• Kampa Giderken Almayı Unutmamanız Gereken 7 Şey

  • Kampa Giderken Almayı Unutmamanız Gereken 7 Şey

    İş yaşantısının yorucu temposuna ara vererek, doğayla bütünleşmek çoğu kimsenin yapmak istediği ancak bir türlü adım atmaya cesaret edemediği bir istek. Oysa ki ne güzel olurdu şöyle tamamen doğal bir ortamda kamp kurup bütün stresi ve yorgunluğu atmak. Güzel olurdu ancak hiç zor değil. Ülkemizde hemen her ilin çok yakınında kamp kurulacak harika yerler mevcut. Yapmanız gereken kamp için karar vermek ve hemen hazırlıklara başlamak. Temel olarak kamp yaparken almayı unutmamanız gereken 7 şey ise şunlardır.

    Kamp Çadırı

    Kampa gidecek herkesi için en gerekli malzemelerin başında kamp çadırı gelmektedir. Gideceğiniz yerin özelliklerine ya da gideceğiniz mevsime uygun bir çadır kamp yapmak isteyen herkesin ilk olarak edinmesi gereken malzemelerden biridir. Doğada her tür hayvana ve hava durumuna karşı siz koruyacak iyi bir çadır edinerek kamp hazırlıkları için başlangıç yapabilirsiniz.

    cadır

    Uyku Tulumu

    Kampa gidecekler için bir diğer önemli gereç uyku tulumudur. Çadırınızın içinde rahat bir uyku çekmek için kaliteli bir uyku tulumu edinmeniz şart. Kamp yaparken almayı unutamamanız gereken 7 şeyin en önemlilerinden olan uyku tulumu ile harika bir kamp süreci geçirebilirsiniz. Kamp sırasında yorulacağınız için, dinlenirken uyku tulumunuz en yakın dostunuz olacaktır.

    uykutulumu

    Mat

    Kamp sırasında yanınızda mutlaka bulunması gereken eşyalardan bir tanesi de mattır. İyi bir mat ile ister çadırda ister açık havada yatın, sırtınız yere değmeden kaliteli bir uyku çekebilirsiniz. Kamp kurduğunuz her yerde işlevsel bir mat olmazsa olmazlardan biridir.

    mat

    Ayakkabı

    Kamp sırasında yanınıza almanız gereken önemli eşyalarınızdan biri de ayakkabılarınız olacaktır. Doğa yürüyüşü ya da karlı bir yerde yürüyüş yapmak için bu işe uygun ayakkabılarınız bulunmalıdır. Bu nedenle gideceğiniz yerin hava ve coğrafi koşullarına uygun kaliteli bir ayakkabı edinmeye dikkat etmelisiniz.

    bot

    Çok İşlevli Bıçaklar

    Genel olarak İsviçre çakısı olarak bilinen ve birden fazla araç gereci tek bir araçta birleştiren çakılar kampa çıkmadan önce edinmeniz gereken malzemelerden biridir. Kamp koşullarında neye ihtiyacınız olacağını bilemeyeceğiniz için bir, çok amaçlı çakı ya da araç gereç seti mutlaka yanınızda bulunmalıdır. Göreceksiniz mutlaka ihtiyacınız olacak.cakıÖnceden hava durumunu kontrol etmiş bile olsanız kampa çıkan için her tür sürprize hazır olmak bir zorunluluktur. Bu sebeple bir yağmura ya da soğuk havaya yakalanma olasılığına karşı iyi bir yağmurluk kamp sırasında çok işinize yarayabilir. Önceden çantanıza yağmurluk koymayı asla ihmal etmemelisiniz.

    Kamp Çantası

    Yapacağınız kampın süresi ve niteliğine göre kamp yaparken almayı unutmamanız gereken 7 şeyden biri de kamp çantanız olacaktır. Kamp malzemelerinizin tamamını içine alabilecek ve sizi rahat ettirecek bir çanta kampın olmazsa olmaz malzemelerinden biridir. Kampa çıkan kişinin bir nevi evi anlamına gelecek olan çanta seçimine dikkat etmelisiniz.

    kampcantasi

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN