• 5 Romantik Film Tarzı

  • 5 ROMANTİK FİLM TARZI

    Romantik filmler çoğu kişinin film anlayışına doğrudan etki etmektedir. Kimi korku, kimi dram, kimi romantik, kimisi de polisiye sever. Fakat genellikle bayanların tercihi aşk, romantik, dram içerikli filmlerdir.

    5 romantik film tarzı yerli ve yabancı olmak üzere aşağıda belirtilmektedir.

    romantik-film-izle

    1. Titanik

    1997 yılında yayına girmiş James Cameron’ın yönetmenliğini üstlendiği ve dünyanın beğenisine sunulan Titanic adlı romantik film, Altın Küre Ödülü ve birçok ödül almış, farklı toplumsal sınıflara ait iki kişinin aşkını anlatmaktadır. Şartlar ve engeller ne olursa olsun ölümsüz aşkın varlığını seyirciye gösteren ölümsüz aşkın filmidir. Ve hala daha günümüzde tekrar tekrar izlenilebilecek, çekiciliğini koruyan yabancı ve dünyaca tanınmış bir filmdir.

    benjamin-button

    1. Benjamin Button’ın Tuhaf Hikâyesi

    Farklı bir film olan Benjamin Button’un hikayesi 2009 yılında vizyona girmiştir. David Fincher’ın yönetmenliğini üstlendiği ve 5 altın küre ödül alan film romantik, dram ve fantastik film tarzı ile vizyona girdiği dönemde büyük beğeni almıştır. Benjamin’in fiziksel gelişimini konu alan film tersten yaşadığı hayatını konu almaktadır. Doğduğunda 80 li yaşlarda olan ve zamanla gençleşip, çocuklaşıp ve daha sonrasında bebek olarak yok oluşunu anlatmaktadır.

    seni-seviyorum-adamim

    1. Seni Seviyorum Adamım

    2014 yılında vizyona girmiş olan film romantik tarzda bir filmdir. Biray Dalkıran’ın yönetmenliğini üstlendiği Seni Seviyorum Adamım filminin içeriği iki kişinin aşkını anlatmaktadır. Ölümün yaklaştığını bilen genç bir kızın sevdiği adamı – kendinden vazgeçmiş, kendini bırakmış, hayata küsmüş – hayata tutundurmaya çalışmasını ve tekrar sevdiği işe yönlendirişini anlatmaktadır. Romantik, dram tarzında olan bu film yeşil çam tarzı içermektedir.

    alacakaranlik-efsanesi

    1. Alacakaranlık Efsanesi Serisi

    2009 yılında ilk filmi gösterime giren ve büyük beğeni almış olan filmin yönetmeni  Catherine Hardwicke dir. Stephenie Meyer’ın romanından esinlenmiş olan film büyük ilgi görmüştür. Fantastik ve romantik tarzda olan film, vampir filmlerinin korku tarzının aksine iki farklı ırkta olan iki kişinin aşkını anlatmaktadır. Şu zamana kadar 5 serisi vizyona girmiştir. Bunlar; Alacakaranlık, Yeni Ay, Tutulma, Şafak Vakti Bölüm 1, Şafak Vakti Bölüm 2 dir.

    sil-bastan-film-izle

    1. Sil Baştan

    Michel Gondry nin yönetmenliğini üstlendiği 2004-ABD yapımlı film Dünyanın en romantik filmleri listesinde adından söz ettirmiştir. Oscar kazanmış olan bu film büyük beğeni almıştır. Farklı yapıda ki ve karakterdeki iki kişinin aşkını ve zamanla çıkacak olan sorunları konu almıştır.

    5 romantik film tarzı içerik olarak birbirinden farklı olduğu gibi genellikle ana konu aşktır. Her dilde aşk aynıdır. Aşkın olduğu yerde romantizm de vardır.

    Yukarıda belirtilen 5 romantik film tarzı dışında romantik içerikli farklı konularda binlerce film vardır.

    Bunlardan bir kaçı; Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur, 50 İlk Öpücük, Edward Makaseller, Peri Masalı, Kız Arkadaşım, Unutursam Fısılda, Bana Adını Sor, Aşk Tesadüfleri Sever, Issız Adam gibi.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN