• Spora Başlamadan Önce Uymanız Gereken 5 Kural

  • Spor İçin Kurallar

    Düzenli spor yapmaya başlamayı düşünüyorsanız bu muhteşem kararınızı uygulamanız için birçok nedeniniz olduğunu biz de biliyoruz. Ama kararınızdan dönmemeniz için sağlıklı yaşamın anahtarı olan spor hakkında birkaç öneride bulunmak istiyoruz. Sporun herkesçe bilinen ve bilinmeyen faydaları nelerdir? Spora başlamadan önce uymanız gereken 5 kural hangisidir?

    Sporun genel faydaları:

    Spor yapmaya başlamaya karar vermeniz sağlığınızın değerini anlamanız anlamına gelir, sporu alışkanlık haline getirirseniz daha çok sağlığınızın değerinin farkına varmış olacaksınız. Kalp rahatsızlıkları, yüksek tansiyon riskini azaltacak, maksimum oksijen kapasitenizi, kalbinizin vücudunuza pompaladığı kan miktarını, akciğer kapasitenizi artıracaksınız.

    cocuklaR

    Sporun psikolojik faydaları:

    Spor yapan kişilerin kendilerine olan güven duyguları çoğalır, heyecan ve stres sorununu aşmış olurlar, beyine daha çok oksijen gittiğinden zekasal etkinlik artar. Beyinden salgılanan endorfin hormonu sayesinde kaygıları azalmış olur.

    Spora başlamadan dikkat edilmesi gereken hususlar:

    Bu kadar faydalı olan bir aktivitenin zararlı da mevcuttur. Sağlıklı yaşama kavuşmak için yapılan spor esnasında hatalara yer verilmemesi için bazı kurallara uymak gerekir. Sizin için bu kuralları da bir araya getirdik.

    spor

    Spora başlamadan önce uymanız gereken 5 kural:

    Düzen:

    Eğer spora başlamayı düşünüyorsanız veya artık başladıysanız yüzde yüz sonuç için sporu düzenli ve dengeli şekilde yapmanız gerekir. Böylece spor sizi hastalıklardan koruyacak ve psikolojik faydalar sağlayacak.

    Yemek:

    Yemek yedikten hemen sonra spor yapmamak gerekir. Yemeğin hemen ardından yapılan spor kalp krizi riskini arttırır. Bu nedenle spora başlamadan en az 2 saat önce yemeğinizi bitirmiş olmalısınız. Yemekten hemen sonra spora başlanmayacağı gibi açken de yapılan sporun vücuda faydası bulunmamaktadır. Aç karına spor yapmak kasları olumsuz etkiler. Kaslarla birlikte aç karına spor yaparsanız eklemlerinizi de risk altında bırakmış olursunuz.

    yemek-tüketim

    Başlamadan hemen önce:

    Spora başlamadan önce esneme ve germe hareketleri atlanmamalıdır. Esneme ve germe hareketlerinin temel amacı kaslarınızı olası zarardan korumaktır. Esneme ve germe hareketleri yapmadan hemen spora başlarsanız kas rahatsızlıkları, kramp, kas yırtıkları gibi istenmeyen durumlarla karşılaşabilirsiniz.

    Sağlıklı yaşam:

    Sporun temel amacı nedir? Tabii ki de sağlıklı yaşam. Bu nedenle sporla birlikte gelen faydayı maksimuma ulaştırmak için zararlı alışkanlıklara son vermek önemlidir. Yani sigara ve alkol gibi zararlı maddeler sporun faydalarını azaltır. Eğer yaptığınız sporun faydasını görmek istiyorsanız siz de sigara ve alkolu hayatınızdan çıkarmalısınız.

    spor (2)

    Ortam:

    Spora başlamadan önce uymanız gereken 5 kuraldan biri de sporu yaptığımız mekanla alakalıdır. Sporu yapmak için size herşeyden önce müsait bir ortam gerekir. Bu ortamı spor yapılacak hale getirmek için sıcaklığını ayarlamalısınız. Ortam çok soğuk veya sıcak olmayacağı gibi açık havada yapacağınız spor esnasında da üzerimize giydiklerimize dikkat etmeliyiz. Giydiğimiz kıyafet bizim fazla terlememize neden olmamalı, aynı zamanda üşümemizi de engellemelidir.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN