• Sporu Ciddiye Alanlar İçin Fitness Eldiveni (Chiba-Dare2b)

  • Sporu ciddiye alanlar için fitness eldiveni (Chiba-Dare2b)

    Günümüzde değişen yaşam koşulları ve buna bağlı olarak farklılaşan beslenme alışkanlıkları beraberinde, çözülmeli dediğimiz bir sorunu getirdi; Vücut    yağlanması  ve dezonformasyonu. Aynalara küsmek istemeyenler için hiç de hoş olmayan bir durum. Ama  insan kendi yarattığı sorunları çözmede pek mahirdir. Dolayısıyla  hemen probleme odaklandık ve gündelik yaşama adapte edilen çözümlerle durumu ele aldık. Artık sağlıklı olmak ve formda kalmak   için fitness yapıyoruz. Fitness yapmasına yapıyor,  özellikle  de ağırlık kaldırmaya bayılıyoruz ama bu seferde modern dünyaya adapte olmak için hassaslaşan ellerimizin isyanıyla yüzleşiyoruz. Hem de pek bir acılı, pek bir sızılı. Durun, hemen  mutsuzluğa kapılmayın.  Biz insanlar kendi yarattığımız sorunları çözmede ustayız. Bu durumdan muzdarip olanlar özellikle de sporu ciddiye alanlar için fitness eldiveni ideal bir çözüm olabilir.

    chiba-agirlik-eldiveni
    Ağırlık  çalışırken hele de uzun süreli çalışmalarda karşılaşılacak temel problemleri bir kaç başlıkta toplayabiliriz:

    Kabarcıklar

    Özellikle ağırlık kaldırmaya yeni başlayanlar için başta ortaya çıkması en olası problem su dolu  kabarcıklardır. Özellikle yeni başlamanın hırsıyla yapılan ağırlık çalışmaları sırasında hissettirmeden ortaya çıkıverirler. Onlarla karşılaştığınızda çoğu zaman sızılı olmakla beraber bazı  bünyelerde  epey ağrılı olarak da  seyreden bir sürecin başlangıcına da tanıklık ediyor olabilirsiniz. Tabi bu durumun zaten yeni başladığınız spora en başından ara vermenizi sağlaması pek muhtemeldir.

    chiba-fitness-eldiven

    Nasırlaşma

    Bu durum özellikle el üzerine uygulanan basınç ve  sürtünmeyle ortaya çıkar. Genelde deri özelliğini kaybederek su toplayan bölgelerdeki fiziki yapı hızla değişerek  sertleşir ve  nasır adını verdiğimiz   yapılar  oluşur. Bazen bu yapılar enfeksiyona bağlı olarak ağrılı bir süre izleyecektir. Tabi bu bölgelere bakıldığında ya da dokunulduğunda dışarıya verilecek his, şehirli insan için pek de hoş olmayacaktır.

    Terleme

    Uzun süreli ağırlık çalışmalarında vücudun terlemesi normal bir durumdur. Fakat özellikle ağırlık egzersizi yaparken elde ortaya çıkan  bu durum  hem çalışma ritmini bozacak hem de kalabalık ortamlarda kaza riskini arttıracaktır.

     chiba-eldiven

    Yukarıda kısaca özetlenen sorunların tamamı birleştiğinde ortaya çıkacak şey ise kavrama  problemleri ve ellerdeki  uyuşmalardır. Sonuç ise çoğu insanın, ta en başında spordan soğuması ve kilolara dolayısıyla vücuttaki deformasyona teslim olmasıdır.

    İşte  yazımızda  anlatmaya çalıştığımız üzere ortaya çıkması muhtemel bu sorunların çözümü fitness eldivenindedir. Fitness eldiveni egzersiz  yapılırken el ve ağırlık arasında tampon   bir   bölge oluşturarak baskının eller de yaratması muhtemel zararlarını engeller. Ayrıca sürtünmeyi de engelleyeceğinden ellerde ortaya çıkması muhtemel kabarcıklar ve nasırlaşmalarda  önlenecektir. Bunun yanı sıra fitness eldiveni egzersiz sırasında oluşacak terlemeyi  içeride  bloke  ederek  dışarıya çıkarmayacak  dolayısıyla kavrama problemleri yaşamanızı  engelleyerek sadece  çalışmaya  konsantre  olmanızı sağlayacaktır. Bileğinizi  destekleyerek çalışmanıza yapacağı katkı ise cabasıdır.

    Gördüğünüz gibi  spor ciddi bir iştir ve sporu ciddiye alanların ciddi yardımcılara ihtiyacı vardır. 

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN