• Spor Dünyasında Neler Oluyor?

  • Geçtiğimiz günler yine spor dünyasında renkli gelişmeler ve haberlerle geçti. Futbol, basketbol ve voleybol için hareketli günleri geride bıraktık.Bu gelişmeler neler onlara bakalım.

    futbol-dunyasi

    Futbol Dünyası;

    Geçtiğimiz günlere damga vuran haberlerden biri La Liga’dan geldi. Barcelona’nın Celta Vigo’yu 6-1 yendiği karşılaşmada ilginç bir penaltıya imza attı. Messi düşürülmesi sonucu takımının kazandığı penaltıda topun başına geçti ve topa direkt olarak vurmak yerine Luis Suarez’e pas atarak O’nun penaltıyı gole çevirmesini sağladı. Bu penaltı ile Barcelona takım oyuncularının Barcelona’nın efsanesi Cruyff’a da bir jest yaptığı düşünülüyor. Çünkü bu penaltıyı ilk deneyen futbolcu Cruyff’un ta kendisi. Yaşayan efsane Johan Cruyff geçen hafta kansere yakalandığını açıklamıştı. Bu maçtan sonra La Liga’da 24.hafta sonunda da Barcelona en yakın rakibi Real Madrid’in önünde 60 puanla liderliğini devam ettirdi.

    Ülkemizde ise bu hafta Fenerbahçe için rahat geçti denilebilir.Fenerbahçe Kasımpaşa’yı 3-1 yenerken Beşiktaş Başakşehir’le 2-2 berabere kaldı ve Fenerbahçe iki maç fazlası ile liderliğini devam ettirdi. Fenerbahçe Uefa Kupası’nda karşılaştığı Lokomotiv Moskova’yı da çok rahat bir oyunla 2-0 yenerek rövanş öncesi büyük avantaj yakaladı.

    basketbol-haberleri

    Basketbol Dünyası;

    Basketbolda geçen haftanın en önemli olayı belki de NBA All Star organizasyonu idi. Bu yıl 65.si Kanada’nın Toronto kentinde düzenlenen All Star bir çok açıdan unutulmazlar arasına girdi.Sezon sonu basketbolu bırakacak olan Kobe Bryant  18.ve son kez All Star’da yer aldı.Maç öncesi duygusal bir konuşma yapan Bryant ayakta alkışlandı. Maç  Batı Karması’nın Doğu Karması’nı 196-173 yenmesi ile sonuçlandı.Batı böylece Doğu Karması’na karşı 28. Galibiyetini elde etmiş oldu.Toplamda atılan 369 sayı da All Star rekoru olarak kayıtlara geçti. Oklahoma City Thunder’dan Russell Westbrook geçen yıl olduğu gibi maçın MVP’si seçildi. Böylece iki kez üst üste MVP seçilen ikinci oyuncu oldu.İlki 1958 yılında bu başarıyı gösteren Bob Pettit idi.

    anadolu-efes

    Ülkemizde ise Fenerbahçe ve Anadolu Efes 32 ‘şer puanla liderliği paylaşıtyor. Euroleague’de ise Fenerbahçe Top 16 turunda yenilgisiz lider durumda (7 de 7 galibiyet oranı ile) ,aynı grupta bulunan Anadolu Efes 3 galibiyet 4 mağlubiyetle 5.sırada ve yine aynı grupta bulunan temsilcimiz Darüşşafaka ise tek galibiyetle son sırada bulunuyor.

    volaybol-haberler

    Voleybol Dünyası;

    Voleybolda  Cev Şampiyonlar liginde 12’li play off turunda Fenerbahçe Grundig  deplasmanda Polonya takımı Chemik Police ile karşılaştı. Maçı 3-0 kazanan Fenerbahçe Grundig tur atlama açsından büyük bir avantaj kazandı.1.Ligde ise Fenerbahçe Grundig 16.hafta itibari ile tek mağlubiyetle lider durumda bulunuyor.Fenerbahçe’yi Vakıfbank ve Galatasaray takip ediyor.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN