• Spor Ayakkabılarınızın Bakımı Nasıl Yapılmalı

  • Spor ayakkabıların asıl amacı spor yaparken giymek olsa da günlük kullanım ve yürüyüş için kullanılan versiyonları da genel olarak spor ayakkabı olarak değerlendirilir. Bu ayakkabıların kullanımında önemli detaylar bulunmaktadır. Spor ayakkabı bakımı bu detayların içinde oldukça mühim bir konudur.

     

    bez-ayakkabi-nasil-temizlenir

    Spor Ayakkabıları

    Spor ayakkabıları konusunda bugün sayısız model ve üretici bulunmaktadır. Ancak malzeme olarak nefes alan ve tasarım olarak amacına uygun tasarımlar alışveriş için en doğru modellerdir. Kesinlikle orijinal ürünlerin seçilmesi oldukça önemlidir. Spor yaparken kullanılacak bu ayakkabılar yapılacak spora ve kişiye uygun olarak seçilmelidir. Spor ayakkabı seçimi konusunda online siteler dahil oldukça geniş bir inceleme alanı söz konusudur.

    woly-spor-ayakkabi-spreyi

    Spor Ayakkabı Tasarımları

    Oldukça farklı sporlar için üretilmiş ayakkabılar mevcuttur. Futbol ayakkabıları, basketbol ayakkabılar, koşu ayakkabıları vb gibi özel ayakkabılar deri başta olmak üzere birçok sağlıklı, ortopedik ve estetik malzemelerden üretilen oldukça değerli tasarımlardır. Tabanlarından dikişlerine ve hava almalarına kadar oldukça önemli özelliklere sahiptirler. Ağırlıkları ve şekil açısından tasarımları amaca uygun ve teknoloji kullanılarak tasarlanan spor ayakkabılar oldukça fazla sayıda alternatifi barındırmasına rağmen, esas ve sağlıklı olan kişiye ve yapılacak spora uygun ayakkabıların seçimidir. Spor ayakkabı bakımı da tasarım seçimi kadar önemlidir.

    spor-ayakkabi-bakimi-nasil-olmali

    Spor Ayakkabı Bakımı

    Spor ayakkabıları genellikle performans ürünleridir. Hafif veya ağır spor vakitlerine eşlik eden spor ayakkabıları oldukça zorlanarak kullanılabilirler. Bu nedenle bakımları düzenli yapılırsa uzun süreli kullanılmaları mümkün olacaktır. Spor ayakkabı bakımı birinci aşamada ayakkabıların temizliği veya temiz tutulması ile başlar. Genelde light veya parlak renklerin tercih edildiği spor ayakkabılar için hazırlanmış özel temizlik setleri kullanmak en doğru ve kolay çözüm olacaktır. Yine performans esnasında oluşacak ter, buna bağlı gelişecek koku için ayakkabı içine ter ve kokuyu absorbe eden ürünler alıp kullanmak yerinde bir karar, ayakkabı hijyeni için sağlıklı bir çözüm olacaktır.

    woly-ile-ayakkabi-temizlemek

    Deri veya benzer materyaller için leke çıkarıcılar ile aşındırmadan fırçalamak ya da sadece tekstil ürünü şeklindeki ayakkabıları bir kılıf içine koyup makinede yıkamak genel temizlik ve bakım için önemli bir çözüm yolu olacaktır. Bunun dışında parlatıcı ve temizleyici spor ayakkabı ürün setleri oldukça yararlı sonuçlar verecektir. Yine bakım setleri içinde veya haricen kullanılacak spreyler veya kremler, kötü kokuları önleyecek ve dış yüzeyde zamanla oluşan sertleşme ve çatlamalara karşı hem koruyucu hem giderici bir bakım olacaktır.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN