• Spor Ayakkabı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Kural

  • SPOR AYAKKABISI SEÇERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 10 KURAL

    Sporseverlerin ve hayatı sportif yaşayanların en sık tercihlerinden olan spor ayakkabılarını en verimli şekilde kullanabilmek için spor ayakkabısı seçerken dikkat etmeniz gereken 10 kural göz önünde bulundurularak alınmalıdır. Bu kuralları mercek altına alacak olursak şu hususlara değinmek gerekmektedir.

    AYAKLARINIZI TANIYIN

    Spor ayakkabısı seçiminde ilk dikkat etmeniz gereken nokta ayaklarınızın tipik özellikleridir. Biyomekanik özellik olarak çok çeşitli özelliklere sahip olan ayaklar, spor ayakkabısı seçiminizi de etkileyecektir. Çukurtaban, düztaban ya da normal tip ayaklardan hangisine sahipseniz öncelikle bu özelliğinizi bilmeniz gerekmektedir. Islak test yaparak bu özelliğinizi belirleyebilirsiniz.

    spor-ve-sevenler-icin

    AYAK NUMARANIZDAN EMİN MİSİNİZ?

    Yetişkinlerin ayak numarası değişmez inancı yaygın olsa da çok yanlış bir düşüncedir. 6 ayda bir ayak numaranızı ölçmelisiniz. Aynı zamanda numaralar ayakkabı markalarına göre de değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle ayağınıza tam uygun ayakkabıyı seçmeniz gerekmektedir.

    spor-ayakkabi-modelleri-2016

    ŞİŞMİŞ AYAK İLE AYAKKABI ALIN

    Seçtiğiniz ayakkabınızın ayağınızı sıkmaması için ayağınızın şişkin olduğu vakitte spor ayakkabısı almalısınız. Böylece ayağınızı sıkan ayakkabılara çözüm üretmiş olacaksınız.

    KULLANACAĞINIZ ÇORAP İLE DENEME YAPIN

    Spor ayakkabısı ile kullanacağınız çorabı satın alam esnasında kullanarak denemeniz önemlidir. Ortez kullanıyorsanız aynı şekilde satın alma aşamasında ortezle de deneme yapmalısınız.

    spor-ayakkabi-modelleri

    ÖNCELİĞİNİZ RAHATLIK OLSUN

    Spor ayakkabısı seçerken dikkat etmeniz gereken 10 kural arasında en önemli hususlardan biri de spor ayakkabısı alırken mutlaka ayağınızı rahat ettiren modeli seçmeniz gerektiğidir. Kalite ve tasarım kadar önemli olan bu husus gün boyu sizi rahat ettirecek en önemli husustur.

    renkli-spor-ayakkabi-modelleri

    AYAK BAŞ PARMAĞI BOŞLUĞU

    Spor ayakkabısı seçiminin kendine has kurallarından biri de ayak baş parmak boşluğudur. Bu noktada seçeceğiniz ayakkabının ayak başparmağı bölümünde boşluk olmalıdır. Dikkat edilirse spor ayakkabılarının uç kısmı daha uzundur. Ayak rahatlığı için önemli olan bu özelik size rahatlık ve sağlık sağlayacak önemli bir husustur.

    puma-spor-ayakkabi-trend

    NİTELİKLİ AYAKKABILARA YÖNELİN

    Alıcı aldatıcı olabilecek tasarımlara aldanmayın. Ucuz diye hesaplı diye düşünerek seçeceğiniz ucuz ayakkabılar erken eskiyerek size daha pahalı bir maliyet çıkaracağı gibi sağlıksız tasarımı ile de ayaklarınızı rahatsız edecektir. Her pahalı ayakkabı iyidir diye de düşünmemeli iyi markalara yönelerek deneyerek seçim yapmalısınız.

    ZEMİNE GÖRE SEÇİM

    Seçeceğiniz ayakkabıyı hangi zeminde kullanacaksanız bu zemine uygun modeli almalısınız. Toprak, çim ya da beton zeminlere uygun ayakkabıları seçerek amacınıza uygun seçim yapmış olacaksınız.

    hummel-ayakkabi-modelleri

    AYAKLARINIZ HAVASIZ BIRAKMAYIN

    Sportif faaliyetlerinizde havaya ihtiyaç duyan ayaklarınız için havalandırması iyi olan spor ayakkabılarına yönelmelisiniz.

    BAĞCIKLARDAN KAÇININ

    Spor ayakkabısı seçerken dikkat etmeniz gereken 10 kural arasında bir önemli kural da bağcık tercihidir. Bağcıklardan uzak durmanız gereken spor ayakkabılarında eğer bağcıklı tercih yapacaksanız bağcıkların sizi engellememesine dikkat edin.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN