Kot Kumaşının Tarihçesi
Geçmişten günümüze kadar her kesimden insanın kullandığı ürün olan kot ceketinin tarihi geçmişine bakıldığında Kot, Denim kelimesinin Türkçe de ki karşılığıdır. İngilizce de Denim olan kaba pamuklu bir çeşit mavi renkte kumaştır. Kotun diğer bilindik adı blucin dir. Türkiye’de bluecin ilk kez Muhteşem Kot 1960 yılında üretmeye başlamıştır. Köylüler ve işçiler tarafından ilgi odağı olan bu kumaş günde 200 adetle üretilmeye başlanmıştır. 1960 yılında Kot adını almıştır ve günümüze kadar da bu adla gelişimini sürdürmektedir. Kot ile yapılan ürünler; Pantolon, Gömlek, Ceket, Etek, Yelek, Elbise, Ayakkabı, Şort gibi bir çok kullanım alanı vardır.
80 li ve 90 Yıllarda Kot Ceket
Geçmişten günümüze kot ceket modelleri hızla şekillenmiştir. Rahat olması nedeniyle geçmişte de günümüzde de oldukça tercih edilmiştir. 80 li yıllarda Uzun, Geniş modeller çok yaygındır. Bu modeli kolları katlayarak kullanmayı tercih etmişlerdir o zamanın alıcıları. Çok renkli kıyafetler o yıllarda moda olduğundan kombinlemek için mavi taşlaşmış cepli kot ceketler çok büyük alıcı kitlesi oluşturmuştur.
Günümüzde Kot Ceket
Geçmişten günümüze kot ceket model ve renk olarak oldukça gelişerek farklı tarz ve ebatlarda piyasaya sunulmaktadır. Tüketicinin isteklerine cevap verebilecek oldukça çeşite sahip olan kot ceket modelleri kısa, uzun, taşlaşmış, mavi, beyaz, gri gibi renklerde piyasa sürülmektedir.
Örgü Kot Ceket, kumaş Kot ceket Modelleri
Geçmişten günümüze kot ceket gelişim gösterdikçe, bu gelişim sonucunda farklı stillerde ortaya çıkmaktadır. Kota kumaş eklenmesi, örgü ilavesi ile kot ceket üretimi gibi.
Mevsim Geçişlerinde Klasik ve Etkin Çözüm Kot Ceket
Geçmişten günümüze kot ceket kullanımı oldukça yaygınlaşmaktadır. İlkbahar, sonbahar ve ılık havalarda kot ceket oldukça tercih edilir. Hava ne kadar güzel olursa olsun dışarıya çıkacak olan kişiler böyle havalarda giymeseler bile ellerine kot ceket alırlar.