• Paten ve Hız

  • Paten tutkunuysanız ve hıza düşkünseniz sizin de sürat patenine ihtiyacınız vardır.
    Bir tutku olan pateni 1960 yılında Belçikalı müzik aleti yapımcısı Joseph Merlin bulmuştur. Eğer hızlı kullanmak istiyorsanız hız pateni tercihleriniz arasında olmalıdır. Yalnız hız patenini başlangıç seviyesinde kullanmayınız. Başlangıç seviyesinde kullanırsanız olası kazalara davet çıkarırsınız. Sürat yapacağınız bir paten kullanmak istiyorsanız diğer bir çeşit slalom patendir. Slalom paten ile hızlıca slalom yapabilirsiniz. Manevra yapma özelliği vardır. Paten alırken de frenin olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Pateni kullanırken de mutlaka güvenlik önlemlerini almalısınız. Kask, dizlik ve dirsekliği mutlaka takmalısınız. Paten sürecekseniz ve hız ile slalom pateni kullanacaksanız mutlaka uygun paten alanları seçmelisiniz. Seçeceğiniz paten kalça sırt ve bacakların sıkı bir şekilde olacak pateni seçmelisiniz. Seçeceğiniz paten kalp fonksiyonlarınızı dengeleyici olmalıdır. Pateninize seçerken fiziksel kondisyon sağlamasına dikkat etmelisiniz. Sürat pateninizin tekerleği 84 – 110 mm olmalıdır. Paten alırken de bu değerler hayati önem taşır. Özellikle dikkat etmeniz gereken konu fren mevzusudur. Topuk freni kullanmak ve güvenli şekilde durmayı öğrenmeniz gerekir. Ama slalom pateni kullanan patenciler topuk freni kullanmazlar. Fren hareket etmelerini engelleyebilir. Genellikle kullanılan hız pateni bot olarak özelleştirilmiştir.

    slalom-paten

    Hız pateninin üretimi ayak kalıplarına özeldir. Sporcular yüksek rulman içeren pateni tercih ederler. Hız ve kontrol için aerodinamik özelliği de çok önemlidir. Sürat pateni olimpiyat oyunlarında kullanılan bir paten türüdür. Paten kullanımı İskandinavya, Doğu Avrupa, Hollanda gibi ülkelerde yaygındır. Dünyada olan olimpiyatları Uluslararası paten birliği yönetmektedir. Bu yarışlar uzun kulvar, kısa kulvar ve maraton yarışlarıdır. Yarışlarda paten hızı için tekerleğin büyük olup olmaması çok önemlidir. Tekerlek ne kadar büyükse paten o kadar hızlıdır. Tekerleğin sertlik durumu da yükseğe doğru sertleşir. Sert tekerlekler her zaman daha dayanıklı olmuştur. Daha sert tekerlekler hızınıza hız katacaktır. Tekerleğin yumuşak profilli olması da çok önemlidir. Yumuşak profil daha dayanıklı paten çeşitlerindendir.

    hiz-pateni

    Hız patenleri aynı zamanda formunuzu korumaya yardımcı olacaktır. Asıl modelimiz olan slalom ve hız pateni dışında diğer patenlerden de bahsetmek gerekir. Fitness pateni 4 tekerlekli olmakla birlikte sağ ayak topuğunda fren vardır. Spor yaparken, tur atarken ve özellikle uzun mesafede bu pateni kullanabilirsiniz. Bu patenle slalom hareketlerinin basit olanlarını yapabilirsiniz. Yüksek yerlerden atlamak pek sağlıklı değildir. Hokey patenini sokak hokeyi oyuncuları kullanır. Dönüş ve manevra için en uygun olan paten olarak yapılmıştır. Hokey oynamak hiç bu kadar rahat olmamıştı. Agresif paten tekerleği sert ve küçük olan paten türüdür. Adrenalin dolu kayışlarda agresif paten kullanılır.
    Asıl önemli olan sürat tutkunları için hız ve slalom pateni daha çok tercih edilir. Bu patenler sürat tutkunlarının ihtiyaçlarına cevap verecek niteliktedir.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN