• İtalyan Efsanesi Superga, Gala Gonzales Tasarımları İle Birleşti

  • 1911 yılında tenis ayakkabısı üreterek başladığı yolculuğunu, 2016 yılında 105. yaşı ile kutlayan İtalyan ayakkabı devi Superga, ilk üretimi olan “2750 Classic” modeliyle hala dünyayı sallamaya devam ediyor. Son yıllarda gittikçe yayılan bir akım olan; ünlü kişilerin ünlü markalar için tasarım yapması modasına ayak uyduran Superga, ünlü moda bloggerı İspanyol Gala Gonzales’in tasarladığı AMLUL koleksiyonu ile 2016 yazına da damgasını vuracak.

    gala-gonzales-superga
    3.Ekim.1911 yılında İtalyan Anonima per Azioni Walter Martiny  firması, verimli Po Ovası’ndaki pirinç tarlalarında çalışan İtalyan işçiler için, eski bisiklet lastiklerinden suya dayanıklı kauçuk çizme üretmeye karar verir. Ürettiği bu su geçirmez çizmeleri tarlalarda çalışan işçiler tarafından çok fazla beğenilen firma, 1925 yılında yine altı kauçuk tabanlı ancak bu sefer sokaklarda giyilebilmesi için üzeri bezden yapılmış bir ayakkabı tasarlar ve ayakkabının üzerine bulunduğu bölgeye ithafen; “Superga” ismini yapıştırır. Superga aslında İtalya’nın Torino şehrinin güney kıyısında yer alan Po nehri yakınlarındaki önemli bir tepenin adıdır ve Anonima per Azioni Walter Martiny’nin ayakkabıları ürettiği fabrika bu tepeye çok yakındır. Bu ilk Superga modeli; bugün efsane olan 2750 Classic modelidir. 1935 yılında işlerini iyice büyüten firma, tenis, basketbol, yat ve jimnastik branşları için spor ayakkabılar üretmeye başlar.

    bordo-superga

    Ancak Superga tam Avrupa’ya açılmaya hazırlanırken bu arada İkinci Dünya Savaşı başlar ve Anonima per Azioni Walter Martiny üretimi durdurur. Ancak 1951 yılında tekrar üretime geçen firma, bu sefer sadece kaliteli ayakkabı üretimine odaklanır ve sadece tenis ayakkabısı üretmek için İtalyan lastik devi Pirelli S.p.A ile bir ortaklık anlaşması  imzalar. Çoğunluk hissesine sahip Pirelli sayesinde yıllık ayakkabı üretimi çok artan Superga, 1952-1975 yılları arasında 2 milyon ayakkabıdan 12 milyon ayakkabıya yükselen bir satış grafiği yakalar. 2750 Classic üretimi devam ederken Superga 1980 de spor kıyafetleri de üretmeye başlar.

    superga

    1993 yılında Pirelli ile olan ortaklığı sona eren Superga, zor yıllar yaşamaya başlar. Ancak 2004 yılında Basic net ile başlayan yeni ortaklık, Superga’nın tekrar bir yükseliş ivmesi yakalamasına yol açar. 2007 yılından beri Superga ayakkabılarının üretim lisansını da alan Basic Net,  ve 2011 yılında Basic Net Steve Madden markası altında Amerikan pazarına girer. 2011 yılında İngiltere Covent Garden ve 2012 yılında Amerika New York Soho’da ilk marka mağazalarını açan Superga 2012 yılından beri ünlülerle çalışarak, onların tasarımı olan ürünleri “özel koleksiyon” adı altında satışa sunmaktadır.

    superga-modelleri

    2016 yılı için dünyaca ünlü moda bloggerı ve sokak modası fotoğrafçıları tarafından en çok fotoğrafı çekilen İspanyol Gala Gonzales ile anlaşan Superga, bu yaz için hardal, haki, kum rengi ve hardal olarak 4 renkten oluşan ve örülmüş doğal renkli rafya gibi geleneksel İspanyol materyalleri ile taban kısmı süslenmiş 3 ayrı model Superga spor ayakkabıyı satışa sunuyor. Gonzales’in blogunun adından esinlenerek  AMLUL x Superga adı verilen bu koleksiyon, aynı zamanda Gonzales’in doğum yeri olan İspanya’nın Galicia şehrinden de ilham alıyor. AMLUL koleksiyonunda bulunan Superga’ların %100 pamuk olan astarı ve dış yüzeyi ise yaz aylarında mükemmel bir kullanım rahatlığı sunuyor.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN