• Yeni Trend Kickboks (Ravel Eldiven)

  • Gün geçtikçe moda da olduğu gibi birçok dalda da yeni yeni trendler ortaya çıkmaya başladı. İlgilendiğimiz konularda güncel olan birçok trendi takip ediyor, bazılarına severek ayak uyduruyor bazılarını da tam olarak benimseyemiyoruz. Her şeyde olduğu gibi spor dalında da yenilikler ortaya çıkıyor ve başka başka spor dalları kendini gösteriyor. Özellikle spor yapmayı yaşam tarzı haline getirmiş olanlar bu yenilikleri yakından takip ediyor ve denemekten çekinmiyor. İster kilo vermek isteyin ister vücudunuzu şekillendirmek isteyin yaptığınız sporun bedeninize olduğu kadar ruhunuza da iyi gelmesi gerekir. İstemeyerek yaptığınız, zorla gittiğiniz bir spordan beklediğiniz verimi almanız da mümkün olmayacaktır. Kendi zevkinize ve tarzınıza göre olan sporları tercih ederek hem eğlenebilir, keyifli vakit geçirebilir hem de sağlıklı ve düzgün bir vücuda sahip olabilirsiniz. Son dönemlerde sık sık karşılaştığımız yeni trendlerden biri de kickboks. Çoğu zaman erkeksi bir dövüş sporu olarak algılanan kickboksun erkekler kadar kadın taraftarları da çok. Gelin bu sporu daha yakından inceleyelim.

    kadin-ravel-kickboks
    Kickboks Karate ve Muay Thai sporlarının karışımından oluşan hem güce hem de teknik bilgiye dayana bir dövüş sporudur. Sert bir spor olan kickboksta rakibinizi yenmeniz ve başarılı olabilmeniz için çok fazla enerji ve güç harcamanız gerekir. Bu spor iyi bir çalışma ve kondisyon gerektirdiğinden eğitmeninizin söylediklerini eksiksiz yerine getirmeniz önemlidir. Kickboks sadece saldırı sporu değil aynı zamanda savunmayı da içeren bir spordur.

    ravel-kickboks

    Tekme, yumruk, diz ve dirsek darbelerini kullanmanız gerektiğinden kickboks yaparken mutlaka eldiven, kask ve dişlik gibi malzemeler kullanmanız zorunludur. Kickboks esnasında herhangi bir yerinize zarar gelmemesi ve aynı zamanda kendinizi rahat da hissetmeniz son derece önemlidir. Bu nedenle Ravel markasına ait eldivenlere bakarak ihtiyaçlarınız doğrultusunda güvenli ve kaliteli bir alışveriş yapabilirsiniz. Elinizi ve bileğinizi kullanmanızı ve gücünüzü olumsuz yönde etkilemeyecek ama aynı zamanda da koruyucu bir eldiven arıyorsanız Ravel eldivenler tam size göre. İnternette hemen hemen her mağazada bulabileceğiniz bu eldivenlerden spora başlamadan önce mutlaka edinin.

    ravel-kickboks-eldiveni

    Kickboks size güç ve konsantrasyonun yanı sıra birçok yarar sağlar. Bu sporu yaparken tüm vücudunuz çalışır. Aerobik özelliği çok yüksek olduğundan fazla kalori harcayacağınız bir spordur. Günün verdiği stresi üzerinizden atıp rahatlamanıza yardımcı olur. Kondisyon kickboksun en önemli özelliklerinden olduğundan bu sporla birlikte el, ayak ve göz kondisyonunuz gelişecektir. Kickboks yaparken Endorfin hormonu salgılandığından efor sarf ederken mutlu olacak, daha fazla oksijen alımı gerçekleşecek ve fazlasıyla terleme gerçekleşeceğinden vücudunuzdaki zararlı toksinleri atmanızı da sağlayacaktır. Hızlı düşünme ve hızlı karar alma kapasiteniz gelişecektir. Kickboks yaparken ayak ve el bileklerinize daha fazla ağırlık takarak hem kardiyo hem de güç çalışmasını bir arada yapabilme şansınız da vardır.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN