• Ruhu Kuzeyde Yaşayanlar İçin The North Face

  • ADINI KUZEY YARIMKÜREDEN ALAN MARKA; NORTH FACE…

    Kayak, snow board, trekking, dağ tırmanışı ve adrenalin yüklü çeşitli outdoor sporları yapanların çok iyi bildiği bir marka olan The North Face’in hikayesi aslında kuzey yarım kürede değil,  1966 yılında Amerika’nın San Fransisco kentinde bulunan North Beach’de, iki arkadaşın ortak bir dağcılık mağazası açması ile başlıyor. Kısa sürede macera tutkunları arasında popüler olan mağaza, 1968 yılında kendi adını taşıyan dağcılık malzemeleri ve ekipmanları üretmeye karar veriyor ve adını Kuzey Yarımküre’de bulunan dağların, en soğuk, en buzlu ve tırmanması en zor yeri olan kuzey yönünden alarak “The North Face” markası yaratılıyor.

    İNSANLAR NEDEN EXTREM SPORLAR YAPARLAR?

    Doğayı ve spor yapmayı seven insanlar, trekking dışında vücuda yüksek adrenalin salgılatan ekstrem sporları yapmaktan çok zevk alırlar. Adrenalin böbrek üstü bezlerinin iç kısmında bulunan ve vücudu acil harekete geçmeye hazırlayan bir hormondur. Adrenalin salgılandığında vücutta nabız yükselir, glikoz oranı değişir, kan damarları genişler ve acı hissi azalır, böylece vücuda gerekli olan acil enerji sağlanır. Özellikle heyecan ve korku durumlarında adrenalin salgılanması çok artar.

    the-north-face--

    İşte ekstrem spor yapmayı sevenler, aslında birer adrenalin tutkunudur. Ancak bu tip sporları yaparken mutlaka o spor için gerekli olan ekipman ve kıyafet kullanılmalıdır. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlar doğabilir.

    NEDEN THE NORTH FACE KULLANMALIYIM?

    The North Face, özellikle dağ tırmanışı, soğuk ortamlarda yapılan sporlar ve doğa sporlarına uygun kıyafetleri ile sizin ihtiyacını fazlasıyla karşılayan bir markadır. Marka, 1980 lerin başında ürün gamına eklediği ekstrem kayak kıyafetleri, 1990 larda üretilmeye başlanan yüksek performanslı dış giyim kıyafetleri, uyku tulumu, çadır ve çantalar ile birlikte sektöründe neredeyse rakipsiz bir hale gelmiştir.

    the-nort-face

    1996 da Tekware koleksiyonunu, kaya tırmanıcıları, uzun mesafe yürüyüş ve koşucuları, backpacker adı verilen ve sadece bir sırt çantası ile seyahat edenler ve outdoor meraklıları için çıkartan The North Face, aynı yıl çadırlarının içine eklediği ve dağda gece soğuktan rahatsızlık duymadan rahatlıkla kalabilmeyi sağlayan, malzeme ve duvar tertibatını piyasaya sürerek macera severlerin ilgisini üzerine toplamıştır. 1999 yılında ise uzun koşu ayakkabıları piyasaya sürülmüştür.

     the-north-face-spor

    Kuruluşundan sadece 48 yıl sonra The North Face, extrem spor sektöründe liderliğini koruyor. Firmanın mottosu ise; “siz limitlerinizi zorlayın diye biz tasarımlarımızın limitlerini zorluyoruz”…

    THE NORTH FACE ÜRÜNLERİNİN ÖZELLİKLERİ

    The North Face montlar, şehir içinde ve özellikle spor yaparken sizi terletmez, üşütmez, rüzgar ve su geçirmez.

    Özellikle kayak yaparken kullanılan ve içlik tabir edilen kayak  tulumunun içine giyilen polar üst ve taytlar, en düşük sıcaklıklarda bile yüksek performanslı koruma sağlar. Vücut ısınını sabitler, terleme yapmaz. Vücudu tam sararak spor yaparken gerekli olan hareket özgürlüğünü sağlar.

    thr-north-face-ceket

    Outdoor ve tırmanış ayakkabılarının ise, üstü yırtılmaz malzemeden, alt kısmı ise kaymaması için özel desenlerle ve yine özel malzemeden üretilmiştir. İç kısımları özel topuk yastıkçıkları ile desteklenmiştir ve ayağı bir eldiven gibi sararak burkulmaları ve yaralanmaları önler.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN