• Futbol Oynayanların Seçimi

  • Futbol Oynayanların Seçimi

    Futbol bizler için her zaman bir eğlence kaynağı ve arkadaşlar arasında bir bağ kurma aracı olmuştur. Küçüğüyle büyüğüyle, kadınıyla erkeğiyle herkesin futbol oynadığı bir zaman mutlaka vardır. Siz de bu yazıyı okurken eminim kaleye geçtiğiniz zamanları, yaptığınız kurtarışları ya da attığınız golleri yavaş yavaş aklınızdan geçireceksiniz. Ancak, bu yazıda sizlerle profesyonel futbolcuların futboldaki bazı tercihleri hakkında bahsedeceğim.

    Profesyonel futbolcular haftada ya da ayda bir futbol oynayan bizler gibi kramponlarını yılda bir değiştirmemektedirler. Büyük bir gayret sarf eden futbolcuların kramponları her maç yenilenmektedir. Bu futbolcuların tercihleri de farklı marka kramponlardan yana olmaktadır. Ancak özel yapım kramponları göz önünde bulundurmazsak en çok tercih edilen kramponlar Nike, Adidas ve Puma markadır.


    messi-adidas-krampon
    Nike:

    Christiano Ronaldo ve Neymar’ın geçtiğimiz yıl reklam yüzü olduğu Nike, kramponlarında kullandığı teknolojiyi her geçen gün ileriye götürmeyi hedefliyor. En son Flyknit teknolojisiyle üretilen Nike Magista Arda Turan’ın da reklamında oynadığı Nike’ın güzel ürünlerinden birisidir. Ayrıca bu teknolojiyle üretilen krampon, çok ince bir yüzeye sahip oluyor ve futbolcunun topla olan hakimiyetini daha da artırıyor. Siz siz olun Nike’ın bu tarz ürünleriyle futbol oynarsanız, ayağınızı sert oynayan oyunculardan korumaya bakın. Futbol oynayayım derken tırnağınızın kırılmasını istemezsiniz.

    nike-krampon-modelleri

    Adidas:

    Geçtiğimiz yıl Lionel Messi ve Gareth Bale’ın reklam yüzü olduğu Adidas da kramponlarında ince bir deri kullanmayı tercih etmektedir. Boğa derisiyle üretilen Adidas’ın bu kramponları da ince oldukları için ayak yapısına uyumlu bir şekilde oturmaktadır. Tabi yıpranmaya çok daha açık bir duruma geliyorlar.

    adidas-krampon-modelleri

    Puma:

    Falcao, Emmanuel Eboue, Marco Reus ve Fabregas gibi ünlü futbolcuların tercih ettiği marka is Puma. Bu tercihlerinin altında yatan en büyük etkenin Puma marka ayakkabıların diğer ayakkabılara göre çok daha sağlam ve kalın olduğundandır. Bu yüzden diğer markalara kıyasla da daha uzun garanti süresi veren Puma, kramponda sağlamlık arayan futbolcuların tercihi haline gelmiştir.

    puma-krampon-modelleri

     

    Futbolcuların önem verdiği diğer konu ise oynayacakları ligin kalitesidir. Giydiğin kıyafetleri, kramponunu ne kadar özenle seçersen seç, futbol ligi iyi değilse futbolcu için maç bir kabusa dönüşebilir.

     Futbol liglerinin kalitesini ölçmek oldukça zor olmasına rağmen, ligdeki oyuncuların değeri ve oynanan futbolun kalitesi o ligin değerini ortaya koymakta oldukça önemli faktörlerdir. Futbolcular da bir ligden başka bir lige transfer olurken bunları göz önünde bulundurmaktadır.

    neymar-nike-krampon

    İngiltere Premier League, İspanya Primera Division La Liga, İtalya Serie A, Almanya Bundesliga ligleri oyuncuların değeri bakımından sırasıyla dünyadaki en değerli liglerdir. Türkiye’deki Süper Lig ise bu sıralamada 7. olarak oldukça değerli bir lig olarak karşımıza çıkmaktadır. Futbolcuların kalitesi ve liglerin değerleri de futbolcuların en çok bu ligleri tercih ettiğini göstermektedir.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN