• Yazlık Kısa Kollu Gömleklerin Moda İsmi Fred Perry

  • Kısa kollu gömlekler giyilmeye başlandığında anlayınız ki yaz gelmiştir. Bir de gömleğin markası Fred Perry ise o zaman yaz tam gelmiştir demektir. Kesin, net ve belki de haklı bir önyargı vardır. O da kısa kollu gömlek giymek risklidir. Evet kısa kollu gömlek vardır, üretilir ama müthiş bir akım modası haline gelmemiştir. Erkekler tarafından ki özellikle de gençler tarafından pek tercih edilmez. Aynı durum kadınlar için de geçerlidir. Ancak moda haline gelebilecek ve çok tarz olan kısa kollu gömlekler de vardır. Peki, neden kısa kollu gömlek pek tercih edilmez? Buna verilecek ilk cevap Fred Perry modellerini görmemiş olmaktan kaynaklanıyordur.

    fred-perry-kisa-kollu-gomlek-ve-tshirt-modelleri

                    Gömleklerin tam bir moda ve herkesin üzerinde olduğu bir dönem hatırlıyorum. Bir gömlek modası vardır. Oduncu gömlek denilen ve kış modası olarak çılgınlığa dönüşen o dönemi sizler de hatırladınız mı? Çok fazla alternatifin olmadığı o dönemlerde farklı ve güzel bir akımdır. Sonraları gömlekle ilgili bir moda akımı çıkmadı sanırım. Sadece her tekstil ürününde olduğu gibi gömlekler de daraldı. İtalyan tarzı dar kesin ve kısa modellerin hakimiyeti kuruldu modada. Ama kısa kollu gömlekler hiçbir zaman moda olmamıştı. Çünkü kısa kollu gömlek bol kesimdi. Çünkü ne spor kesimdi ne de klasik. Ne tam rahat ne tam ciddi bir kıyafetti. Mesela kısa kollu gömleğin üzerine kravat takma durumları vardı. Göze ve rahatlığa gitmeyen hiçbir seçilmiş olamazdı. Bu nedenle kısa kollu gömlek modası pek rağbet görmedi. Ünlü İngiliz tenisçi Frederick John Perry tarafından bir moda markası yaratıldı. Kendi adını taşıdığı Fred Perry markasını yaratıyordu. Şimdi tüm dünyada akım haline gelen Fred Perry modellerini oluşumu tek bir tişört ile başlamıştır. Böylelikle İngiliz modası tüm dünyada sokak modası haline geldi.

    fred-perry-kisa-kollu-gomlek-modelleri

    Beki de Fred Perry modellerini tam da tanımadığı için sokak modamız kısa kollu gömlekler giyilmez durumda. Fred Perry gömlekler konusunda farklı bir tarz. İngiliz sokak modası ile elit kesim modayı bir arada taşıyor. Elbette halen kısa kollu gömlek üzerine kravat takılmaması gerektiğine inanmakta ve inat etmekte fayda var. Tarzı, güveni, kaliteyi ve elbette özgürlüğü simgeleyen her kıyafet giyilmeye değer. Kafanızda soru işareti bırakan herhangi bir kıyafet giyilmez. Özgürlüğünüz, özgüveninizi ve yaşam stilinizi anlatmadıkça sadece dener, beğenmez ve çıkarırsınız kıyafetlerinizi. Gömleklerin kısa kollu olması gömleklerin bir parçasının eksikmiş gibi hissedilmesine sebep oluyor. Madem kısa kollu o zaman neden gömlek giyeyim ki diye düşündürüyor insana. Tişört giyip kurutulmak isteyebilir insan. Ama farklı modeller ve kendinize özgü tüm karakter özelliklerinizi yansıtan bir kısa kollu gömlek bulursanız bence bir deneyin. Bence gömleğiniz de siz de farklı bir yaz geçirebilirsiniz.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN