.

    Bebek hediyelerinin yanında bunları hazırlayabilirsiniz.

    -Bebek kapısı süsü (Bebek odasının kapısına asılmak için hazırlanan süsleri, hastane odası için de kullanabilirsiniz)

    -Anı defteri. Hastanede ve evde sizi ziyaret edenlerin bebeğinize hatıra olarak bir şeyler yazması için defter hazırlayabilirsiniz. Gelecekte bebeğiniz büyüyüp hatıraların değerini anladığında ne kadar sevildiğini ve değer verildiğini anlaması için güzel bir seçenek.

    -Lohusa şerbeti dağıtmak için bardaklar. Ziyarete gelenlere sadece bebek hediyesi vermek yeterli olmaz. Aynı zamanda geleneklerimizden biri olan lohusa şerbeti de ikram etmelisiniz. Yeni bebeğin geldiği evlerde ilk 40 gün ikram edilen ve lohusa şekeriyle hazırlanan şerbeti biraz aromalandırmak için içerisine tarçın, karanfil ve muskat ekleyeip güzel bir lohusa şerbeti hazırlayabilirsiniz. Bu şerbeti sunacağınız bardakları ise süsleyerek bebeğinizin gelişini kutlayabilirsiniz.

     

    b5

    Takı yastığı. Bebeğinizin ilk birikimi için gelenlerin getirdiği hediyeleri isterseniz bir yastığın üzerinde toplayabilirsiniz. Bazıları bu takıları göstermek istemedikleri için yastık kullanmak istemiyorlar.

    -Çikolatalar. Bebek hediyesinin içerisinde şekerleme ya da draje olsa da yine de çikolata ikram edebilirsiniz. Çikolataların paketinde bebeğinizin ismini ya da hediyeyle uyumlu figürler kullanabilirsiniz.

    -‘Hoşgeldin’ yazısı. Duvara kağıtlar üzerinde hoşgeldin yazarak süsleme yapabilirsiniz.

    -Su şişeleri. En temel içecek su hayatı da simgelediği için yeni doğan bebeklerin uzun hayatlı olması için minik şişelerde su ikram edebilirsiniz. Şişenin üzerindeki kağıdı da istediğiniz bir tasarımla değiştirmek mantıklı olacaktır.

    -Minik pankartlar. Sosyal medyanın bu kadar favori olduğu bir zamanda bebeğinizin doğumu sadece siz değil misafirler tarafından da paylaşılacaktır. O fotoğraf karelerini süslemek için esprili pankartlar kullanabilirsiniz.

    -Fotoğraf çerçevesi. Minik pankartların yanında fotoğraf çerçevesi de hazırlayabilirsiniz. Misafirleriniz onunla poz vermeyi sevecekler.

    -Şeker hamuru ya da royal icing ile kaplanmış kurabiyeler. Çok sevimli duran bu kurabiyeleri kendiniz hazırlamak isterseniz çok da vaktinizi almayacaktır.

    -Hediye poşetleri. Bebek hediyelerini gelişigüzel vermek istemezseniz poşet bastırabilirsiniz. Hediyeleri taşımak için güzel bir yöntem.

    -Bebeğin gelişi için daha gösterişli bir masanız olsun isterseniz limonata semaveri kullanabilirsiniz.

    -Lohusa tacı. Yeni anneye kırmızı bir lohusa tacı takmak adettendir. Ama isterseniz o tacı biraz değiştirebilir, konseptle uyumlu taç kullanabilirsiniz.

     

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN