• Speedo İle Yüzmeyi Farklılaştırın

  • Su sporu denilediğinde aklınıza ilk gelen markalardan biri de Speedo oluyor mu? Cevap kesinllikle  evet olmalı.

    Uzun yıllardır hem Olimpiyatlar’da altın madalya için yarışanlarda hem sahillerde hem yüzmeyle profesyonel olarak ilgilenenlerde hem de yüzmeyi spor olarak tercih edenlerde Speedo sık sık karşılaşılan bir marka. Kaliteli dokuması, kesimleri, modelleriyle hem su içerisinde hem de su dışında rahat olmanızı sağlayacak Speedo mayolar ve yüzmeye dair tüm Speedo aksesuarlarını Maxioutlet.com’da bulabilirsiniz.

    speedo 2

    Speedo Mayo ve Aksesuarların Farkları Neler?

    Bu sorunun cevabını aslında tek bir kelimede özetleyebiliriz: Teknoloji. Ama bunu uzun uzun anlatmak gerekirse, Speedo yüzme dünyasında bir çok ilki gerçekleştirdi. Mayoların şimdiki haline gelmesi için büyük adımlar attı, ve günümüzde mayo denildiğinde akla ilke gelen markalardan oldu.

     

    • Speedo’nun mayoları vücudu mükemmelce sarıyor. Yani yüzme için ne uygunsa ona göre tasarlanıyorlar, yüzerken fazlalık hissi vermiyorlar.
    • Hafif kumaş teknolojisi de Speedo’da mevcut.
    • Speedo mayolar hızlıca kuruma ve üzerinde rakiplerine göre daha az su tutma özelliğine sahip.
    • Uzun süre kullanabilirsiniz. Sadece mayoların değil, Speedo’dan aldığınız her ürün size uzun yıllar kullanılmayı vadeder.
    • Kulak ya da burun tıkacı gibi aksesuarlar size rahatsızlık veriyorsa bir de Speedo’nun modellerini deneyin. Yüzerken size yokmuş hissi verecekler.
    • Speedo’nun Fastskin teknolojisi hızlı yüzmek isteyenler için mükemmel. Hem yapısı hem de modeliyle sürtünmeyi en aza indiren modeller, suda sizin maksimum hıza ulaşmanızı sağlıyor. Fastskin teknolojisinde mayolarla birlikte su gözlükleri ve boneler de yer alıyor. Tüm bunlar bir araya gelince yüzme hızınız inanılmaz derecede artabilir.
    • Speedo teknolojilerinde, köpekbalıklarından da ilham aldı. Yani, sualtı dünyasının hızlı canlısında gözlemlenen özellikler Speedo mayolara uygulandı.
    • Tüm bunların dışında Speedo’nun her ürünü inanılmaz rahat. Mayolar üzerinizde ikinci bir deri gibi rahatlık verir. Aksesuarlarını ağırlık hissetmeden kullanırsınız.

    speedo history

    Temeller Avustralya’da Atıldı

    Yüzme ve sörf konusunda oldukça ileri olan Avustralya’nın bu kadar başarılı markalar çıkarması şaşaırtıcı değil elbet. Speedo’nun hikayesi ise 1910’lu yıllarda başlıyor. İskoçya’dan Avustralya’ya göç eden MacRae ailesi 1. Düya Savaşı sırasında savaşa katılan Avustralya askerleri için çorap üretmeye başlar. 1927 yılına gelindiğinde ise MacRae ilk mayoyu üretir ve böylece yüzme dünyasında büyük başarılara adım atacak olan Speedo’nun temelleri atılmış olur. Speed in your Speedos’ (Speedo’larınızın içinde hızlanın) diyen sloganla yola çıkan markanın adı da bu slogandan geliyor.

    O zamanlardaki yüzme kıyafetlerine göre oldukça farklı olan mayolar hazırlayan Speedo, su içerisinde rahat hareket imkanı tanıdığı için çok sevildi ve kısa sürede yayılmaya başlandı. 1932 yılındaysa Speedo ilk kez Olimpiyatlar’da yarışan birini giydirdi. 200 metrede kurbalağama yüzme kategorisinde yarışan 16 yaşındaki Clare Dennis, Olimpiyatlar’da Speedo giyen ilk kişi oldu ve kategorisinde birinci geldi. 1936 yılında Berlin’de düzenlenen yaz oyunlarında da Avustralya erkek ekibi üstsüz Speedo mayolar kullandılar. 1956 yılında Avustralya Melbourne’deki Olimpiyatlar’a daSpeedo sponsor oldu ve Avustralya yüzme ekibi 8 altın madalya kazandı.

    İkinci Dünya Savaşı sonrasında Speedo kadınlar için iki parçalı mayoları yani bugünkü bikinileri kullandılar. Speedo’larda naylon materyalse ilk kez 1955 yılında kullanıldı. 1976 yılında Montreal’de düzenlenen Olimpiyatlar’a katılan 54 ülkenin 52’si Speedo tercih ediyordu.

    1938 yılında ilk kez içinde yün olmayan mayoyu üreten ve mayo anlamında birçok yeniliği beraberinde getiren Speedo, bugün su sporlarında kendini kanıtlamış bir marka. Durmadan kendini yenilemeyi başaran Speedo’da sadece mayo değil, profesyonel yüzme sporuna dair bir çok aksesuar bulabilirsiniz.

    speedo 3

    Yüzme Teknolojileri

    Speedo’da yer alan her şey mükemmel bir yüzme için tasarlanmış. Havuz ya da deniz içerisinde gerçekten iyi hareket etmenizi sağlayacak, çıktığınızda diğer mayolara göre daha kuru olacak mayolar üreten Speedo’da seçenekler sadece mayodan ibaret değil.

    Tişört, tayt, şapka, deniz gözlüğü, palet, şnorkel, çanta, terlik, ayakkabı, burun tıkacı, kulak tıkacı, bone, havlu antrenman ekipmanları da Speedo ürünleri arasında yer alıyor. Bunların her biri de gerçekten yüzme ile ilgilenen herkesin maksimum faydasında olacak türden ürünler. En yeni teknolojilerle, yüzücülerin ihtiyacı olan ürünler koleksiyonlarda yerini alıyor.

    Speedo tüm ürün ve aksesuarlarını gerçekten yüzücülere yönelik hazırlıyor. Gösterişten uzak, sadece yüzmenin mükemmel olmasına yönelik tasarımlar yapılıyor.

    Fastskin Teknolojisi Nedir?

    Speedo’nun son senelerde en çok takip edilen ürünleri Fastskin koleksiyonundan olanlar oldu. Adından da anlaşılacağı gibi daha hızlı yüzmeyi hedefleyen Fastskin ürünler, süper ince ve uzun incelemeler sonucu çıkan yapısıyla sudaki hareketi hızlandırıyor.

    • Fastskin 2009 yılında eski yüzücü olan Fiona Fairhurst tarafından hazırlandı.
    • Fastskin’e ilham verense köpekbalıkları. Köpekbalıklarının su altında nasıl o kadar hızlı hareket ettiği araştırıldı ve mayoda da aynı teknoloji uygulandı. Bu sayde suyla temas edince üzerlerinde kaygan bir tabaka oluşuyor ve yüzücü hızlanıyor.
    • Fastskin’ler hareket etmek için de olanak veriyor. Bu mayoları giydiğinizde adeta üzerinizde yokmuş gibi özgürsünüz.

     

     

    Speedo Yüzücü Gözlüğü

    Speedo sadece mayo alanında değil, yüzmeye dair aksesuarlar anlamında da çok gelişmiş bir marka. Markanın gözlüklerinden taktığınızda maksimum rahatlık sağlıyor. Gözünüzü hem deniz suyunun tuzundan hem de havuzun klorundan koruyan gözlükler sadece hijyenik olma özelliği değil aynı zamanda da net görüş sağlama imkanı da veriyor.

    Speedo’nun deniz gözlükleri arasında fitness ve yarışma gözlüklerinin yanında sıradan bir yüzme gününde kullanabileceğiniz gözlük modelleri de var.

    Speedo yarış gözlüklerinin arasında Fastskin teknolojiiyle üretinlen modeller de var. Bu modeller de su altındaki sürtünme hesaba alınarak tasarlanmış. Bu modelleri kullanırsanız yüzerken hızınız daha yüksek olacaktır. Diğer yarış gözlüklerinde buhar olmama, göz çevresine mükemmel yapışma ve bu sayede su sızdırmama, UV filtresi özelliği bulunuyor.

    Speedo’nun gözlük modelleri arasında farklı gözlük şekilleri olduğu dikkatinizi çekecektir. Gözün iç köşesine yerleşen; gözün orta kısmında genişleyen; daha rahat görüş için geniş tasarlanan ya da şnorkel maskesi gibi üçgen açıyla tasarlanan gözlük modelleri Speedo’da yer alıyor. Detayları yukarıdaki videoda bulabilirsiniz.

    Speedo Boneler

    Speedo’nun boneleri arasında slikon, latex ve naylon modeller yer alıyor. Markanın son zamanlarda büyük çıkış yakalayan teknolojisi Fastskin bu bonelerde de var. Yani daha hızlı bir yüzme için bu bonelerden tercih edebilirsiniz.

    Speedo’nun rahat bir yüzme için bonelerinde kullandığı teknoloj, tartışılmaz. Markanın bonelerinde kullandığı renk ve desenler de o kadar güzeller. Mayonuzla uyumlu bone seçebilirsiniz ya da farklı desenler kullanabilirsiniz. Mücevher, kek, sushi, kedi, ahtapot hatta grafiti desenli boneler bile var.

    Speedo Paletler

    Hem şnorkelle hem de tüple dalacağınız zamanlarda kullanabileceğiniz palet modelleri arıyorsanız Speedo’nun modellerine bakabilirsiniz. Kısa ya da uzun kesimli olarak olarak tasarlanan paletler arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Su içerisinde daha hızlı hareket etmenizi sağlayan paletler yumuşak ve rahat hareket eden paletlr arasından doğru numarayı seçtiğinizde size maksimum rahatlığı vereceklerdir. Palet numarası seçerken şu detaya da dikkat. Paletlerde ayak numarası ayakkabılarda olduğu gibi değildir. S,M, L, XL olarak paletler numaralandırılır. Önesinde numara detayını öğrenin ve siparişinizi ona göre verin.

    Speedo Åžnorkeller

    Speedo’nun şnorkelleri sualtında mükemmel görmeyi kesinlikle vadediyor. Net görüş sağlayan şnorkeller su sızdırmıyor ve gözlüğün içinde buğu oluşmasını da engelliyor.

    Bu da Speedo bonusu 🙂

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN