• Kayak Kıyafeti Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Tavsiye

  • KAYAK KIYAFETİ SEÇECEKLERE ALTIN TAVSİYELER

    Kışın tadını çıkarmak ve bembeyaz örtünüz üzerinde özgürce hareket etmek isteyenler kayak kıyafeti seçerken dikkat edilmesi gereken 10 tavsiye ile en doğru seçimleri yaparak kış mevsiminde özel tatil seçeneğini kullanabilirler. Kayak kıyafeti seçimi tavsiyelerini mercek altına aldığımızda öne çıkan seçenekleri şu şekilde belirtebiliriz.

    kayak-gozlugu-secimi-2016
    KAYAK MONTU

    Kıyafetinizin en dış katmanını oluşturan kayak montu işlevse olarak sizi en iyi koruyacak malzeme olmanın yanında tasarımı ile de kıyafet kombininizin en öne çıkan detayıdır. Çok şişkin olmaması gereken kayak montu kardan sizi koruyacak tasarıma sahip olmalıdır. Kayak kıyafeti seçerken dikkat edilmesi gereken 10 tavsiye içinde en dikkat edilmesi gereken husus olan kayak montu seçiminde bir diğer dikkat edilecek husus olumsuz hava koşullarında sizi koruyacak yüksek yakalar olmalıdır. Ayrıca koltuk altlarında bulunacak fermuarlar da sizin için tercihiniz belirleyecek diğer detaylardandır.

    kayak-kiyafetleri-secimi

    TULUM/KAYAK PANTOLONU

    Kayak kıyafeti kombininizin bir diğer önemli parçası olan kayak pantolonu da sizin için işlevsel özellikleri barındırmalıdır. Sizi kardan ve soğuk havadan koruması gereken bu materyal aynı zamanda sizin kıyafet kombininize uygun tasarıma sahip olmalıdır. Pantolon ve tulum tercihini yaparken tam bedeninize uygun tercihi yapmalı uzun ve kısa ürünleri tercih etmemelisiniz.

    kayak-montlari-2016

    BİLEK VE DİZ KORUYUCULAR

    Özellikle snowboard yapanlar için ideal bir seçenek olan diz ve bileklik koruyucuları sizi sert yüzeylere karşı koruduğu gibi aynı zamanda kar botunun dize denk gelen kısmından da korumuş olacaktır.

    kayak-mont

    ATKI BERE

    Atkı ve bere seçimi yaparken size pratik seçenek sunan kar maskesi şeklindeki polar ürünleri tercih etmelisiniz. Polar kar maskesi ile daha az parça ile kıyafetinizi tamamlarken aynı zaman da tüm yüzünüzü korumuş olacaksınız.

    kayak-kiyafeti-secerken-dikkat-etmeniz-gerekenler

    KAYAK GÖZLÜĞÜ

    Kayak gözlüğü seçiminde renk ve gözlük tasarımı seçimine karar vermelisiniz. Kayak gözlüğünün koyuluk derecesini seçerken normal havalar için 1. Ve 2. Seviyeler ideal seçimler olacaktır. Ayrıca hava durumuna göre de gözlüğün cam rengini seçmelisiniz. Kayak gözlüğü seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da buhar engelleyici özelliktir. Sizin güvenliğiniz için de önemli olan bu özellik daha rahat ve güvenli bir kayak yapmanızı sağlayacaktır.

    kayak-kiyafetlerinde-kask-secimi

    KAYAK AYAKKABISI

    Kayak ayakkabısı seçiminde aklınızda bulunması gereken detay birkaç numara büyük kayak ayakkabısı seçmek olacaktır. Kar kıyafeti seçiminize göre ayakkabı ebadı seçimin belirlemeli kat kat çorap giyecekseniz buna uygun ayakkabı seçimi yapmalısınız. Yanlış kar ayakkabısı seçimi sizi rahatsız edeceği gibi yaralanmalara da sebebiyet verebilir.

    kayak-kiyafetleri-2016

    KASK

    Kayak kıyafeti seçerken dikkat edilmesi gereken 10 tavsiye içinde en dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alan kask, doğru seçilmesi gereken bir materyaldir. Öncelikle kafanıza tam oturan ve rahat bir kullanım sağlayan kask tercih etmelisiniz. Ayrıca güvenliğiniz için kaliteli kasklardan tercih yapmanız önem taşımaktadır.

     

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN