• Balkon Dekorasyonları

  • Yaşam alanınızı salondan dışarı çıkarmak, havanın aslında nasıl olduğunu bilmek, dört duvar arasından çıkıp hem evde kalarak hem de evden çıkmadan keyif yapmak için balkon harika bir mekan! Ama bu mekanı daha da harika yapacak olan tabii ki de özenle yapılmış bir dekorasyon.

    Öncelikle balkonunuz nasıl olursa olsun zemin ve duvarların temiz olması işinizi kolaylaştıracaktır. Öncelikle balkonun duvarlarını boyayın ve zeminin düz ve temiz olmasını sağlayın.

    Farklı bütçe seçenekleri için balkon dekorasyon önerileri aşağıda sizi bekliyor!

    b2

    Balkonun Zeminlerini Değiştirin

    -Eğer kapalı balkonunuz varsa laminant, halı döşeme ya da kilim kullanabilirsiniz.

     

    b3

    Farklı, detayları olan balkon istiyorsanız döşemeleri değiştirebilirsiniz. Özellikle Sicilya tarzı desenlerde döşemeler bu aralar çok moda!

    -Döşemeleri değiştirmek bütçenizi zorluyorsa daha basit çözümlere gidin. Yağış olmayan günlerde balkona kilim hatta halı bile serebilirsiniz.

    b4

    Balkon Duvarlarını Kullanın

    -Balkonunuz ister büyük isterseniz de küçük olsun duvarları kullanmalısınız. Bunun için duvar aksesuarları, panolar, çerçeveler seçebilirsiniz.

    -Eğer aşırı güneş almayan bir balkonunuz varsa resimler, tablolar asabilirsiniz. Balkonun fazla güneş alması demek bunların da çabucak solması demek oluyor.

    -Sevdiğiniz objeleri balkon duvarına tutturun. Bunun için porselen tabaklar, seramikler, yapay çiçekler hatta elişleri seçebilirsiniz.

    Kim demiş kitaplar odalarda olmak zorunda diye? Kitap kurduysanız ve kütüphaneler sizin için aynı zamanda dekorasyon da demekse bunu balkonunuza da taşıyın. Özellike camekanlı balkonlar için ideal.

    b5

    -Raflar monte edin. Zeminle ya da duvarla uyumlu raflara objeler koyup balkon dekorasyonunuzu hareketlendirebilirsiniz. İsterseniz kitap koyabilir hatta balkon masası için lazım olanları orada tutabilirsiniz. Çatal , bıçak, peçeteler gibi

    -Saksıları duvarda taşımaya ne dersiniz? Birçok ev dekorasyonu malzemesi satan mağazada duvar saksıları ve onları duvara monte etmenize yarayacak aletler satılıyor. Bu sayede çiçeklerinizi duvara yerleştirebilir ve çiçeklerin güzelliğini her zaman görebilirsiniz.

    -Duvarınız beton olmak zorunda değil. İster bir isterseniz de balkonun tüm duvarlarını ahşap plakalarla ya da taş duvarlarla döşeyebilirsiniz.

     

    b6

    Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Önerileri

    Balkon alanınız küçük olabilir ama oranın cazip hale gelmesi için sadece birkaç dokunuşa ihtiyacınız var.

    -Küçük masa alın. Kişi sayısını düşünmeyin. Sadece siz balkonda kahvenizi içerken kupanızı koyacağınız bir masa düşünün. Ya da sadece 2 tabak 2 bardak alabilecek kadar büyük bir masa seçin. Bu sayede alanınız daralmaz.

    -Çok sandalye almayın. Balkon dekorasyonuyla uyumlu olması için sandalye seçmek isteyebilirsiniz. Ama sandalye sayısının illa ki en az 4 olması gerekmiyor. 1 ya da 2 tane sandalye alarak her zaman balkonda tutabilirsiniz.

    -Tabure kullanın. Sandalyeler çok yer kapladığı için onların yerine tabure seçebilirsiniz. Yaslanmak istediğinizde de duvar ve küpeşteleri kullanın.

    -Yer minderi seçin. Balkondaki halı ya da döşemelerin üzerine birkaç tane minder atın. Hem rahat oturursunuz hem de masanın sığmayacağı kadar küçük olan balkon için dekorasyon fikri oluşturursunuz.

    -Çiçeklerle renk verin. Balkon trabzanlarına asacağınız saksılar hem yer kaplamaz hem de dekorasyona hareket katar. İstediğiniz balkon çiçeğini seçmekse size kalmış.

    b7

    Büyük Balkonlar İçin Dekorasyon Fikirleri

    Geniş alan demek dekorasyon için de daha çok fikir demek. Aşağıdaki dekorasyon fikirlerinden yola çıkarak balkonunuzu farklılaştırabilirsiniz.

    -Balkon için olan ağaçlardan kullanın. Minyatür kalan ağaçlar, çok büyümediği için balkonunuzda kısa süre kalmıyor. Hatta mandalina, limon, vişne, elma gibi bodur ağaçlardan alarak meyve verdiklerinde balkonun renklenmesini de sağlarsınız.

    -Renkli çiçekler kullanın. Yediveren denilen, her mevsim açan çiçeklerden balkonunuzda kullanabilirsiniz.

    -Zemini renklendirin. İster ahşap balkon için kullanıma uygun ahşap zeminler mevcut- isterseniz de desenli karolarla bu işi yapabilirsiniz.

     

    b8

    -Işıklandırmayı unutmayın. İster lambaderlerle ister toprağa yerleştirilen aydınlatmalarla isterseniz de büyüklü küçüklü mumlarla balkonunuzu ışıklandırabilirsiniz. Dekorasyonu daha da hareketlendirmek isterseniz farklı boylardan fenerleri kullanabilirsiniz.

    -Şezlong sandalyeler kullanın. Minderli ve oldukça geniş ola bu şezlonglarda güneşlenebilir ya da kitabınızı okuyup, uyuyakalabilirsiniz.

    -Koltuk kullanın. Bahçe için kullanılan rattan koltuklardan ya da isterseniz ince iskeletli mobilyalardan alıp balkona koyabilirsiniz.

    -Yaz günlerinde balkonda sizi rahatsız edebilecek sirisinek ihtimaline karşı sivrisinek kovucu etkiye sahip mumlardan kullanın.

    b9

    -Balkonu çevreleyen demir askıları camlarla değiştirin. Böylece bakış açınız daha panoramik olacak.

    -Sehpa kullanın. Balkonda masa olması alışılagelmiş bir durum. Ama dekorasyonda koltuk ya da şezlong varsa sehpa kullanmak da iyi bir fikir olacaktır.

    -Balkondaki sandalye, koltuk ya da şezlongların üzerine şal atın. Üşüdüğünüzde üzerine alıp ısınacağınız şalı uyumlu seçerseniz dekorasyona da katkıda bulunursunuz.

    -Zen bahçesi yaratın. Japon kültüründe rahatlatmak ve huzur vermek için tasarlanan bu bahçeyi siz de huzuru bulmak için balkon dekorasyonunuza taşıyabilirsiniz.

    b10

    -Yer yastıkları kullanın. Büyüklü küçüklü yastıklarla balkon dekorasyonunu değiştirebilirsiniz.

    -Yastıkları sadece yerde değil balkon mobilyalarınızda da kullanın. Dekorasyonu renklendirmek için bu harika bir seçim.

    -Puf kullanın. Yayılarak oturmak istiyorsanız ve balkonda daha sportif bir hava olsun derseniz puflar dekorasyonu farklılaştırmaya yetecektir.

    -Balkonu soğuk ve yağmurlu havalarda da kullanmak istiyorsanız camekan yaptırabilirsiniz. Ve dekorasyon için perdeleri kullanabilirsiniz.

    b11

    Alternatif Balkon Fikirleri

    Öncelikle uyarıyoruz! Bu balkon fikirleri herkesin hoşuna gitmeyebilir ama göze hitap eden şekilde uygulandığında çoğu kişinin cesaret edemeyeceği dekorasyonlar ortaya çıkarabilir. Önemli olan gelişigüzel değil de yaşam alanı yaratılacağı fikrine sadık kalınarak yapılması.

    -Balkonla odanız arasındaki duvarı kırın. Bunun için balkonda camekan olması önemli.  Eğer yatak odanıza bunu yaparsanız gece uyurken gökyüzü de sizinle olur.

    -Balkonu bahçeye döndürün. Dekorasyondan daha çok bahçede olma hissini seviyorsanız kocaman saksılarda çiçekleri balkonun her yerine yerleştirin.

    -Sarmaşığın balkonunuzda dönmesine izin verin.

    -Balkonu taş duvar kaplatın.

    b12

    -Cibinlikli yatağı balkona yerleştirin. Özellikle yaz aylarında bu fikri çok seveceksiniz.

    -Balkonunuz yeterince büyükse tavan vantilatörü monte edin. Bu sayede rüzgarın olmadığı günlerde bile kendi esintinizi yaratabilirsiniz.

    -Balkonun bir köşesine şömine yerleştirin. Hafta sonları barbekü davetleri de verebilirsiniz. İsterseniz yanına yapacağınız küçük bir tezgahla mutfağa gidip gelmekten de kurtulursunuz.

    -Su sesi sizi rahatlatıyorsa minin bir fıskiye bile yaptırabilirsiniz.

    -Eskimiş botlarınızı saksı olarak kullanın. Gerekirse üzerine yeni bir çorap geçirip, botların ve ayakkabıların içine çiçek dikin.

    -Beğendiğiniz tabloların çıktısını alıp çerçeveleyerek balkon duvarlarını süsleyin. Güneş zamanla resmi solduracağı için çıktı almanızı öneriyoruz.

    -Güzel kokuları seviyorsanız kokulu taşlar, tütsüler ve hatta kokulu sabunları balkona yerleştirin.

     

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN