• Outdoor Ayakkabılarla Kış Sporlarınızı Yapın

  •   Doğa sporları sevenlerdenseniz sizin için havaların soğuması, kestanelerden, yumuşak terliklerden ya da sıcak tutan kazaklardan daha keyifli olabilir. Serin havalarda yapılan uzun yürüyüşler, dağ tırmanışları, kamplar, rafting ve çok daha fazlası, outdoor sporları sevenler için mutluluğun diğer adı oluyor.

    Tüm bu sporları yaparken, vücut ısınızı korumak için ilk önerimiz ayağınızı sıcak tutmanız. Vücudun en çok ısı kaybeden bölgelerinden olan ayaklarınızı sıcak tuttuğunuzda göreceksiniz ki ısınmanız rahat olacak ve dışarıda durduğunuz süre boyunca sıcak kalacaksınız.

    Outdoor ayakkabılarda sandığınızdan çok daha fazla ürün ve marka seçeneğiniz var. The North Face, Salomon, Merrell, Dolomite, Killtec gibi markalarda outdoor ayakkabı modellerini çok sayıda bulabilirsiniz.

    Erkek outdoor ayakkabı modellerinden alışveriş yapmak için tıklayın

    Kadın outdoor ayakkabı modellerinden alışveriş yapmak için tıklayın

     

    merrell

    Killtec

    Alman menşeili Killtec’ten ayakkabı seçimi yaparsanız uzun süre giyebileceğiniz outdoor ayakkabıya sahip olursunuz da demek olur. 1981 yılında spor ayakkabıları üreterek sektöre giriş yapan Killtec, özellikle kış soprlarına özel ayakkabı ve kıyafetler tasarlıyor. Soğuk ve su geçirmeyen materyallerden hazırlanan Killtec’in outdoor ürünleri dünya genelinden 30’dan fazla ülkede satılıyor. Merkezi Almanya’nın Hamburg şehrinde bulunan marka, outdoor ayakkabı ve kıyafetlerde son trendleri ve teknolojileri takip ediyor ve üretimlerini kullanıcıların maksimum rahatı için hazırlıyor.

     

     

    Merrell

    Amerikalı Merrell, kadın ve erkek ayağının farklı yapısını düşünerek her ikisi için de farklı teknolojiler, farklı kalıplar kullanarak outdoor ayakkabılar hazırlıyor. 1980’lerin başında  üç arkadaşın yürüyüş yapma fikriyle kurulan ve kısa sürede, outdoor sporlar sevenlerin beğenisi kazanan Merrell, özellikle rahatlığıyla tanınıyor. Goretex, Vibram, Polartec, Ortholite, Primaloft gibi teknolojilere de yer veren Merrell, bir outdoor ayakkabıda aradığınız her özelliğe sahip diyebiliriz. 2010 yılında 500 milyon Dolar’lık satış rakamına ulaşan Merrell, üretimlerine en kaliteli ayakkabıları yapanİtalya’da devam ediyor.

     

    salomon

    Salomon

    1900’lerin ortasında Fransa’da tarihine başlayan Salomon, artık Adidas’ın olduğu için merkezi Amerika’da. Ama tasarımları hala Fransa’da, genç Fransız tasarımcılarla hazırlanan Salomon, koşu, yürüyüş, tırmanış, kayak, snowboard ayakkabı ve ekipmanları hazırlayan marka, dünyada 40’tan fazla ülkede outdoor sevenlerle buluşuyor.

    Outdoor sporlarda siz sıcak tutacak polar modellerine bakın.
    Erkek Polar Modellerini Görmek İçin Tıklayın
    Kadın Polar Modellerini Görmek İçin Tıklayın

     

    the north face

    The North Face

    Adını, doğa sporları için ne kadar dayanıklı olduğunu göstermek için Kuzey Yarım Küre’deki dağların en soğuk ve acımasız kısmından alan The North Face, özellikle soğuk iklimlerde spor yapmak için ideal. 1966 yılında San Francisco’nun Berkeley bölgesinde kurulan markanın temellerini atansa iki dağcı arkadaş.  ‘Asla keşfetmekten vazgeçme’ mottosuyla hazırlanan The North Face’in koleksiyonunda outdoor ayakkabılar dışında, zorlu doğa sporları için kıyafet ve ekipmanlar da bulunuyor. Kayak kıyafetleri, uyku tulumları, çanta ve çadırlar için de The North Face’i ziyaret edebilirsiniz. The North Face’in ayakkabılarını, diğer outdoor ürünlerde olduğu gibi zor geçen soğuk kış günlerinde kullanabilirsiniz.

     

    dolomite

    Dolomite

    Kalitesinden ödün vermeden, 100 yıldan uzun süredir outdoor ayakkabılar üreten  Dolomite İtalyan yapımı bir marka. Outdoor ayakkabı konusunda en sağlam tabanlardan birine sahip olan Dolomite’nin botları kesinlikle su geçirmiyor ve ister şehirde isterseniz de doğa sporları yaparken giyilebilecek modellere sahip. Dünya üzerinde ihtitacı olan insanlar için de hayırsever kampanyalara imza atan outdoor markanın modelleri arasında her zevke hitap eden modeller bulmak mümkün.

     

    columbia

    Columbia

    1938’de şapka şirketi olarak kurulan ve yıllar sonra spor giyimde kendini kanıtlayan Columbia, dış giyim, spor giyim, aksesuar ve dayanıklı ayakkabı üretimi yapıyor. Outdoor sporların ihtiyacıyla, moda dünyasındaki trendleri birleştiren Columbia, özellikle su geçirmeyen kumaşlarıyla tanınıyor.

     

    outdoor ayakkabıların özellikleri nasıl olmalı

    Yukarıdaki ayakkabı için tıklayın: Merrell Phoenix Gore-Tex Outdoor Ayakkabı

    Outdoor ayakkabıların özellikleri nasıl olmalı?

    Doğayla başbaşa kalıp, sevdiğiniz sporları yaparken ayağınızdaki ayakkabı da doğayla uyum içinde olmalı. Tüm gün boyunca ayakkabıyı çıkarmayacağınız, zorlu koşullara karşı ayağınızı koruyacağı göz önüne alındığında, outdoor ayakkabılar, spor modellerden farklı olarak daha dayanıklı olmalı. Tabanı ve materyalleri doğa sporlarına uyum sağlamalı.

    Outdoor ayakkabı alırken şu maddelere dikkat edin:

    -Ağırlığı: Ayakkabınız çok ağır olursa hem kemik sağlığınıza olumsuz etki bırakır hem de rahat hareket etmenizi engeller. Ayakkabınız ne kadar hafif olursa o kadar rahat olursunuz.

    -Dayanıklılığı: Outdoor ayakkabı modeli seçerken mutlaka kendini kanıtlamış, yukarıda da listelediğimiz markalar arasından seçim yapmaya özen gösterin. Üstün teknolojilerle outdoor ayakkabı üreten bu markalar suya, çamura karşı dayanıklı ayakkabılar üretiyor.

    -İç yapısı: Ayakkabının tabanı sayesinde tüm günü rahat geçirebilirsiniz. Ayağın kavislerine göre şekillenen taban outdoor ayakkabılarda mutlaka bakılması gereken bir özellik. Ayağı soğuktan koruması ve iç dikişlerin ayakları rahatsız etmemesi de dikkat etmeniz gereken özelliklerden.

    Erkek outdoor ayakkabı modellerinden alışveriş yapmak için tıklayın

    Kadın outdoor ayakkabı modellerinden Alışveriş yapmak için tıklayın

    Outdoor ayakkabılar neden su geçirmez olmalı?

    Doğa sporları yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, kıyafetleriniz kadar ayakkabılarınızı da spora uygun seçmek. Ayağı soğuktan, sudan ve nemden koruyan, yere sağlam basan ve doğa şartlarına uyum sağlayan ayakkabı seçtiğinizde sporunuzu yaparken alacağınız tat da artacaktır. Bunun için de seçeceğiniz ayakkabıdaki ilk şart su geçirmiyor olması.

    Kaliteli outdoor ayakkabıların hemen hepsinde su geçirmeyen özellikli Gore-Tex lisanslı kumaşlar kullanılır. Bu kumaş, üzerindeki milyonlarca mikro delik sayesinde su geçirmez ama sudan daha küçük olan buhar moleküllerini geçirir. Yani ayakkabının dışıyla temas eden su, ayakkabının içine giremez ama sıcak ya da ter yüzünden ayakta biriken nem, buhar olarak ayakkabıdan dışarı çıkabilir.

    Sabahtan akşama kadar, siz doğa sporunuzu yaparken ayağınızın rahat olması ve doğayla uyum içinde hareket etmesi için su geçirmez özellik taşıması şart.

     

    outdoor ayakkabı teknolojileri

    Yukarıdaki ayakkabı için tıklayın: Salomon Cosmic 4d 2 Outdoor Ayakkabı

    Outdoor ayakkabı teknolojileri

    Gore-Tex

    Çok gözenekli, ince bir kumaş olan Gore-Tex, sıvı geçirmeyen ama buharı dışarıya bırakabiliyor. Bu sayede yağmur, çamur ya da kar suyu ayakkabıdan içeri geçemiyor ama ayaktaki nem dışarı çıkabiliyor. Kumaş nefes aldığı için vücudunuzdaki nem ve buhar sizi ıslatmıyor; dışarı çıkarak hep kuru olmanızı sağlıyor. Gore-Tex kumaşla tasarlanmış ayakkabı aldığınızda ayağınız, terlemeyecek, ıslanmayacak veya üşümeyecek de demek oluyor.

    Vibram Taban

    1935 yılında dağcıların hayatını kaybetmesinin ardından, arkadaşları İtalyan Vitale Bramani’nin tasarladığı bu tabanlar günümüzde hala kullanılıyor. Hafif, esnek, dayanıklı kauçukla hazırlanan Vibram tabanlar, kaymama özellikleriyle mükemmel tutuş sağlıyor. Dağcılık, yürüyüş ve günlük olarak farklı kriterlere göre tasarlanan Vibram modelleri de mevcut. Vibram tabanların en güzel özelliklerinden biri de, kauçukların arasının çamur, kar ya da yol tutuşunu engelleyen herhangi bir şey tutmaması.

    Eva taban

    Eğer outdoor ayakkabınızı çok zorlu koşullarda kullanmayacaksanız hafif eva tabanlı modellerden seçebilirsiniz. Yoğunluğu düşük poliüretan olan eva tabanlar ayakkabının hafifliğini de düşürecektir.

    Outdoor ayakkabı giyerken nelere dikkat edilmeli

    Doğa sporları yaparken outdoor ayakkabınızın rahatlığını küçük ipuçlarıyla desteklemeniz gerekiyor. Termal özellik taşıyan ya da pamuk, yün gibi doğal makzemelerle üretilen çoraplardan seçmek bunlardan bir tanesi. Bir diğeri de rahatlığınızı oldukça etkileyecek bir etmen. Ayak tırnaklarınızı kesmek. Uzun kalmış tırnaklar, özellikle botların içinde gün boyunca ayağınızı rahatsız edecektir.

     

     

    outdoor ayakkabılar hangi sporları yaparken giyilir

    Yukarıdaki ayakkabı modeli için tıklayın: Salomon Speedcross 3 W Outdoor Ayakkabı

    Outdoor ayakkabı hangi sporları yaparken giyilir?

    Outdoor ayakkabılar, yapıları gereğince su geçirmezler, dayanıklıdırlar, ayağın sıcak kalmasını sağlarlar, ıslak ya da buzlu zeminde kaymazlar. Yani doğayla başbaşa olduğunuz, onun çetin yapısıyla başetmeniz gerektiği zamanlarda size destek olup zamanın tadını çıkarmanızı sağlarlar.

    Ava çıkarken, bisiklet sürerken, dağ ya da kaya tırmanışı yaparken,  kampa giderken, kar tatiline çıkarken, uzun doğa yürüyüşleri (trekking) yaparken, ATV sürerken outdoor ayakkabılardan kullanabilirsiniz.

    Her ayakkabıda olduğu gibi outdoor ayakkabıda da yaptığınız spor ve mevsime göre seçim yapmanız gerekiyor. Bunun için iç malzemesiyle farklılaşan, ağırlığı değişen ya da bilek boyu uzun veya kısa olan modeller seçebilirsiniz. Online mapleleafonlinecasino.com oynayın!

    Outdoor ayakkabıları doğa sporları yaptığınız günler dışında, şehir içinde de kullanabilirsiniz. Özellikle son yıllarda sert geçen kış günlerinde, su geçirmedikleri ve yere bastığınızda kaymadığı için outdoor botların kullanım yerleri arttı.

    Eğer buzlu zeminlerde outdoor ayakkabı kullanacaksanız, tabanındaki çivilerle yere daha sağlam basan ve kayma ihtimalini neredeyse tamamen ortadan kaldıran modellere de göz atabilirsiniz.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN