• Klasik Giyinenlerin Tercihi Calvin Klein’den 5 Kombin Önerisi

  • KLASİK GİYİNENLERİN TERCİHİ CALVİN KLEIN’DEN 5 KOMBİN ÖNERİSİ…

    Kışkırtıcı reklamları, neredeyse tüm ünlülerin kullandığı iç çamaşırları, jean pantalonları, çantaları, fenomen parfümleri ve sade ama çok şık tasarımlarıyla bugün bir dünya devi olan Calvin Klein, tam 48 yıldır tasarım yapıyor. Bunu yaparken de hiç bir akımdan ve moda olan hiç bir şeyde etkilenmiyor, metrelerce çok renkli ve abartılı kumaşlar kullanmıyor ya da zarif çizgisinin dışına asla çıkmıyor, ama hep zirvede kalmayı başarıyor. Bugün 74 yaşında olan ünlü tasarımcı, hala sınırlarını zorlamaya ve yeni koleksiyonlar yaratmaya devam ediyor.

    calvin-klein-deri-ceket
    19.Kasım.1942 yılında Macar Yahudisi göçmen bir ailenin çocuğu olarak, New York’un fakir Yahudi mahallelerinden biri olan Bronx’da doğan Klein, terzi olan büyükannesinden çok etkilenerek büyüyor ve ilk dikiş derslerini küçük bir çocukken, ondan alıyor. Endüstriyel tasarım eğitimi veren bir liseyi bitirdikten sonra NY Fashion Institude of Technology’e kabul ediliyor. Okulu bitirdikten sonra, biraz da parasızlıktan hemen çalışmaya başlayan Calvin Klein, ünlü tasarımcı Dan Millstein’ın yanına çırak olarak giriyor ve kelimenin tam anlamıyla sabahlara kadar çalışıyor.

    calvin-klein-kot-kombin

    1968 yılında Bronx’dan arkadaşı Barry Schwarts ile birlikte, 10.000 $ sermaye koyarak kendi adını verdiği Calvin Klein markasını yaratıyor. İlk dükkan açtığı yer ise New York Oteli’nin bir katındaki butiği oluyor. Palto ve kaban sattığı butiğine o zamanın ünlü giyim markası Bonwit Teller’ın çalışanlarından birinin gelmesi ile aslında hayatı değişiyor. Bonwit Teller çalışanı yanlış katta indiğini fark etmiyor ve butikten 50.000 $ lık erkek ve kadın kabanı sipariş vererek çıkıyor. Siparişi hemen hazırlayan Klein’ın kabanları, firma tarafından çok beğeniliyor ve Calvin Klein markasının yükselişi başlıyor.

    calvin-klein-tayt-kombin

    Yeni bir koleksiyon hazırlayan Klein, tasarımlarında sade çizgiler kullanarak herkesi şaşırtıyor ve 1969 yılı kadın ve erkeklerini minimalizm ile tanıştırıyor. Hazırladığı bu koleksiyon, Amerikan Vogue dergisinde tanıtılıyor. 1971 yılında ise spor ve iç giyim koleksiyonları hazırlanıyor. Jokey şortlarına benzeyen bu yeni iç çamaşırlar, çok beğeniliyor. 1973’te hazırladığı ve 74 parçadan oluşan kadın koleksiyonu ise o sene Coty Amerikan Moda Ödülü alıyor. Sonraki 3 yılın ödül sahibi ise yine Calvin Klein oluyor. Calvin Klein adı, New York’da artık doğal renkler ve toprak tonlarında, gece ve gündüz de farklı kombinlenebilen kıyafetlerin etiketlerinde yer alıyor. O senenin kazancı ise tam 4.000.000 $ oluyor.

    calvin-klein-jeans

    1977’de marka, atkı, ayakkabı, kemer, kürk ve güneş gözlükleri üretmeye başlıyor. Bu arada şirketin karı hızla yükseliyor ve 30.000.000 $ a ulaşıyor. Arka ceplerinde kendi imzasının olduğu jean pantolonlar ise, 1978 de henüz piyasaya sürüldüğü ilk hafta adeta kapışılarak, 200.000 adet satıyor. Düz ve net tasarımları ile Fransız modacı Yves Saint Laurent’e benzetilen Amerikalı modacı, 1980 yılında ise parfüm işine el atıyor. İlk parfüm Calvin, 1981 de piyasaya sürülüyor. Calvin’i CK Be, CK One, Obbsession, Escape, Euphoria ve en son olarak reklamlarında Victoria meleklerinden Doutzen Kroes ve Charlie Hunnam’ın oynadığı Reveal takip ediyor.

    calvin-klein-sonbahar-kis-koleksiyonu

    1984 de karı 600.000.000 $ a ulaşan markanın tasarımları,  dünyanın 7 kıtasında satılmaya başlıyor. 2008 de Eva Mendes’in rol aldığı Secret Obsession parfüm reklamı, ABD televizyonlarında yasaklanıyor. 2009 da yine Eva Mendez ve sonradan Christian Grey olarak çok ünlenecek Jaimie Dornan ile çekilen jean reklamı da aşırı cinsellik sebebiyle yine ABD’de yasaklanıyor.

    Şirket, 1992’de iflas etme tehlikesi yaşıyor, ancak iç giyim ve parfüm satışları ile bu kriz atlatılıyor ve Calvin Klein artık dünyada sadeliğin ve zarafetin markası oluyor.

    Ünlü tasarımcının 2013 yılında hazırladığı koleksiyonu için çektiği 10 dakikalık tanıtım filmi Provocations’da başrolleri; İsveç’li ünlü oyuncu Alexander Skarsgard ve Finlandiyalı model Suvi Koponen’e vererek, sadeliği ne kadar ön planda tuttuğunu bir kez daha kanıtlıyor.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN