• Spor’a Uygun 5 Aksesuar Önerisi

  • Spora uygun 5 aksesuar önerisi

    Spor günlük hayatımızın vazgeçilmezlerinden birisi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bununla birlikte küreselleşen dünya ülkelerinde sağlık için spor uygulamaları başlatılmıştır. Artık birçok yerde belediyelerin,  özel kurum ve kuruluşların,  gençlik ve spor bakanlığının tesisleri bulunmaktadır. Spor bu kadar hayatımızın içindeyken spor yapmayı eğlenceli ve zevkli hale getiren aynı zamanda işimizi kolaylaştıran bir takım spor aksesuarlarına ihtiyaç duyarız. Önerilerimiz Paten , fitness ve Pilates alanında olacaktır.

    paten

    PATEN

    Gerek evde gerek spor yaparken gerek spor salonunda olsun hem sakatlık önleyici hem daha hızlı kalori kaybetmenize yardımcı olacak bazı aksesuarlar vardır. Bunun yanında spor yaparken sizi güvenlik altına alacak bazı ekipmanlara da ihtiyaç duyarız. Örnek vermek gerekecek olursak ; paten kayarken üzerimizde dizlik bulunmalı ki biz düştüğümüzde dizlerimizdeki diskler kaymasın , kask bulunmalı ki herhangi bir çarpma durumunda kafatasımız bir zarar görmesin . Paten kaymak zorlu bir süreç olmakla birlikte çokta eğlencelidir. Örneğin paten kaymayı öğrenirken çok fazla düşeriz bunu durumu engellemek için genellikler düşerken içgüdüsel olarak ellerimizi kullanırız. Bu düşüşlerin %80 inde ellerimiz parçalanır avuç içleri zarar görür.  Bu hafif yaralanmalara ve daha fazla oluşabilecek bilek burkulması , dönmesi ve maksimal düzeyde kırıkların olmaması için paten eldiveni bulunmalıdır. Yani paten kayarken kullanılması gereken aksesuar ; Kask , disk , ellik olmalıdır.

    roces-paten

     FİTNESS

    Fitness, genel olarak ülkemizde body building sporu ile özdeşleştirilir. Aslına bakarsanız fitness kelimesi, tam anlamıyla bu iki kavramı da tam olarak karşılamaz. Fitness sağlıklı olmak, formda olmak anlamlarını içerir. Fitness evde yapılabilir ve ya spor tesislerinde yapılabilir bir aktivedir. Evde fitness yaparken belirli ekipmanlara ihtiyaç duyarız. Bu ekipmanlar sadece evde değil spor salonunda da kendimizin olması sebebiyle hijyenik açıdan da daha kullanışlıdır. Ağırlık çalışmalarının sadece bölgesel değil tüm vücudu etkilediğini ve kalori yaktırdığını bilmekteyiz. Dolayısıyla fitnessa en uygun ekipman dambıl ve ağırlık seti olacaktır. Ağırlık setleri 10 kg , 4 kg ve 3 kg olmak üzere ve farklı renklerden oluşabilmektedir. Ağırlık tüm vücudu çalıştırarak maksimal düzeyde kalorinin yakılması sağlar

    fitness-salon

    PİLATES

    Pilates vücudun hareketliliğine katkı sağlayan spor sallarından birisidir. Pilates metodunun zihnin kaslar üzerindeki kullanımını desteklediği için kontrol birimi olarak adlandırılır. Pilates, bedenin dengeli tutulmasına yardımcı olan ve omurgayı desteklemekte önemli işlevi olan temel kaslar üzerine yoğunlaştırılan bir egzersiz programıdır. Nefes egzersizi teknikleri de yer almaktadır. Kuşkusuz ki Pilates rahat bir ortamda yapılmalıdır. Bunun için gerekli olan aksesuarlardan biri Pilates yoga minderidir. Sırt kaslarının gevşemesi için önemli yöntemlerden biri olan bu yöntemle rahat edilebilir.  Aynı şekilde bazı hareketler için gerekli olan Pilates topu bu aksesuarlar içinde yer alabilmektedir.

    pilates

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN