• Kamp Zamanı Pratik Yemek İçin Bear Grylls

  • Kamp zamanı pratik yemek için Bear Grylls

    Kamp kültürü ülkemizde de son derece popüler bir aktivitedir. Genellikle ormanlık alanlarda ya da deniz kıyılarında gençlerin en büyük tercihi olan belirli arkadaş çevresinin toplanarak ortak bir alanda bir süre yaşamalarını içeren bu farklı tatil yönteminin daha zor koşullarda yapılması hakkında Amerika’da yapılan Bear Grylls’in programı ise son derece popüler ve tüm dünyada izleniyor. Kamp zamanı pratik yemek için Bear Grylls, kampı tek başına yapıyor ve doğada tek başına hiçbir yiyecek vb. tüketim ürünü olmadan zaman geçiriyor. Hayatta kalmayı içeren bu programda insanın doğa ile imtihanı söz konusudur.
    bear grylls-tabal

    Hayatta kalmak: 21. Yüzyılda hayatta kalmak eski çağlarda yaşamaktan çok daha zor. Gerek işsizlik gerekse geçim sıkıntıları insanların hayatları gerçek bir hayat gibi yaşamalarını mümkün kılmıyor. Bu sebeple doğanın güzelliğini ve özgürlüğünü yaşamak isteyen fakat sorumlulukları yüzünden sahip olduğu hayattan kopamayarak daha fazlasını edinmeye çalışan insanlar görüyoruz. Dünyadaki hiçbir şeye ihtiyaç duymadan doğada yaşamak güzel gözükebilir fakat doğada hayatta kalmak için bazı unsurları göz önünde bulundurmak gerek özellikle de yaşamsal gıdaların hiç birine sahip değilseniz.

    bear grylls-nationel

    Kapta ihtiyaç olunacak eşyalar: kamp zamanı pratik yemek için Bear Grylls gibi sizde bir kampa çıkmak ve en azından bir süre zaman geçirmek istiyorsanız yanınızda mutlaka çadır bulundurmanız gerekmektedir. Son derece portatif ve kolay taşınabilir çadırlar üretilmiştir ve bu çadırları kolay bir şekilde zor ve engebeli alanlarda taşıyabilir ve kolayca kurulumunu sağlayabilirsiniz. Yer minderi sizin için kullanışlı olabilir ya da bunun yerine uyku tulumu alabilirsiniz. Uyku tulumları katlaması kolay ve ağırlıkta hafif yapıları sayesinde kamp çantanıza koyabileceğiniz gibi çanta dışında da taşıyabilirsiniz. Son olarak kıyafetlerinize dikkat etmeniz gerekmektedir. Özellikle su geçirmez ve sıcak soğuk dengesini sağlayabilen termal içlikli kıyafetleri tercih etmeniz gece ve gündüz arasında olan sıcaklı farkını vücudunuzu zorlamayacak derecede azaltabilirsiniz.

    bear grylls-kamp-kıyafeti

    Doğada yemek bulmak: doğada yemek bulmak şehirde yemek bulmaktan çok daha kolaydır. Hayatta kalmak için zor durumda kaldığınızda her şeyi yemeğe dönüştürebilirsiniz. Bunun için tek ihtiyacınız olan sağlam, keskin bir çakı olacaktır. Kamp ürünleri arasında çakılar görebilirsiniz. Özellikle bir isveç çakısı ile kampa çıktığınızda birçok maddeyi kullanım eşyasına dönüştürmek için çok fonksiyonlu bir aracınız olmuş olur.
    bear gryll-kamp

    Doğada neler yenir: kamp zamanı pratik yemek için Bear Gryllys gibi sizde birçok canlıyı yiyebilirsiniz. Tabi ki siz tatil amaçlı çıkacağınız için mutlaka yanınızda bazı besinler bulunacaktır. Eğer yiyeceğiniz biterse doğada yenebilecek böcekler: karınca ve kurtçuklar, toprak solucanı, akrep, kertenkele, parazit taşıyan canlılardan uzak durun örneğin kara sinek… Doğada yenebilen otlar: dedesakalı, kara tüylü horoz ibiği, eşek marulu, yabani hardal, kuş otu, ısırgan otu gibi birçok otu doğada bulabilir ve korkmadan yiyebilirsiniz. Doğada en güzel yenecekler arasında balık ve eti yenebilir kuşları tercih de edebilirsiniz.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN