• Olimpiyat Mayo ve Arena

  • Mayo: İlk defa 1910’lu yıllarda kolsuz olarak jarse mayolar üretildi. Bacak kısmı genellikle dizlere kadar kapalı idi. 1930’lu yıllarda mini etekli modeller üretildi. 1940’lı yıllarda süslü boneler ve korse tarzı daha içi çamaşırı tipinde mayolar üretildi. Ama günümüze  en yakın mayo modelleri ve kumaş türleri 1960’larda oluşmaya başlamıştır. Artık vücudu sarmaya başlayan modeller rahat hareketi sağladığı için tercih edilir olmuştur. Tabi mayonun bu gelişimi hem deniz kültürünü hem de yüzme sporunun gelişmesini de sağlamış oldu .

    arena-erkek-mayo
    Mayo hiçbir kıyafete benzememektedir. Çünkü klorlu suya, tuzlu suya güneşe, güneş yağına, tere, kuma  dayanaklı olması gerekmektedir. Dış etmenlere en çok maruz kalan kıyafettir. En önemli husus  su da hareketi etkilemeyecek hatta kolaylaştıracak bir esnekliğe sahip olması gerekmesidir.

    arena-yuzucu-mayolari

    Olimpiyat Oyunları: Gelelim Olimpiyat Oyunlarına.. Dört yılda bir düzenlenmektedir. Spor etkinlikleri içerisinde en kapsamlı olanı Olimpiyat Oyunlarıdır. İlk Modern Olimpiyat Oyunları 1896 yılında gerçekleştirilmiştir. 1924 yılında da Kış Olimpiyatları düzenlenmeye başlanmıştır. Ayrıca temelinde ‘’Barış ve Kardeşlik’’  anlamı taşıyan  birliği beraberliği hatırlatmaya çalışan dünya katılımını sağlayan spor etkinliğidir.

    arena-kadin-yuzucu-mayo

    Yüzme: Yüzme sporu 50 metre boyunda 8 kulvardan oluşan havuzlarda gerçekleştirilmektedir. Bedenin kollar ve ayakların belli stillerde kullanılması  ile gerçekleştirilen bir spordur. İlk defa 1828 yılında Liverpool’da açık hava havuzunda yüzme yarışmaları düzenlenmiştir. İlk defa 1896 yılında Olimpiyat oyunları ile birlikte yüzme yarışlarına da yer verilmiştir. Kelebek, kurbağa,sırt,serbest adı altında 4 tekniği vardır.Yüzücüler uzun mesafeciler ve sprinterlar olarak ikiye ayrılır. Sprinterlar için hız çok çok önemlidir ki yeni nesil mayoların önemi bu kulvardaki sporcularla daha anlam kazanır . Dört tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen neden gelişemediğini bildiğimiz sebeplerden sorgulamadığımız bir spor dalıdır.

    michael-phelps-arena-mayo

    Yeni Nesil Mayo: Fakat mayo giyebiliyor olmak yüzme sporunda yeterli midir? Hayır. Olimpiyat Oyunlarına katılan sporcular dahil tüm sporcular mayolarına antrenörler karar veriyor. Yani mayo sektörü o kadar gelişti ve değişti ki ; mayonun su da ki sürtünmesi, potluk yapıp yapmaması, eklemlerinizi çok sıkı kapatması, herhangi bir bölgeden-özellikle bel çukuru-giren su bütün performansı etkilemektedir. Yeni nesil mayoların sporcunun performansını 00.20 /00.50 oranında etkilediği bilinmektedir.

    arena-yuzucu-mayosu

    Arena: Yeni nesil mayo üretimine en çok katkıyı sağlamış markadır. Gerek tasarım, gerek renk, gerekse kullanılan malzeme ile son yıllarda mayo üretimine damgasını vurmuştur. Yüzerken mayonun su ile sürtünmesi ne kadar azalırsa sporcu o kadar hızlı yüzer. Artık mayo bir eşyadan çok teknolojik bir  ürün olmuştur.

    arena-mayo

    Yeni nesil mayolar hidrodinamik bir özelliğe sahip teflon davranışı dediğimiz kayma hissine yakın bir his vermektedir. Bırakın klorlu su, tuzlu su, güneş, ter ile mücadeleyi artık sporcuya hız kazandıracak bir teknoloji anlamı yüklenmiştir. Kısaca; Arena yüzdürür .

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN