• Sizi Yaza Hazırlayacak 5 Spor

  • Yaza Fit Çıkabilmeniz İçin 5 Spor Önerisi
    Kilo, neredeyse tüm kadınların ortak derdidir. Özellikle yaz yaklaştığında kadınlar için büyük bir stres sebebi olur. “Nasıl zayıflayacağım?”, “Hangi spor ve egzersizleri yapmalıyım?” gibi sorular, zihinlerde dolaşır. En çok kalori yakan sporlar arasından, sizi yaza hazırlayacak 5 spor listelenmiştir. Herkes, en kısa sürede zayıflatan ya da incelten spor ve egzersizlere yönelir. Günümüzde bazı spor ve egzersiz programları ile çok çabuk sonuç alınabildiği görülmektedir. Özellikle, çok kısa sürede sonuç veren 5 spor türüne yoğun ilgi gösterilmektedir. En kısa sürede kilo vermenizi ve sıkılaşmanızı sağlayan spor türleri hangileridir?

    İp Atlama
    İp atlama, spor türleri içerisinde en kolayıdır. Evinizde, bahçenizde, sokakta ya da parklarda ip atlayabilirsiniz. 1 saat kadar ip atladığınızda ortalama 700 kalori yakabileceğiniz bilinmektedir. Her gün en az 30 dakikanızı ip atlamaya ayırmanız öneriliyor. İp atlamak için, kaslarınızın büyük bir bölümü harekete geçiyor. Kalori yaktığı gibi, sıkılaşma da sağlıyor. Kısa bir sürede sonuç alabilmek için, ip atlayabilirsiniz. Sizi yaza hazırlayacak 5 spor türünden, en çok tavsiye edileni ip atlamadır.

    ip-atlama

    Koşu
    Açık havada koşmak, en sağlıklı spor türleri arasındadır. Saatte 5 mil koşarak ortalama 700 kalori yakabilmeniz mümkündür. Kaslarınız büyük bir bölümü çalışır. Kalori yakarken, sıkılaşma da sağlar. Oldukça etkili bir spor türüdür. Hızlı sonuç alabilirsiniz. Özellikle sabahları aç karnınıza koşarsanız, güne son derece zinde başlarsınız.

    koşu

    Kürek Çekme
    Özellikle, son yıllarda popüler olan bir spor türüdür. 1 saat boyunca hızlı bir şekilde kürek çekme hareketi yaparak, ortalama 500–550 kalori yakabilirsiniz. Göğüs ve kol kaslarını son derece fazla çalıştıran bu spor türü, birçok kasınızı harekete geçirir. Özellikle kol ve göğüs bölgelerinde sıkılaşma sağlar. Bu hareketin yapılabilmesi için spor salonları şart değildir. Evinizde de, kürek çekme hareketi yapabilirsiniz.

    kürek-cekme

    Yüzme
    Eğer imkânınız varsa, yüzme sizi yaza hazırlayacak 5 spor listesinde mutlaka önerilen bir spor türüdür. Orta hızda, bir saatte ortalama olarak 600 kalori yaktığı bilinmektedir. Haftada diğer sporlarla birlikte, 1–2 gün de yüzmeye giderseniz, en fazla 2 hafta içerisinde etkisini görebilirsiniz. Hızınız arttığında, yaktığınız kalori de artar. Ancak yüzme süreniz boyunca dinlenmeden, sürekli olarak yüzmeniz gerekmektedir. Sağlığa da son derece faydalı olduğu bilinmektedir.

    yüzme

    Bisiklete Binme
    Bacak kaslarınızı çalıştıran ve ter atmanızı sağlayan oldukça keyifli bir spor türüdür. 1 saat boyunca bisiklet sürerseniz, 300–400 kalori yakabilirsiniz. Sokakta ya da parklarda bisiklet sürebilirsiniz. Bacaklarınızın sıkılaşmasında etkili bir spordur. Haftada en az 1–2 gün bisiklet sürmeniz tavsiye edilir.

    Free woman enjoying freedom on bike on wheat field at sunset

    Egzersizler
    5 spor türü ile birlikte, bazı egzersizleri yaparak sıkılaşabilirsiniz. Bu egzersizler, şınav, squat(çömelme) ve lunge(öne şıçrama) olarak sıralanabilir.

    egzersiz

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN