• Arena Modelleriyle Yüzmenin Tadını Çıkarın

  • Su sporlarınından herhngi biriyle ilgileniyorsanız, Arena markası sizin için hiç de yabancı değil demektir. Mayoları ve yüzme aksesuarlarıyla Arena’yı mutlaka tanıyor olmalısınız.

    Yüzde 60’ından fazlasının su olduğu bir dünyada yaşadığımızın altını çizen Areana, suyla daha fazla vakit geçirmemiz gerektiğini, suyun sonu olmadığını söylüyor. Bize hayatın ta kendisini veren suy da sporuyla birleştirenler için Arena’da teknolojiyle eğlenceli bir aray getiren çok güzel çözümler ve detaylar var. Suyun insanla her zaman bağlantısı olduğu düşünerek harekete geçen Arena, yüzmeyi hızlandırmak, daha da keyifli hale getirmek, sporunuzu desteklemek ve yarışanlar için bitiş çizgisine daha hızlı varmalarını sağlayacak ürünler hazırlıyor. Ve her zaman suyu hissedin’ diyor.

    Arena’nın İlk Adımları Adidas İle Atılıyor

    Arena markasının ardında aslında klaikleşmiş spor markası Adidas var. Adidas’ın kurucusunun oğlu Horst Dassler, Arena markasını kurmaya 1972 yılındaki Münih Yaz Oyunları sırasında karar vermiş. O sene oyunlar sırasında yedi altın madalya kazanarak rekor kıran Amerikalı  yüzücü Mark Spitz, Horts Dassler’e yüzme sporuna özel bir marka kurma açısından da ilham vermiş ve ortaya adı bugün Arena olan, yüzme sporu için harika koleksiyonlar hazırlayan marka çıkmış. Mark Spitz, bugün hala bir Olimpiyat’ta en çok altın madalyayı kazanan kişi.

    Horst Dassler’ın Olimpiyat’lardan yola çıkmasından sadece bir yıl sonra, Arena markası ilk mayo koleksiyonunu tanıttı. O zamanın teknolojisine göreyse bu mayolar oldukça sükse yaptı. Çünkü ilk koleksiyonunu tanıtan Arena’da sadece 18 gram gelen ve vücudu ikinci bir ten gibi saran SkinFit mayolar vardı. Arena’nın beklediği ilgiye ulaşması hiç de zor olmadı. Kısa sürede çok sevilen Arena mayoların başındaki Dassler, tanınmanın iyi bir sponsorluktan geçtiğini biliyordu. Bu yüzden Arena, ilk sponsorluk anlaşmasını da 1972 Olimpiyat’larından 5 madalyayla dönen Shane Gould ile yaptı. 1974 yılındaysa, kadın yüzücünün adını taşıyan bir yüzme koleksiyonu hazırladı. 1980 yılına gelindiğinde ise Arena yine dikkat çeken bir atılım yaptı ve yüzücülerin çok sevdiği Flyback’i tanıttı. Flyback koleksiyonu sırtı çapraz gelen, yüzücülerin vücuduna göre hazırlanmış ve daha iyi hareket imkanı tanıyan mayo koleksiyonuydu. Bugün bile yüzücüler bu tarzda mayoları tercih ediyorlar.

    Arena ilk kurulduğu günden bu yana hep kendini geliştiren markalardan oldu. Başarılı yüzücülerden, Olimpiyatlar’dan ya da kaliteli yüzücü ürünlerinden Arena’yı tanıyoruz. Herkesi su sporlarına yönlendirmeyi amaçladığını söyleyen marka bu yüzdn spora ve sporculara yatırım yapmayı asla bırakmıyor. Markanın kurucusunun, sadece başkasından gördüğü bir ilhamla yola çıktığını asla unutmayan marka her zaman için her şeyden, özellikle de yüzmeden ilham almaya devam ediyor.

    Yenilenmeye Her Zaman Devam

    Arena ekibindekiler kendini tanımlarken gelişmeye mecbur olduklarını, bunun onların yapısında olduğunu söylüyor. Sürekli yeni bir şeyler deneyen marka bu sayede de yüzücülerin ve su sporlarını amatör ya da porfesyonel olarak seven herkesin beğenisini kazanıyor.

    arena 1

    Arena Mayolarının Özellikleri Neler?

    Özellikle yüzme sporuyla ilgilinenler için, profesyonel detaylar düşünülerek hazırlanan Arena’nın her ürününde özellikle de mayolarında kullanılan bazı şeyler markayı öne çıkarıyor.

    • Arena, yüzme ürünlerine dair yeni olan her teknolojiyi mayolarına getiriyor.
    • Yüzerken sizi maksimum düzeyde rahat ettirecek detaylar kullanılıyor. Kesimler ve mayonun şekli su içinde size ikinci bir ten hissi vermesi gerektiği düşünülerek tasarlanıyor.
    • Sudan çıktıktan sonra üzerinizdeki mayo Arena ise rahatsızlık duymazsınız. Çünkü kumaşlarındaki teknoloji sayesinde diğer mayolara göre daha az su tutar ve daha hızlı kururlar.
    • Arena mayoların sualtında da birçok avantajı bulunuyor. Bunun en önemlisi su altında mayonun sürtünmesini minimuma indirine teknolojisi. Bu sayede çok daha hızlı yüzeceksiniz.
    • Bu mayolar vücut sıcaklığını da dengeliyorlar. Bunu da kumaşında kullanılan materyallere borçlular.
    • Arena mayoların tasarımında yüzerken kullanılan kas grupları da düşünülüyor. Ve mayolar bu kasları rahat ettirecek şekilde hazırlanıyor.
    • Bu mayolarda bulunan UV ışınlardan koruma özelliği çoğu mayolarda yok. Güneş ışınlarından korunmak için sürdüğünüz kremleri, Arena mayo seçerek de destekleyebilirsiniz.
    • Ve son olarak, içerisinde farklı yüzme stillerinin de bulunduğu, on altı farklı su sporu dalında Arena’nın mayoları kullanılıyor. Profesyonellerin Arena seçmesi bir tesadüf olamaz değil mi?

     

    Arena’da Hangi Ürünler Var?

    Arena su sporlarının hemen her dalı için koleksiyonlar hazırlıyor.

    • Yarış mayoları
    • Antrenman mayoları
    • Plaj ve havuzda giyilebilecek mayo ve bikiniler
    • Kadınlar için vücudu daha kıvrımlı gösteren mayolar
    • Triatlonlarda giyilebilecek kıyafetler
    • Spor yaparken giyilebilecek nefes alan ve spor performansınızı artıracak kıyafetler
    • Spor yaparken giyebileceğiniz sutyen ve diğer iç çamaşırlar
    • Boneler
    • Spor antrenmanlarında ya da günlük giyimde kullanabileceğiniz çantalar
    • Yüzücü gözlükleri
    • Yüzme tahtası
    • Palet
    • El paleti
    • Nefes almayı kolaylaştıran yüz maskesi

    arena carbon

    Arena’nın Ürünlerinde Kullanılan Teknolojiler

    Power Skin Carbon Flex

    Rusya – Kazan’daki oyunlarda birinciliği kazanan yüzücüler Arena’nın Power Skin Carbon Flex teknolojisiyle üretilen mayolarından giyiyorlardı. Ultra esnek streç kumaşın karbonla sabitlendiği mayolar hızı maksimuma çıkarıyor. Mayolar üzerindeki karbon bantlar sayesinde de performans artıyor ve kumaş vücudun üzerinden kaymıyor. Üst seviyede rahatlığın sağlandığı mayolarla yarışlarda rahat hareket etmek ve dolayısıyla öne geçmek kolaylaşıyor. Kumaşın ağırlığı ise yok denecek kadar az. Hatta Arena bu kumaşlara hava kadar hafif diyor. Yok hissiyle yüzmenin rahatlığı bu olsa gerek.

    Carbon Ultra Su Gözlükleri

    Yüzücünün yüzme hızını etkileyen sadece mayolar değil elbet. Suyun altında gözü korumak için kullanılan gözlüklerin şekli ve materyali de yüzme hızını etkiliyor. Arena’nın son olarak geliştidiği Carbon Ultra serisi gözlükler de yüzerken daha hızlı olmanızı sağlıyor. Aynalı ve normal cam olarak üretilen gözlükler, su içerisinde neredeyse sürtünmeden hiç etkilenmiyor. Bu sayede de hızınızı azaltmıyor ve rahatlığınızı yükseltiyor.

    arena 3

    Yüzmeyi Arena’nın Mayo ve Ekipmanlarıyla Kolaylaştırın

    Arena’nın koleksiyonlarına göz attığınızda göreceksiniz ki markada bulunan her ürün yüzmeyi kolaylaştırmak için tasarlanıyor. Yüzme ya da su sporuyla ilgilenenlerdeniz bunlar hiç de yabancı olmadığınız şeylerden olacak. Mayolar, hem kumaşları hem şekilleri hem de kesimleriyle su altında hızlı ve rahat olmanızı sağlıyor. Üstelik sudan çıktığınızda da bu rahatlık devam ediyor.

    Markanın boneleri de aynı rahatlık ve bitirme çizgisine daha hızlı varma ilkesiyle hazırlanıyor. Suyun daha hızlı kayması ve vücudun daha hızlı hareket etmesi için bonelerin materyali ne olursa olsun yüzmenizi rahatlatıyor.

    Su sporlarını yaparken gözlük kullananlardansanız Arena’nın gözlük modellerini denemelisiniz. Göz ile mükemmel uyum yakalayan gözlükler su geçirmiyor, buhar yapmıyor, göze baskı hissi vermiyor ve kayışıyla da rahatlık veriyor. Ve porfesyonel sporcular için çok önemli olan hızlı hareket etme imkanı tanıyor.

    Serbest stil yüzerken daha rahat nefes almak içinse markanın yüz maskesi bulunuyor. Gözlüklerin etrafına sabitlenen maske, suyun içinde kafanızı çevirdiğinizde su damlalarının burnunuza gelmesini engelliyor ve rahat nefes almanızı sağlıyor.

    Son bir not: Bugün en yeni teknolojileri kullanarak, alanında mükemmel mayolar üreten Arena’nın kurulduğu ilk günlerde içerisinde yün olan kumaşla mayo ürettiğini biliyor muydunuz? Eğer bugün severek mayo ve bikini seçiyorsak, bu gelişmeye en büyük desteği verenlerden biri de Arena.

    BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
    • Fascinated
    • Happy
    • Sad
    • Angry
    • Bored
    • Afraid
  • Reklam Alanı
  • xs
SOSYAL MEDYA
Maxioutlet Hummel Banner
FACEBOOK'TA TAKİP EDİN
TWITTER'DA TAKİP EDİN
INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN