• Kış Dolaplarında Mutlaka Olması Gereken Parçalar

  • Kış soğuk olabilir ama siz sıcacık olmalısınız! Soğuk havalarda kat kat giyinmeyi sevmiyor olabilirsiniz. Ya da soğuğun sizi illa bir yerden yakaladığını düşünebilirsiniz. Ne olursa olsun yalnız değilsiniz. Sürekli soğutan, en kısa dışarı çıkma mesafesini bile gözümüzde iyice büyüten kış aylarını, yazın ılık ılık esen rüzgara tercih eden kişi çok azdır. Yine de kış ayları, dolap yenilemek, dikkat çeken bir stil yakalamak için size mükemmel fırsatlar verebilir.

    Havalar ne kadar soğuk olursa olsun, kendi stilinizden taviz vermeden sıcak kalmak için ihtiyacınız olan parçaları sıraladık. Önerileri dikkate alın ve modanın lokomotif isimlerinin ağızlarından hiç düşürmedikleri stil kelimesi hep sizinle olmasını sağlayın.

    k2

    Hem sıcak tutan hem de zamansız tutan bir palto

    Nereye gittiğiniz önemli değil. Kış aylarında sizi ilk gördüklerinde ilk dikkatlerini çeken üzerinize ne aldığınızdır. Bu yüzden dış giyime biraz yatırım yapmak iyi bir fikir olacak. Hem gündüz hem de gece giyebileceğiniz palto alın ve her kıyafetinizle birlikte giyin.

    k3

    Klasik bir kazak modeli

    Kazaklar bu listenin kesinlikle olmazsa olmazlarından. Boğazlı, bisiklet yaka ya da boğazlı kazaklardan birkaç tane mutlaka almalısınız. Triko model kazakları daha soğuk havalarda termal içliklerle ya da hırkalarla destekleyebilirsiniz. Kalın örgü modellerse kışın ikonik parçalarından biri. Üstelik bu kalın örme kazaklarla romantik, asi ya da bohem istediğiniz tarzı bu kazaklar size verebilir.

    Skinny Pantolon

    Olmazsa olmazlar listemizde kesinlikle skinny pantolonlar var. Topukluyla, spor ayakkabıyla, sandaletle, kar botuyla kısacası aklınıza gelecek her ayakkabıyla yakışacak bu pantolonlar kurtarıcı parçanız olacak. Üzerine ister kazak isterseniz de daha şık bir şeyler giyin yine yakıştıracaksınız. Kısacası renkler arasında siyah neyse, alt giyim arasında da skinny pantolonlar o demek.

    k4

    Bot

    Ayakları kış boyunca sıcak tutmak ilk şartımız olsun! Ne kadar güzel giyinirsek giyinelik ayakları üşütme ihtimaline dikkat etmeliyiz. Hem kısa hem de uzun vadede sağlıklı kalmak için ilk şartlarımızdan biri bu.

    Kış dolabınız için bot seçerken birkaç ufak detaya dikkat etmelisiniz. Hatta şık ve sportif olmak üzere iki ayrı bot da edinebilirsiniz. Şık duran botunuzu ofiste, davetlerde giyerken sportif olanı daha soğuk günler için tercih edin. Ve bu sportif bot modellerinde altının da kalın olmasına, içinin terletmemesine, su geçirmemesine dikkat edin. Yoksa işin hiç esprisi kalmaz.

    Şal ve atkı

    En aksesuar sevmeyen insanlar bile bunlara bayılır. Kış kıyafetleriniz tamamlarken de mutlaka şal ve atkı kullanın ki tarzınızı yansıtırken sıcak da kalmayı başarın. Atkıları klasik olarak boğazınıza dolamak yerine daha farklı kullanabilirsiniz. Paltonun yakasından incecik gösterebilir, omuzlarınıza serebilir ya da Fransız kadınların edasını yakalamak için eşarp gibi kulaklarınızı da kapatarak kullanabilirsiniz.

    k5

    Yukarıda: Ice Tech, polar eldiven

    Uyumlu eldiven

    Bir Amerikan deyiminde olduğu gibi ‘eller soğuk ama kalpler sıcak olsun’ demek kulağa çok romantik geliyor olsa da bir yerden sonra ellerinizin de kalbiniz gibi sıcacık olmasını istemeniz çok normal. Deri, kaşe, penye ya da örme eldivenlerle ellerinizi sıcak tutarken stilinizi de kendini gösteren bir aksesuarla destkeleyebilirsiniz. Eldiven konusunda küçük bir not, kendi güzelliğini daha da göstermesi için palto ya da montunuzla uyumlu bir model almaya özen gösterin. Bu sayede kış aylarında, dış mekan şıklığınızı garantilemiş olacaksınız.

    monnt

    Yukarıda: GIGA mont

    Hem sıcak tutan hem ısıtan mont

    Pofuduk mont modellerinin kalın hatta mümkünse kaz tüyü modellerinden bir tane mutlaka edinin. Özellikle de dikkat çeken tarzda giyinmeyi seviyorsanız… Son zamanlarda parlak renkte ve parlak kumaşlı mont modeller revaçta. Ancak bunlar çok ilginizi çekmiyorsa termal özellikli ya da kaz tüyünden yapılmış mont modellerine bakabilirsiniz. En soğuk havalarda bile giyebileceğiniz bu montları bahar aylarına da taşıyabilirsiniz. Vücut ısısına göre sizi ısıttığı için her havada rahatlıkla giyebilirsiniz.

    İnce Trikolar

    Kazaklar size fazla geliyorsa ya da dışarının soğukluğu ile iç mekanların sıcaklığı arasında gidip geliyorsanız önerimiz trikolar. Kazak ya da hırka trikolar tüm kış boyunca kurtarıcı parçanız olabilir.Pantolon ve eteklerle giyeceğiniz trikoları üzerine takacağınız broş ya da kolyelerle daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz.

    Taytlar

    Kış geldiği zaman, taytlar kesinlikle kızlar için klasikleşen bir parça oluyor. Çünkü uzun kazaklarla hiç risk almadan bir araya geliyorlar ve her zaman giyilebiliyorlar. Hemen her ayakkabıyla, özellikle çizme ve botlarla uyum sağlamaları ise onlar için artı bir puan.

    Kışın en kurtarıcı parçası: Hırka

    Kış aylarının joker olmayı en fazla hak eden parçası kesinlikle hırkalar. Mont içine, tişört üzerine, trikolarla birlikte üşüme ya da fazla yanma ihtimaline son vermek için hırkalardan dolabınıza daha fazla ekleyin.

    Bonus: Kış Dolabınızda Bunlar da Mutlaka Olsun

    -Çoraplara daha çok yer verin

    Kış demek sadece pantolon ve tayt giymeye hapsolmak demek değil. Zaten bu yüzden rengarenk ve her desenden opak çoraplar var. Kışlık elbise ve eteklerinizi bu çoraplarla birlikte giyin ve tarzınızı kışa en renkli şekilde adapte edin.

    Aksesuarların gücünü kullanın

    Çanta, şapka, ayakkabılar her biri sizin güçlü kış stiliniz için vazgeçilmeziniz olsun. Tarzınızı onlarla tamamlayın hatta en dikkat çeken parçalanız onlardan biri olsun. Aksesuar demişken, son zamanlarda şapkaların en sevilen kış aksesuarlarından biri olduğunu hatırlatalım.

    -Takı kullanmayı ihmal etmeyin

    Kat kat giyindiğiniz için takılarınızın kıyafetlerin arasında yok olacağını düşünmeyin. Çünkü kışın da takılar en iyi arkadaşınız olabilir. Uzun bir kolye takıp paltonuzun dışına çıkarın, gösterişli bir küpeyle şapka ya da berenizle uyum sağlayın ya da yüzüklerle dikkati elinize çekin.

    -Portföy çantalara şans verin

    Evet, yanlış okumadınız. Portföy çantaları gece davetlerinden dışarı çıkarıp gündüze taşıyalı çok olmuştu ama onları şimdi bir de kış aylarına taşıyoruz. Kolunuzun altına büyük boy bir portföy alın ve ayna karşısına geçin. Ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız 🙂

    -Makyaj stilinizi değiştirin

    Kış aylarında makyaj tonları daha koyuya geçebilir. Ama bunu yapmak zorunda değilsiniz. Daha ince yapılı fondöten ya da bb kremlerden kullanabilir; koyu renk rujlar yerine şeftali tonlarını seçebilirsiniz. Farlarla göz kapağınıza gölgeler yapmak yerine sadece maskara kullanarak kirpiklerinizi belirginleştirebilirsiniz. Kış ayları için makyajınızla da farklı bir adım atmış olursunuz.

    -Güneş gözlüğü kullanın

    Güneş gözlükler kesinlikle yaza ait olmaktan çıktı. Soğuk havalarda da hem gözünüzü korumak hem de stilinizi böyle bir aksesuarla tamamlamak için gözlükleri kullanabilirsiniz. Kış güneşi kendini gösteriyor olsun ya da olmasın gözlük kullanın ve sadece yağış olduğu zamanlarda gözünüzden çıkarın.Özellikle saçınızı açık bıraktığınız günlerde daha albenili görünmenizi sağlayacak.

    -Diz boyu çizmelere şans verin

    Çok cesur görünseler de aslında diz boyu çizmeler her kış karşımıza çıkıyor. Peki siz neden onlardan birini kış stilinize eklemiyorsunuz? Etek giydiğiniz günlerde stilinizi diz boyu bir çizmeyle tamamlayın hatta paltonuzu da omzunuza alın. Dış görünüşünüzün ne kadar değiştiğini kendiniz hemen farkedeceksiniz.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN