• Speedo İle Özgürce Yüzün

  • SPEEDO İLE ÖZGÜRCE YÜZÜN…

    Yüzme, vücudun tüm kaslarını aynı anda çalıştıran ve her yaştan insanın yapabileceği, yürüyüşten sonra en basit ama en etkili spor dallarından birisidir. Yüzme sporu denince akla ilk gelen marka ise; adı neredeyse bu sporla ve yüzme yarışları ile bütünleşmiş olan Speedo’dur. Speedo, Avusturalya’yla olan bağını simgelemek için bugün logosunda bumerang kullanır.

    michael-pelps-speedo
    1914 yılında İskoçya’dan Avusturalya’ya yerleşmiş bir göçmen olan Alexander MacRae tarafından,  Sidney Avusturalya’da MacRae ve Çorap şirketi adıyla iç çamaşırı ve çorap üretmek için kurulan Speedo, 1. Dünya Savaşı’nda Avusturalya ordusunun tüm çorap ihtiyacını karşılayınca hızla büyüdü. 1927 yılında ilk mayo olarak Racerback adını verdiği bir kostüm üretti. Ertesi yıl bir yüzme yarışında işçilerinden birinin “speed for speedos” diye bağırarak tezahürat etmesi üzerine yarışı kazanan Kaptan Parsonson, bu slogan için 5£ da bahşiş verdi ve farkında olmadan Speedo efsanesini başlatmış oldu. O tarihten sonra fabrikanın ismi Speedo Örme Fabrikası olarak değiştirildi.

    speedo-cocuk

    Mayo kostümü olarak, o zamanlar bir devrim yaratan Speedo Racerback kostümü, suda geri kulaç atma hareketi için diğer mayolara göre çok daha büyük bir alan yarattığından, hızlı bir şekilde benimsendi, ancak bazı plajlarda kullanımı yasaklandı. 1932 yılında Los Angeles Olimpiyatları’nda Speedo mayosu ile yarışan 16 yaşındaki Avusturalyalı yüzücü Clare Dennis, 200 mt. kurbağalamada altın madalya kazandı. Ancak daha sonra çok fazla omuz gösteren bir mayo giydiği için neredeyse diskalifiye edilen Dennis 3:06.3 lük dünya rekorunu tescil ettirmeyi başardı. 1936 Berlin Olimpiyatları’nda ise Avusturalya erkek yüzme takımı, ilk kez üstsüz Speedo mayo giydi.

    speedo-erkek-mayo

    1939 yılında 50 yaşında hayatını kaybeden Mac Rae’den sonra, firma 2. Dünya Savaşı’nın da bitmesi ile birlikte yeni bir devrime imza attı ve iki parçalı mayoyu tasarladı. Yeni model bikinilerin, Avusturalya Plaj Müfettişleri tarafından plajlarda giyilmesi yasaklandı, ancak Speedo’nun büyümesi ve devrimleri durdurulamadı. 1951 yılında halka açılan Speedo, 1955 de mayo kumaşı olarak ilk kez, kolay kuruyan  bir kumaş olan naylonu kullandı ve 1956 Melbourne Yaz Oyunları’nın ana sponsoru oldu. Yarışlarda Speedo giyen Avusturalya erkekler milli takımı, 8 altın madalya kazandı.

    speedo-kadin-pembe-siyah-mayo

    1958 yılında Speedo bir atak daha gerçekleştirerek, Amerikan Warnaco firması ile ortak kayak kıyafetleri üretmeye başladı. 1961 yılında ise Warnaco distribütör olarak Speedo markasını Amerikalılar ile tanıştırdı.

    1968 Meksika Olimpiyatları’nda dağıtılan 29 madalyanın 27 sini ve kırılan 22 dünya rekorunu,  Speedo giyen yüzücüler kazandı.

    speedo-erkek

    1980 yılında Speedo, 1958 den beri ilk kez, olimpiyatlara komünist ülkelerin katılımını sağlamak için, Çin Halk Cumhuriyeti’ne eğitim ve ekipman verdi. Bu tarihten sonra Speedo markası, dünyada 112 ülkede satılmaya başlandı. 1990 yılında Speedo, İngiliz Pentland Grup tarafından %80 hisse ile satın alındı ve mayo üretimine yeni aksesuarlar eklendi.

    speedo-kadin-mayo-bone

    Bugün Speedo markası, rahat ve çok hızlı bir yüzme için erkek için külot şeklinde mayo, spor gözlük, kadın ve çocuklar için özel geliştirilmiş mayolar, fitness için su geçirmez havuz ayakkabıları, burnu kesik havuz paletleri, burun ve kulak tıkaçları ve el paletleri üretmeye ve yeni devrimler yaratmaya devam ediyor.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN