• Spor Dünyasından Kısa Haberler

  • Spor Dünyasından Kısa Haberler
  • SPOR DÜNYASI

      Spor belirli ölçüde fiziksel güç ve beceri gerektiren yarışmalı ve eğlenceli etkinlikler. Avcılık, atıcılık, binicilik, denizcilik, atletizm, basketbol, futbol, kayak, güreş, voleybol, yelken, tenis, koşu, yüzme sporun çeşitli kollarıdır. Spor dünyasından kısa haberler de tenis, koşu ve yüzme sporunun son yıllarda ilginin arttığı görülmekte.

    kosu-stad

    Spor dünyasın da kısa haberlerle koşu: Atletizmin bir dalı olan koşular, önceden belirlenmiş çeşitli mesafeler de koşularak rakiplere ve zamana karşı yapılan mücadeleyi ifade eder. Tüm zamanların en eski ve en çok ilgi gören spor dallarından biridir. Sağlık sorunu olmayan ve koşuyu günlük spor aktivitesinin bir parçası haline getirmek isteyen herkes uygun bir program ve doğru yapılmış bir planlama ile koşu yapabilir. Koşuya yeni başlayanlar için en önemli noktalardan birisi vücuda kondisyon kazandırmak için süre vermek ve koşuyu yürüyüş molalarıyla dengeleyerek vücudu koşuya hazırlamaktır. İyi bir koşu için öncelikle koşu ekipmanlarının tam olması gerekir. Bunu başında bir çift kaliteli spor ayakkabısı ve terletmeyen spor kıyafetleri gelir.

    kosu

    Spor dünyasın da kısa haberlerle tenis:  Tekli ya da çiftli olarak erkek ve bayan kategorilerinde oynanan tenis, içi gerdirilmiş ve sıkı iplerle donatılan raket kullanarak, topu rakip yarı sahaya düşürerek puan kazanma esasına dayanan bir spordur. Ortada gerili file üzerinden topu geçirmek esastır. Tenis sporunda kullanılan ekipmanlar tenis kıyafetleri, spor ayakkabı, tenis topu ve tenis raketidir. Dünyanın en prestijli spor dallarından tenisin yararı dengeli bir duruş kazandırır. Hemen hemen bütün vücut kaslarını çalıştırır. Forma girmeye ve zayıflamaya yardımcı olur. Dayanıklılığı arttırır. Hızlı düşünme ve karar vermeyi geliştirir. En iyi kadın tenisçiler biri Serena WİLLİAMS, Maria SHARAPOVA erkeklerde de Rafael NADAL, Novak DJOKOVIC

    tennis-topu

    Spor dünyasından kısa haberlerle yüzme: Uluslararası standartlarda boyutu olan ( 50 metre, 8 kulvar ) havuzlarda bedenin kulaç ve ayak hareketlerinden başka bir yardım almadan, her yarışmacının kendi kulvarında, serbest, sırtüstü, kelebek ve kurbağa stillerinin her birinde veya dördü birden karışık olarak 50,100,200,400,800,1500 metrelerde bireysel veya ekip olarak yaptıkları yarışmaya denir. Yüzme sporu, birçok kaynağa göre, vücudun neredeyse tüm kaslarını çalıştırması nedeniyle, en yararlı sporlardan biri kabul edilmektedir. Yüzme için herhangi bir yüzme havuzuna ya da doğal bir ortama da gitseniz bazı temel gereksinimleriniz olacaktır. Bunlardan bir tane mayo / şort, yüzme gözlüğü, yüzme bonesi, kulak / burun tıkacıdır.

    Koşu, tenis ve yüzme sporlarının faydaları dayanıklılık ve esnekliği geliştirir, kalbi güçlendirir, kilo kontrolü sağlar, stres ve gerilimi azaltır, enerji verir, kas güçsüzlüklerini tedavi eder, dolaşımı düzenler, kemikleri güçlendirir bu üç spor dalının faydaları saymakla bitmemektedir. Siz de zaman buldukça bu spor dalının biri denemek için birkaç saatinizi ayırabilirsiniz.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN